Krāsotu olu dekors

Krāsotu olu dekors

26. Dec 2010, 15:11 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lieldienu dekori var būt visdažādākie, tās var būt, piemēram, izpūstas, krāsotas olas, kuras palīdzēs radīt svētku noskaņu.

 

{pic:1}

 

Lūk, daži padomi, kā jautri pavadīt pēcpusdienu, gatavojot Lieldienu rotājumus

 

Olu izpūšana

 

Lai no olas izpūstu tās saturu, vajag izdurt nelielus caurumiņus, katrā olas galā. Svarīgi olu pirms šī darbiņa rūpīgi nomazgāt.

Nākamajā soli jāņem kāda adata vai zobu bakstāmais kociņš un uzmanīgi jādur olā, lai pārdurtu olas dzeltenumu. Pēc tam, ar pūšanu, olas saturu izpūš no olas (to varat izmantot omletei vai kādam gardam biskvītam). Olu uzmanīgi izskalojam un liekam sausā vietā, lai tā izžūst, līdz esam gatavi to lietot.

 

Olas rotāšana

 

Pirmkārt, olām jāuztaisa kātiņš. To var izdarīt ar putās vai līmē pamērcētu kociņu(zobu bakstāmo kociņu), ko iedur vienā no jau izdurtajiem caurumiņiem. Vēlāk jau sākam olas dekorēšanas darbus. Izmantojot mazus spīdumiņus, putraimus vai citas efektīgas sīkas detaļas. Uz olas uzspiežam caurspīdīgu līmi, piemēram, zig-zag veidā, vai līnijās un tad apviļājam spīdumos.

 Šādi pie olas spīdumiņi pielips tikai vietās, kur būs bijusi līme. Vienkārši, bet izskatās jauki!

 

„Olu ziedus” saspraudiet ar papīra zāli rotātā puķu podā vai groziņā. Jauki izskatīsies arī īsta zālīte. Tam jums vajadzēs groziņā iesēt zāli (speciālu Lieldienām veidotu sēklu maisījumu vai kaķiem paredzētu zāli) un 10 dienas rūpīgi sekot līdzi augšanas procesam. Kad zāle izdīgusi „olu ziedus” saspraust tajā.

 

Lieldienu dekors gatavs!

 

 

AVOTS: www.spokesman.com

23. Mar 2010, 18:53

smuki😀