Kitija ar partneri ir gatavi dzemdībām: zīmodziņš saņemts!

Kitija ar partneri ir gatavi dzemdībām: zīmodziņš saņemts!

30. Jan 2012, 13:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tik ātri paskrēja nedēļa no iepriekšējās nodarbības, un klāt jau bija pēdējā, iespējams, nopietnākā nodarbība, par vienu no svarīgākajām tēmām - dzemdībām.  Šī nodarbība iesākās ar ieskatu prezentācijā - filmiņā par cilmes šūnām, par tās nozīmi, nepieciešamību, un eksperte arī atbildēja uz citu uzdotajiem jautājumiem. Ir labi zināt, bet katram jau jāizvērtē un jāizlemj pašam.


Atkal un atkal skanēja atgādinājums par dzemdību somas sagatavošanu! Uhh... tad laikam jāieklausās ko vecmāte teica, un vajadzētu tā kā sākt kārtot. Dikti patika tas, ka pieteica lai vīra mantas ar pieliek, un sakārto tā, lai vīrs varētu atrast vajadzīgo, un pašas nepieciešamākās lietas augšpusē likt. Tā kā somas sakrāmēšana ar zinām darbiņš ir pirms dzemdībām.


Un tad jau sākās runas par dzemdībām, par to kā tās sākas un kā pazīt īstas dzemdību darbības no viltus, katram izrunājām  perfektāko variantu un tik perfekto, kā, piemēram, augļūdeņu noplūšana, ar kādas krāsas vēl droši var pa mājām padzīvoties, ar  kādas taisnā ceļā uz dzemdību iestādi doties.

 

Ļoti patika, ka tas tika tā diezgan sīki un smalki apskaidrots, jo tad nu  vismaz tās zināšanas varēs pielietot īstajā laikā un vietā, kaut gan pēc manām domām, galvenais nesatraukties, pat ja kaut kas nav tā kā iecerēts. Mazais tik un tā piedzims un pēc tam būs kopā ar mums :) 


Ļoti patika plašais izklāsts par dzemdību 4 periodiem, par to sākuma pazīmēm, tā būtību un beigu pazīmēm, jā 4, arī man  likās, ka ir tikai 3, bet beidzot guvu apstiprinājumu un jauku izskaidrojumu par katru vienu no tiem.  (Tā starp citu, tie 4 ir - 1. atvēršanās, 2. izstumšanās, 3. placentārais, un noslēdzošais ir agrīnais pēcdzemdību periods.) Tāds ļoti labs ieteikums no vecmātes puses bija, ka pirmajā periodā pēc iespējas vairāk kustēties, lai tas ir aktīvāks, lai izstumšanas periods ir vieglāks- ātrāks. 


To, ka nabassaiti ir jāpārgriež, kad tā beidz pulsēt, zināju jau, bet to iemeslu gan ne, tā kā tas ir tādēļ, līdz bērniņš iemācās elpot caur degunu tikmēr pulsē nabassaite, bet līdz ko viņš ir to apguvis, tā beidz to darīt un tad jau to griež nost, un tas laiks var būs 5-10-15 līdz pat 30 minūtēm. 

 

Par pozām un elpošanu gandrīz kā nerunājām, bet teica, ka vislabākais elpošanas skolotājs ir vīrs - viņš māk pareizi elpot!! nu tad kopā būs jāmācās, un par pozām ieminēja to, ka katra sieviete pati instinktīvi jutīs  ko un kā labāk darīt / nedarīt,  un vecmāte pakoriģēs, ja tas būs nepieciešams.


Pavisam nedaudz „pieskārāmies” tēmai atsāpināšana, par kuru  vecmāte teica, ka vislabākais esot ūdens, ūdens, ūdens, kā arī kustība.  Arī teica par to, ka vienādas kontrakciju sāpes nebūs nevienam, jo katrai sievietei ir savs sāpju slieksnis, un tik cik vajadzēs izturēt, tik mēs to spēsim!!! Galvenais ticēt sev un saviem spēkiem, jo beigās būs fantastisks gandarījums, kad mazais būs klāt. :) 

 

Dikti žēl, ka nodarbības ir beigušās, jo tās bija tik ļoti interesantas un vērtīgas, bet zināšanas varēsim pielietot, kad mazais  būs klāt un mēs viņu audzinot,arī viņš audzinās mūs :)  


Topošais tētis saka, ka viss bija ļoti noderīgi. Uz dzemdībām sagatavoties un  darīt visu laicīgi, lai nav pēdējā brīdi pa galvu  un kaklu kaut kur jāskrien un kaut kas jāmeklē, tas mums vēl jāizdara :) vērtīgi dzemdībās būs komunicēt ar vecmāti, jo tad  jau visam vajadzēs būt kārtībā, un ja kaut kas nebūs, vecmāte būs tā, kas par to teiks.

 

Cilmes šūnu informācija bija interesanta un  vērtīga, bet, protams, dārgs prieks tas ir un par to vēl jāpadomā. Protams, arī uzzināja noderīgu informāciju tieši par dzemdību procesiem un periodiem, vismaz teorētiski tagad esam gatavi kļūt par vecākiem, bet praktiski, tikai tad, kad mazais nāks pasaulē :) 


Tiešām liels paldies Māmiņu klubam par šo iespēju apmeklēt šos kursus, kā arī vispār par šo organizāciju kā tādu, kura izglīto ģimenes ar tiešām noderīgu informāciju, un mums ļauj iepazīties ar fantastiskiem speciālistiem, kuri savu nodarbošanos patiešām mīl!

un foto no jaukas fotosesijas nesen :)


fotogrāfs Billijs Locs (www.billyart.net)

 

PIESAKIES UZ DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSIEM ŠEIT!

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:01

Paldies ! Lai jums jauks bērniņa sagaidīšanas brīdis un lai veicas!