Kas ir dzemdības?

Kas ir dzemdības?

18. Sep 2012, 18:41 maijbite maijbite

Es atļaušos apgalvot, ka tās sievietes, kurām ir bijis ķeizargrieziens, (vienalga plānots vai akūts) NEZINA, ko nozīmē īstas dzemdības. Nepārprotiet, es nenosodu nevienu, kam ir bijis ķeizargrieziens, bet lai raisās sarunas!

 

Iespējams atkal pilnvērtīgāk varēs izteikties tās sievietes, kurām kaut kādu iemeslu dēļ vienas dzemdības ir bijušas dabīgās dzemdības, bet otras – ķeizargrieziens.

 

Ko par īstām dzemdībām domā Tu?

14. Dec 2011, 06:41

Visas dzemdības ir dzemdības, vai dabīgās vai ķeizers un sajūtas ir vienas un tās pašas....

maijbite maijbite 13. Dec 2011, 22:12

Kad man dzemdībās nekādi neveicās ar izstumšanu, pie sevis domāju: „KĀ MAZULI VAR DABŪT ĀRĀ SAVĀDĀK??” Taču skaidrs ir viens - ja ārste redz, ka sieviete var tikt galā pati, ļaus to darīt pašai un netaisīs ķeizargriezienu. Vārdsakot, kā Dievs ir lēmis mazulim nākt pasaulē, tā arī notiks. 😀

Secinājums: vairumā dabīgo dzemdību smagāks ir pats dzemdību process, bet pēcdzemdību process ir vieglāks. Savukārt plānota ķeizargrieziena gadījumos fiziski grūtāks ir pēcoperācijas laiks (kā rakstīja Avene2011).

Atvainojiet vēlreiz, ja kādu ar neveiksmīgajiem formulējumiem esmu aizskārusi.

maijbite maijbite 13. Dec 2011, 21:10

Prieks, ka mani kāda arī saprata. 😀

maijbite maijbite 13. Dec 2011, 21:08

Atvainojiet, tā patiešām negribēju...

maijbite maijbite 13. Dec 2011, 20:21

Mans mērķis nav nosodīt ar ķeizargriezienu dzimušu bērnu mammas, jo bieži vien ķeizargrieziens ir vienīgais veids, kā saglabāt gan mammas, gan bērna dzīvību. Ar īstām dzemdībām domātas dabīgas dzemdības, jo ir atšķirība, vai mamma dzemdē pati, vai bērnu operācijas ceļā izņem dakteris...
Vairāk gribējās uzzināt, ko daļēji arī atbildēja Varaviiksne, kādas ir emocionālās sajūtas satiekot mazuli vienās un otrās dzemdībās, arī fiziskās sajūtas pēc dzemdībām...

princesemince princesemince 13. Dec 2011, 19:53

vienīgais, kas izpaliek sievietēm, kam veikts ķeizargrieziens - tāda ļoti jūtama mazuļa nākšana pasaulē, viņām tas notiek ātrāk, taču neatšķiras tas, kā bijis pirms tam un kā ir pēc tam. izpaliek tikai kaut kāds individuāls laiks, kurā sieviete fiziski izjūt bērna dzimšanu. dzimšana jau notiek jebkurā gadījumā, tikai atšķirīgi.

13. Dec 2011, 18:03

Tā kā man ir bijusi operāciju, es zinu ko nozīmē kad nav vēdera muskuļi un tu esi atkarīga kādu laiku no apkārtējiem-vēee riebīga sajūta. Noteikti gribētu pati dzemdēt savu mazulīti, bet diemžēl tas man iet gar degunu. Es uzskatu-nevajag baidīties, ja jau citas sievietes var dzemdēt dabīgi, tad taču es arī varēšu! Un dēļ bailēm nevajag izvēlēties ķeizaru!