Kāpēc jūs vēl esat šeit?

Kāpēc jūs vēl esat šeit?

07. Aug 2011, 14:23 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Uz šīs dienas diskusiju vedināja portāla TVNET krievu redaktores raksts:  "Много причин для эмиграции и одна - чтобы уехать".

 

Parasti mēs runājam par to, kāpēc cilvēki aizbrauc no Latvijas,bet vairums tomēr tā pat paliek. Un jūs tai skaitā. Kāpēc?

 

Aicinām ikvienu atbildēt uz šo jautājumu.

 

Nav izslēgts, ka atbilde būs "Es esmu šeit tikai tāpēc, ka man nav naudas aizbraukšanai" vai kaut kas līdzīgs. Padalies, kāda ir Tava motivācija palikt!

 

Un, lūdzu, nepadomājiet, ka mēs vēlamies, lai jūs aizbrauktu! Tieši otrādi! Palieciet! Un kopīgi izdomāsim, kas ir jādara, lai mums šeit, Latvijā, būtu labi! Bet tā jau ir cita tēma diskusijai..

 

Pastāstiet:

- vai daudzi no Tev pazīstamajiem un varbūt radiniekiem ir aizbraukuši no Latvijas?

- vai Tu gribētu aizbraukt vai šo variantu Tava ģimene neizskata?

- Kāpēc jūs esat palikuši šeit Latvijā?

 

Māmiņu Klubs

02. Oct 2010, 15:35

Man ir tikai vieni draugi, kas ir aizbraukuši, bet nekāda "medusmaize" tur arī nav, jo viņi jau pēc būtības ir savādāki nekā mēs - ja darbs pats virsū neskrien, tas te darba nav un jābrauc kaut kur citur. Visi pārējie kaut kā dzīvo, darbojas un iztiek, par prombraukšanu arī nedomā. Ja cilvēkam sirdī nav laimes, tad vienmēr būs sajūta, ka labi ir tur, kur nav manis. Mēs arī esam tādi savas zemes patrioti - kamēr varam sevi pabarot, tikmēr par aizceļošanu nedomāsim (mājoklis ir ,dārzs ir un rokas arī aug no pareizajām vietām).

01. Oct 2010, 19:17

Esmu latviete, dzīvoju un dzīvošu Latvijā. Esmu patriote. Nekur nav un nebūs tik labi, kā mājās. Šeit man ir sava ģimene, privātmāja, pagalms, kur bērniem spēlēties utt. Pateicoties manam raksturam un principiem, man nav bijis neviens kredīts, varbūt arī tāpēc krīzi neizjutu un neizjūtu uz savas ādas, un neredzu iemeslu, lai kaut kur brauktu prom. Kādam jau jāpaliek un jāpamāj aizbraucējiem😃

01. Oct 2010, 14:19

Esam šeit, jo uzskatu, ka jebkur var nopelnīt naudu, vajag tikai gribēt!
Uz ārzemēm aizbrauca māsa, pēc viņas vārdiem, nav tur nemaz tik forši kā liekas citiem! Nekur nav tik labi kā mājās!

01. Oct 2010, 13:55

Mēs esam šeit jo finansiāli mums viss ir kārtībā.Tāpēc,ka šeit ir visi tuvie un mīļie.Šeit ir manas mājas,manas dzimtas mājas.Un vairāk piekrītu tiem kuri saka,ja ir varēšana un gribēšana,tad nekur citur nav jāskrien to visu var sasniegt šeit pat.

01. Oct 2010, 13:35

No draugiem - ehhh! Retais palicis LV...

01. Oct 2010, 13:34

Nu tā... 😀 vieglāk pateikt, kurš no ģimenes vēl ir te - Latvijā. Brālēns dzīvo Londonā, māsīca - Maljorkā, tēta sieva - Pēterburgā, māsa pēc vidusskolas beigšanas (nākamruden) brauks sutdēt uz Zviedriju, mans vīrietis šobrīd strādā UK (darba dienas, komandējumu veidā, katru nedēļu...). Visiem ir labi apmaksāti darbi, neviens netaisās atgriezties. Tiklīdz būs iespēja, dosimies kopā ar dēla tēti prom uz UK, kur viņam ir projekts savā jomā vēl vismaz gadu. Atgriezties būs, kur, jo darba specifika ir tāda, ka LV ir juridiskā darba vieta, bet pats darbs ir ārzemes - projektu veidā.

01. Oct 2010, 13:27

Mēs esam šeit, jo laikam jau par laimi nav bijis tāda īsta iemesla aizbraukt. Gan man, gan vīram ir darbs. Jā, algas gan mums ir tādas, par kurām neviens "normāls sevi cienošs latvietis nestrādās"(avots: dažādi forumi un diskusijas, kad nosaucu savu algas ciparu). Bet paēduši esam, jumts virs galvas ir (tiesa gan īrēts, jo treknajos gados lai kā gribējās, tomēr kredītu pirmajam un vienīgajam mājoklim nepaņēmām ), apģērbušies esam (jā, pēdējā laikā aizvien vairāk no humpalām). Un kaut kādā ziņā tomēr esam šīs zemes patrioti. Te mums ir visi radi un draugi, laikam tiešām esam no retajiem, bet vīram vienīgi māsīca ir ārzemēs, visi pārējie mīļie un tuvie ir tepat.
Par braukšanu prom esam runājuši vien tādā kontekstā, ja nu kas ļoti, ļoti krasi mainītos vai sagribētos pavisam jaunus, nebijušus iespaidus. Bet tad visa ģimenīte kopā, nevis viens no..

01. Oct 2010, 13:22

Es agrāk domāju,ka es mierīgi varētu aizbraukt prom no Latvijas,bet kad nedēļū padzīvoju Londonā sapratu -es strādāšu šeit pa minimālo algu,bet prom nebraukšu.Nezinu kāpē bet man nepatika tur...laikam esmu pieradusi šei.Nezinu kam ir jānotiek lai es aizbrauktu prom!

rita123 rita123 01. Oct 2010, 13:17

Mēs esan šeit jo šī ir mūsu dzimtene un gribas,lai bērni uzaug šeit.Lai arī gandrīz visi mani radi ir prom-mamma,brāļi,māsa,mammas vīrs,brālēni,mammas brāļi-Norvēģijā,vakar aizbrauca arī krustmāte,mēs vēl netaisamies braukt prom,ļoti negribas izraut bērnus no šīs ierastās vides un iemest nepazīstamā.Arī neatbalstām ,ka aizbrauc tikai viens ģimenes loceklis.
Ļoti ceram,ka nebūs visu laiku grūti,gan jau arī nāks labāki laiki,ne jau ārzemēs nauda krīt no debesīm...Tur ir smagi jāstrādā...tā pat kā šeit.Turēsimies tik ilgi cik varēsim!

taschinka taschinka 01. Oct 2010, 12:58

Pirmkart,jo vram ir darbs.
otrkart,jo isti nav kur braukt,uz labu laimi jau nevar braukt,iesesties lidmasinam un domat,ka otra gala tevi gaida zelta pods.
treskart,tomer te ir visi radi.
Man ir dazi pazinas,kas biezi brauca uz arzemem uzpelnities,daziem veicas,bet daziem ne.Viens atbrauc ar tukstosiem kabata,cits ar minusiem.
Ir ari masica,kas jau ne pirmo reizi atstaj savu meitu un brauc pelnit,bet kaut ka neredzu,ka vina ipasi daudz nopelna.

01. Oct 2010, 12:58

Man ir vienkārši ļoti paveicies ar savu darba vietu un darba devējiem. Un arī draugs strādā tajā pašā uzņēmumā - tā kā par krīzi jāsūdzas mums nav bijis ne mirkli.. To es visvairāk novērtēju un tāpēc neesmu pat apsvērusi domu par projāmbraukšanu. Un gribu lai mazulis uzaug te..

01. Oct 2010, 12:30

Man atkal gluži pretēji...daļa manas ģimenes ir prom...Tas ir arī iemesls, kādēļ mēs esam apvēruši doties prom, lai būtu tuvāk saviem mīļajiem.

01. Oct 2010, 12:29

Jo te ir labākā vieta visā kosmosā. Un gribu, lai mans mazulis uzaug tieši šeit.
Tāpēc.

Lai arī nākas dzīvot 1istabas dzīvoklī un maksāt par to bargu naudu. Lai arī bēbīštētim pašlaik nav darba. Lai arī politika te ir galīgi garām. Es vienalga gribu palikt Latvijā!