Kādēļ Māmiņu Klubs aicina uz Lielo pastaigu jau otro gadu pēc kārtas?

Kādēļ Māmiņu Klubs aicina uz Lielo pastaigu jau otro gadu pēc kārtas?

15. Mar 2012, 14:50 Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs

Pirms gada pavasarī pirmo reizi notika eksperiments, ko nosaucām par Māmiņu Kluba Lielo pastaigu. Toreiz tā šķiet bija pirmā reize, gan Latvijā, gan Lietuvā, kad māmiņas tikās savos rajonos un beidzot tā vietā, lai pastaigu laikā nepaietu cita citai garām, sapulcējās, sadraudzējās un apvienojās pa rajoniem!

 

Kāpēc tik būtiski ir Lielās pastaigas ideju turpināt arī šogad?

 

Mazuļi, kas pirms gada vēl sēdēja ratiņos, šogad jau staigā savām kājiņām, bet jauna māmiņa piedzimst katru dienu! Jā, jā, ne tikai mazuļi dzimst, arī mammas, tāpēc mūžam aktuāli būs no jauna atkal un atkal rajonu mammām sapazīties savā starpā, nodibināt draudzīgus kontaktus,lai pastaigas nebūtu vientuļas un spēles smilšu kastē vai došanās uz parciņu būtu kopā jau ar jaunām draudzenēm un spēļu biedriem mazajiem.

 

Ikdienā staigājoties ar mazo pa āru,varbūt tā arī nepieejam klāt kādai citai māmiņai, kas pastaigājas turpat netālu, bet šādā veidā mēs liedzam sev jaunus draugus un arī kompāniju mazajiem! Turklāt, varbūt ne Tev personīgi,bet tieši tai otrai, kas pastaigājas viena pati, ir nepieciešama šī draudzība, pieredzes apmaiņa un arī atbalsts.

 

Ne velti saka, ka māmiņas - tā ir visdraudzīgākā sabiedrības daļa, jo nekas mūs tā neapvieno, kā vienāda vecuma bērni un prieks par viņiem!

 

Tāpēc arī šogad Māmiņu Klubs visus Klubiņus - gan Maminklub.lv, gan arī Mamyciuklubas.lt Lietuvā aicina draudzēties un doties vienlaicīgi šajā pastaigā, atrodot netālu no savas dzīves vietas sev jaunas paziņas!

{smallpic:1}

Pērn Lielās pastaigas laikā tikšanās  kaugurniecēm bērnu rotaļu laukumā! Pagājušo gadu pastaigā piedalījās simtiem māmiņu no visas Latvijas un Lietuvas!

 

Šogad MK vēlētos pievienot vēl jaunu, ne tikai draudzības, bet arī sociālās atbildības dimensiju šai pastaigai.

 

Nav noslēpums, ka tuvojas izšķiroši lēmumi un tie arī patiesībā vislaik notiek, par atbalstu jaunajām ģimenēm,par valsts attieksmi demogrāfijas jautājumu risināšanā. Apvienojoties šādā Lielā pastaigā, mēs - Māmiņu Kluba vecāki, varam parādīt cik daudz un cik vienoti esam, cik ļoti mīlam savus bērnus un esam gatavi cīnīties par labāku nākotni savā valstī! Ka mēs neesam mēma masa, ar kuru var darīt, kas vien ienāk prātā - ņemt nost, samazināt, izsmiet un aroganti izturēties. Piedodiet par emocijām, tomēr tā ir - ar mazaizsargātāko sabiedrības daļu - bērniem, visvieglāk manipulēt.

 

Mums ir vajadzīga bērnam draudzīga vide, ģimenei draudzīga atbalsta politika - tā ir mūsu iespēja, gan piedaloties parakstu vākšanā pret pabalstu samazināšanu, gan dodoties kopējās aktivitātēs, parādīt, cik esam daudz un cik vienoti kopējās interesēs par bērniem!

 

Taču Lielā pastaiga nebūs par godu nevienam politiskam lēmumam vai risinājumam - tā ir mūsu pašu Kluba biedreņu saišu stiprināšanas akcija, lai ne tikai tiekamies ikdienā šeit portālā, Kluba Vecāku skolā vai pie TV ekrāniem, bet arī klātienē, izveidojot pašām savus rajona māmiņu klubiņus un esot vienotas. Kas zina, kurai māmiņai un kad būs nepieciešams atbalsts un draugi? To mēs kopā visas varam noorganizēt!

 

Piesakies savam rajonam vai atklāj jaunu tikšanās vietu, ja Tavs rajons nav vēl pievienots. Pat, ja  uz tikšanos jūs būsiet atnākušas tikai divas ar ratiņiem, tas nekas - tomēr pastaigām un sarunām jauna sarunbiedrene būs lielisks atradums!

{pic:2}

Atrodi savu tikšanās vietu un rajonu ŠEIT>>

 

** Es pati labprāt pievienošos jūrmalnieču tikšanās vietai. Manējais gan vairs ratos nesēž, tomēr baloni viņam patīk un bērnu kompānija - vēl vairāk!

 

Uz tikšanos Māmiņu Kluba Lielajā pastaigā jau šo svētdien plkst.12:00 visā Latvijā un Lietuvā!

18. May 2011, 13:12

Ja būsim izveseļojušās abas, tad labprāt pievienosimies Uzvaras parka pulciņam! 😉

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:01

pameginasim noorganizet, mums dazi ir