Kādas ir bēbīšu meiteņu un puišu pazīmes?

Kādas ir bēbīšu meiteņu un puišu pazīmes?

22. Aug 2012, 13:38 surikats surikats

Gribu ierosināt dalīties jūs tieši stereotipiskajās pazīmēs, pēc kurām jūs svešu bērnu pieskaitat vienam no dzimumiem.


Man šī tēma kļuvusi aktuāla kopš mana meita ir tik liela, lai apmeklētu rotaļlaukumus. Teikšu kā ir man princešrozā nav pati iecienītākā krāsa + uzsatu, ka rotaļlaukumā bērnam ērtāk biksēs + meitai vēl jo projām ir īsi matiņi. Un šis viss, laikam, bieži vien svešiem vecākiem liek domāt, ka mana meita ir puisītis.

 

Nevar teikt, ka mani tas kaut kā aizskartu, bet man tiešām ir radusies interese - kuras tad ir tās tipiskās meiteņu un kuras puišu pazīmes.

 

Ja man pašai sanāk uzrunāt vai runāt par kādu blakus esošu mazuli un es neesmu 100% pārliecināta par dzimumu, izvēlos kādu neitrālu vārdu, piemēram, bērniņš.

 

Vai jums ir gadījies, ka jūsu bērnam piedēvē nepareizo dzimumu? Kā jūs uz to reaģējat? Un kādas tad ir tās pazīmes?

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 04. Nov 2011, 12:14

Atgadījums iz dzīves.

Mums bērniem melni rati. Pirmā drēbītes ne vienas neder.
Vienīgais,kas atradās veikalā bija zils.
Lūks paziņa pienāk un paskatās ratos un saka
P - oi,kāds skaists puikiņš, kā tad sauc.
ES - Sauc Elīna 😃
P - a ,kāpēc jums melni rati un zilas drēbītes meitenēm?

surikats surikats 04. Nov 2011, 11:21

Nu par tām sejām gan nezinu. Man liekas, ka līdz kādiem 2 gadiem visiem bērniem sejiņās dominē tādas bērnišķīgi noapaļotas formas. Protams, ir izņēmumi. Bet teikšu godīgi, pati esmu ieraudzījusi kādu sejiņu, nodomājusi, ka meitene, bet tad dzirdu, ka sauc bērnu puiku vārdā.
Es ar nedomāju uķi-puķi. Bet rotaļ laukumos nereti sanāk runāt par bērniem, jo mācu meitiņai kā risināt dažādas situācijas - palaist kādu vai palūgt atpakaļ savu mantu.

04. Nov 2011, 10:53

Nu ja jau pie rozā ratiem prasa vai puisītis, tad jau nu nav ko mums uztraukties pie sarkaniem ratiem. A tās mammas, kurām ir puikas, kādas krasas drēbītes Jūs mazajam pērkat...visbiežāk. mēs priekšroku dodam tādām gaišām krāsām.

surikats surikats 04. Nov 2011, 10:53

Un pēc kā jūs pašas spriežat par bērna dzimumu?
Es, piemēram, par 100% pazīmi uzskatu meitenēm kleitu. Godīgi sakot, arī rozā ģērbtu mazuli uzskatītu par meitenīti. Vēl man nezkapēc liekas, ka puķītes, sirsniņas un tāda stila zīmējumi ir meiteņu lieta. Savukārt traktors vairāk puiku.

surikats surikats 04. Nov 2011, 10:50

Man ar reiz meita kleitā saģērbta. Pienāk viena puspazīstama tante, stāv blakus, skatās uz bērnu, runājās kādu ilgāku laiciņu. Pēc tam satiek manu vīrieti un saka - kāds tev brašs dēls 😃

04. Nov 2011, 10:39

Protams, puika arī valkāja lielākās māsas drēbes (protams, ne jau kleitas, bet jaciņas, krekliņus) un tika saukts par meitenīti. Tagad mazākā meitiņa valkā brāļa drēbes un tiek saukta par puisīti...

04. Nov 2011, 10:28

ari reizem mana meitina tika deveta par puisiti, tikai tapec, kad laikam bija zila jaka muguara un bikses kajas tumsas...

04. Nov 2011, 09:28

Nu mēs bieži dzirdam šādu teikumu ārā staigājoties- Jums ir meitiņa? Tas ir tikai tāpēc ka mums ir sarkani rati, es nesaprotu vienu, kas ja ir puika tad ratiem obligāti jābūt ziliem vai melniem? Drēbīšu ziņā mēs dodam priekšroku visām krāsām, protams, ne jau izteikti rozā😀 Es neuzskatu, ka puikām jāliedz košās krāsas.

04. Nov 2011, 09:24

Ja man ta ir gadijies ka kaiminiene manu gadu veco delinu vasara skraidot bodija un saules cepurite nosauca par meitinu . Ta ir tava meitina ?Uz ko es mierigi atbildeju ja mans , bet tikai ne meitina bet dels 😃 Reageju mierigi un vins tiesam izskatijas ka meitenite mazins .