Kā sagatavoties grūtnieču fotosesijai?

Kā sagatavoties grūtnieču fotosesijai?

28. Sep 2011, 08:48 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pēdējā laikā populāras topošo vecāku vidū ir kļuvušas fotosesijas, kurās viņi iemūžina tik nozīmīgo bērniņa gaidīšanas laiku. Taču, lai bildes izdotos nevainojamas, nepietiek tikai ar labu fotogrāfu. Kas tad jāņem vērā, gatavojoties šim īpašajam notikumam?


Konsultē Kristīne Pridanova, stiliste, imidža dizainere



Fotogrāfijas uzmanības centrā būs Tava seja (protams, neskaitot punci), tādēļ ir ļoti svarīgi parūpēties par to, lai tā izskatītos perfekta. Protams, vislabāko rezultātu iegūsi vēršoties pie profesionāla vizāžista, bet, ja esi pārliecināta, ka tiksi galā saviem spēkiem, tad paturi prātā dažus ieteikumus:


 - Pat ja tava āda nav taukaina, uz foto seja tā vai tā nedaudz spīdēs un izskatīsies kā sasvīdusi. Tāpēc izmanto pūderi. Ar lielas otas palīdzību uzklāj to ar vieglām rokas kustībām uz visas sejas. Ja uz tavas sejas ir kādas nepilnības, kā, piemēram, sarkanumi vai tumši loki, nomaskē tos jau pirms pūdera uzklāšanas ar speciālu maskējošo zīmuli vai biezāku sejas toni. Ja sejas ādas krāsa ir vienmērīga, var iztikt tikai ar pūderi.


- Sejas izteiksmi lielā mērā iespaido uzacu forma. Droši akcentē uzacis, izceļ tās ar zīmuli vai acu ēnām. Izteiksmīgs skatiens – ir galvenais fotogrima uzdevums. Biezi uzkrāso augšējās skropstas, ar apakšējām nepārspīlē – uz foto vizuāli var veidoties tumšo loku efekts. Piedod savām acīm izteiksmi ar acu zīmuļa vai lainera palīdzību, tomēr neapvelc acis pilnībā, uz fotogrāfijās tās var izskatīties mazākas, nekā ir patiesībā.



- Acu ēnās nav obligātas, bet ja vēlies tās izmantot, tad atceries, labākais make-up tas, kas izskatās dabisks. Akcentē sava skatiena dziļumu un izteiksmīgumu izmantojot dabīgo toņu paleti. Vislabāk ir piemērotas matētas acu ēnas. Kosmētika, kas satur perlamutru un spīdumus, uz foto var dot neprognozējamo efektu, jo laistās un atstaro gaismu. Tās izmantošanu labāk uzticēt profesionālam vizāžistam.



- Ja no dabas esi ar tumšu ādas krāsu, uzklāj uz vaigu kauliem vaigu ēnas terakotas krāsā, ja tava āda ir gaiša, izvēlies maigus persiku toņus. Vaigu sārtums izveidos tavas sejas skulptūru, īpaši aktuāli tas ir apaļas sejas un apaļu vaidziņu īpašniecēm.



- Krāsojot lūpas, atceries – tumša lūpu krāsa piedos Tavai sejai pārāk stingru nemīlīgu izskatu, kontūra, it īpaši tumšāka par lūpu krāsu izskatīsies rupji un vulgāri. Izvēlies dabisku toņu matētas lūpu krāsas. Lai lūpas izskatītos valdzinoši pilnīgas, apvelc tās ar tādas pašas krāsas kontūrzīmuli un uzklāj apakšlūpas vidiņā nedaudz spīduma.



- Pārāk augsta vai pārāk pieglausta frizūra – nav labākie varianti. Mēģini atrast zelta vidusceļu, gari mati vislabāk izskatīsies izlaisti, bet īsāku griezumu ieveido, piedodot tam apjomu. Seko līdzi, lai mati „neiet pa gaisu”, bet veido pēc iespējas vienmērīgāku kontūru. 


 

Un kad ir tapis skaists make-up, var nodoties jaukai fotosesijai ar mīļoto,lai pēc tam izveidotu individuālas dāvanas saņēmējiem, piemēram, fotogrāfijas, fotogrāmatas, kanvas vai kalendāra formā.

 

Papildus informācija www.picturehappy.lv.