Kā mēs apguvām podiņmācību!

Kā mēs apguvām podiņmācību!

15. Mar 2012, 13:15 veesma veesma

Nu jau ir pagājušas divas nedēļas, kā esam uzsākuši podiņmācību. Pastāstīšu, kā mums iet.

 

Ar podiņu mazais tika iepazīstināts jau agri, kādos 10 mēnešos, bet par podiņu viņš nekādu interesi neizrādīja. Ik pa laikam mēģināju mazo likt uz podiņa, bet viņš negribēja uz podiņa sēdēt un es arī neuzspiedu. Nolēmu, ka gaidīšu siltāku laiku. Biksītes mazajam, lai uzsāktu podiņmācību jau biju sagādājusi krietnu laiku atpakaļ.

 

Tā nu gaidīju siltāku laiku un mazā ieinteresētību par podiņu.Kādu dienu mainot pamperus mazais ļoti stipri sāka protestēt pret pamperu. Sāka pamperu plēst nost un pat raudāt. Tad nu es nolēmu, ka varētu sākt podiņmācību, arī laiks sāka palikt siltāks.

 

Podiņmācības pirmā diena mums bija 1. maijs. 

 

Tā kā mazais negribēja vilkt pamperu, uzvilku viņam biksītes un ik pa laikam liku viņu uz podiņa. Sākumā mazais tā kā protestēja pret sēdēšanu uz podiņa, bet es viņam sāku rādīt grāmatiņas, palasījām pasakas, paspēlējāmies ar mantām. Pirmās trīs dienas mazais podiņā pačurāja reti, vairāk jau sanāca biksītēs. Pirmās dienas ejot ārā tālās pastaigās un uz nakti tomēr vilku pamperu - biksītes. 

 

Mazais pirmās dienas, kad apčurājās, nāca un teica  - "ciss", tad es viņu sēdināju uz podiņa un teicu, ka "ciss" jātaisa podiņā. Sākumā vēroja arī mazā uzvedību, kad viņš sāka kājiņas spiest kopā vai aiztikt sevi, uzreiz liku uz podiņa. Tā nu piektajā podiņmācības dienā mazais atskrien pie manis un saka "ciss", es jau domāju, ka bikses atkal slapjas, bet pataustu nekā sausas, tad nu es mazajam saku- "skrienam ārti uz podiņa". Uzliku mazo uz podiņa un viņš pačurāja. Biju ļoti priecīga par savu mazo. Tā nu viņš man sāka prasīties uz podiņa, sākumā gan tikai čurāt, bet pēc pāris dienām arī kakājām jau podiņā. 

 

Tagad ir pagājušas divas nedēļas kopš mēs uzsākām podiņmācību un pamperus mēs vairs nelietojam nemaz ne ārā ejot, ne gulēt. Pirmajā dienā izejot ārā bez pampera domāju, kā mums būs, staigājām tikai pie mājām, bet mazais, kad gribēja pačurāt atskrēja pie manis, teica - "ciss" un mēs paspējām ieiet mājās un pačurāt.

 

Ar gulēšanu bez pampera gan ir tā sarežģītāk, jo mazais vakarā pirms gulētiešanas vēl dze pienu un visu nakti bez čurāšanas nevar nogulēt, bet pamperu kategoriski atsakās vilkt. Naktī, kad mazais paliek ļoti nemierīgs mēģināju viņu uzlikt uz podiņa, bet mazais par to bija ļoti neapmierināts. tad nu tagad es gultā ieklāju vienreizējos, mitruma necaurlaidīgos paladziņus.

 

Tā nu mūsu podiņmācība norit ļoti ātri un ar labiem rezultātiem, dažreiz jau gadās iečurāt biksēs, bet tas ir reti. Vakar braucām ciemos un līdzi ņēmām podiņu, lai mazajam būtu kur pačurāt. Es jau bažījos, ka sveša vietā, kur viss ir jauns, mazais aizmirsīs paprasīties uz podiņa, bet viss bija labi, mazais prasījās uz podiņa un es biju ļoti priecīga un lepna par savu mazo.

 

Priecājos, ka mūsu podiņmācība norit tik viegli un sekmīgi. Man jau bija tāda klusa vēlēšnās līdz mazā pusotra gadiņa sasniegšanai apgūt podiņmācību, bet tomēr nebiju cerējusi, ka mēs to pagūsim. Bet nu varu teikt, ka mēs to esam paveikuši, 16. maijā mums palika pusotrs gadiņš un mēs ejam uz podiņa.

 

Vēl mums tikai ir jāatradinās no māneklīša, kuru mazais sauc par "dudu", un kuru lietojam tikai gulēt ejot. Ceru, ka drīz mums tas izdosies.

Kā ar podiņmācību iet Jūsu mazajiem?

princesemince princesemince 17. May 2011, 19:02

es arī labprāt saņemšos un uzrakstīšu, kā apgūstam podiņu, kad bērns sāks naktī celties, pirms gulta slapja 😀 līdz tam šo procesu uzskatu par tādu noietu pusceļu.

princesemince princesemince 17. May 2011, 15:09

o, paldies par labu interneta veikala pateikšanu. tieši meklēju izdevīgi iegādāties šo lietu http://www.bebrens.lv/index.php?mod=about&id=5357&catid=5340&r=356b94dffd5ecb6967a579aaa6b576da
tā ir daudz labāka par paladziņiem tādā ziņā, ka var pēc tam lietot arī lielākai gultai, ņemt līdzi u.c.

veesma veesma 17. May 2011, 14:44

šajā adresē var apskatīt paladziņu un nopirkt
http://www.bebrens.lv/index.php?mod=about&id=5353&catid=5340&r=499f3f0c6ce0ad87b487a3b40ca99e96

princesemince princesemince 17. May 2011, 14:28

Cēsīs pirku bērnu preču veikalā. zinu, ka interneta veikalos arī tādi nopērkami, tik nosaukumu uzreiz nepateikšu.

princesemince princesemince 17. May 2011, 14:00

saka jau, ka vajag vienu tā kārtīgi, tad nākošo 😀
ar to podiņu ir progresa dienas un regresa dienas, pēc savas pieredzes - tā kārtīgi var just pēc pusgada, cik labi lietas notiek.

veesma veesma 17. May 2011, 13:22

Paldies, ceru ka tā arī mums ies turpmāk.
Vēl tik no māneklīša jāatradinās, bet to nu mēs nekādi nevaram pagaidām izdarīt, kā vakaros nāk miegs tā meklē "dudu".

veesma veesma 17. May 2011, 13:20

Viens tāds paladziņš mums jau ir, būs jānopērk vēl. Ārā mēs arī jau čurājām un pat kakājām, pats prasījās, jo tās dažas dienas, kad bija silts visu laiku dzīvojāmies pa āru. Uz lielā poda arī mācamies iet.

princesemince princesemince 17. May 2011, 13:12

silti iesaku, kad laukā prasās, iemācīt čurāt tur, kā arī, ciemos braucot, likt uz lielā poda, jo tas pašā sākumā, ka liksies ērti mazo podiņu līdzi vadāt un nēsāt, vēlāk tas kļūs ļoti apgrūtinoši.
jā, naktis ir diezgan smags jautājums, bet pati atceros, ka esmu čurājusi gultā, tātad palielā vecumā, kas nozīmē, ka iespējamā pieslapināšana būs vēl gana ilgi.
no pieredzes - bērns gultā naktī vai nu čurā, vai arī nečurā. mans dzer maz, bet ir naktis, kad piečurā gultu, ir naktis, kad nepiečurā, neatkarīgi no dienā un pirms gulētiešanas izdzertā daudzuma. protams, lielāks bērns šīs sajūtas naktī arī spēj nokontrolēt, bet ne vienmēr.
starp citu - nopērkami frotē paladziņi ar gumiju zīdaiņu gultiņām (iespējams, arī lielākām), kuri nelaiž cauri mitrumu, bet pēc izmazgāšanas atkārtoti lietojami. maksā tikpat, cik kokvilnas gultiņas palagi, bet sanāk izdevīgāk nekā vienreizējie 😀

veesma veesma 17. May 2011, 12:31

Novēlu arī Jums, lai veicas apgūt podiņmācību! 😀

veesma veesma 17. May 2011, 12:05

Lai Jums veicas! 😀
Mums jau ar sanāca dažas dienas siltas, tad atkal aukstas.
Šodien no rīta braucām pie daktera uz poti un domāju kā mums ies bez pampera, ārā laiks auksts, ja nu apčurāsies, bet nu viss bija labi izbraukājām ar sausām biksēm. 😃