Kā lietot Dianatal dzemdību gēlu?

Kā lietot Dianatal dzemdību gēlu?

29. Jul 2011, 12:49 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dianatal kastītē ir 3 aplikatori, kuros iekšā ir gēls. Kā īsti jālieto šis dzemdību gēls?

 

Jautājums:

Māmiņu kluba mājas lapā izlasīju visus rakstus un komentārus par šo līdzekli, bet vēl ir neskaidri jautājumi.


Tur rakstīts, ka 1.deva jāievada līdz 4 cm atvērumam. Tomēr reāli var būt tā, ka iestājoties dzemd.nodaļā atvērums ir jau daudz lielāks un ko tādā gadījumā darīt, vai ir jau nokavēts? Ja gēlu tomēr var lietot, tad kura deva jāizmanto (lasīju, ka pavisam ir 3gēli)?

 

Atbild Māmiņu Klubs:

 

Dianatal kastītē ir 3 aplikatori, kuros ir iekšā gēls- 2 no tiem atrodas gēls, ko jālieto dzemdes kakla atvēršanās periodā, neatkarīgi no tā, cik liels jau ir atvērums (var sākt pie 4 cm atvēruma), savukārt 1 aplikators ar mazāk viskozu sastāvu domāts tieši izstumšanas periodam.

 

Dianatal dzemdniecības gēls jālieto pēc iespējas ātrāk pēc pirmās vaginālās izmeklēšanas, ja ir sākušās dzemdības (regulāras kontrakcijas). Tikko sieviete iestājas dzemdību nodaļā, pie pirmās vaginālās izmeklēšanas. Tas nekas, ka atvērums ir jau lielāks.

 

Pēc katras vaginālās izmeklēšanas uzklāj 3 – 5 ml Dianatal gēlu dzemdību ceļiem ar Dianatal aplikatoru pirms priekšguļošās daļas. To atkārto atbilstoši vaginālās izmeklēšanas biežumam. Ja vaginālo izmeklēšanu veic reti, Dianatal gēlu dzemdību ceļiem jālieto neatkarīgi no vaginālās izmeklēšanās — ik pēc 3–5 stundām.

 

Dzemdību pirmajā jeb atvēršanās periodā jāizmanto Dianatal 1. etaps (augsta viskozitāte): ar aplikatoru. Tam ir augsta viskozitāte un zems ūdens saturs, un tas ievērojami mazina adhezīvo un slīdes berzi.

 

Dzemdību otrajā jeb izstumšanas periodā jāizmanto Dianatal 2. etaps (mazāka viskozitāte): vēlama uzklāšana ar rokām. Tam ir zemāka viskozitāte un augstāks ūdens saturs, un tas ievērojami mazina slīdes berzi.

 

Ja Tu savam mazulim dzemdību laikā izmēģināji Dianatal dzemdību gēlu, dalies savā pieredzē šeit!

 

Pērc Dianatal® MK interneta veikalā!

 

PĒRC ŠEIT=>