Jaunumiem bagātais 20.marta raidījums!

Jaunumiem bagātais 20.marta raidījums!

25. Jan 2012, 18:11 saulux10 saulux10

Nedēļa paskrējusi un klāt jau nākamais Māmiņu Kluba raidījums,raidījums kurā uzināsim dažādus jaunumus par sevi,saviem mīļajiem un bērniņiem. Tātad šajā raidījumā varējām vērot trīs interesantas un svarīgas tēmas:

*devāmies uz karalisko SPA procedūru

*Mazuļa garšas attīstība

*Mazuļa aptieciņa

Karaliskā SPA procedūra

 

Pēc labi pavadītas dienas mēs visi atpūšamies kā nu kuram vislabāk patīk,citi guļam,citi apmeklē teātri vai kino,bet Pavasara skaistuma tūres dalībnieces dodas uz SPA,kur viņas izmantoja karaliskās procedūras,bet šoreiz sekosim kā Līga,kaspara māmiņa izbaudīja karalisko procedūru kuru viņai veica Luxury SPA Ķermeņa un sejas estētikas speciāliste Guna Gulbe.Izrādās ka veicot pīlingu,iespēja ir ne tikai palutināt mūsu ādu, bet arī tuvināt mūs ar mīļoto vīrieti,jo izrādās, lai rastos laimes sajūta,cilvēkam dienā nepieciešami 70 glāsti un veicot pīlingu to ir iespējams saņemt. Līgas vīrs atzīst kad sieviņa ir kļuvusi priecīgāka,dzīvespriecīgāka un starojošāka,tāda kādu satika pirmo reizi.Māmiņa Līga mācās dzert ūdeni,viņa atzīstas ka tas viņai negaršo,it īpaši krāna ūdens,tādēļ ūdeni pērk pudelēs. Māmiņa lielu uzmanību veltīja savam bērnam,ka par sevi ir aizmirsusi ka arī mums sievietēm ir jājūtas īpašām un koptām.

Veicot pīlingu ar ķermeni notiek labas lietas:

*veic ķermeņa tonizāciju

*apgādā ar dažādām minerālvielām

*uzlabo asinsriti

*uzlabo garastāvokli un rada laimes sajūtu

Pīlingu var veikt arī ejot ar mīļoto kopā dušā,kur vīrs var veikt muguras pīlingu un otrādi,sieviņa vīram :)

 

Jauki dzirdēt labas atsauksmes,kad šis projekts jau ness panākuma augļus,liek mums vairāk pasmaidīt,sportot un ēst veselīgāk,gaidīšu ar nepacietību nākamās ziņas par pavasara skaistuma tūres dalībniecēm;)

 

Mazuļa garšas attīstība.

 

Kā jebkura cita no maņām arī garša attīstās jau puncī esot,tādēl ļoti liela iespēja ka mazulim izaugot viņš ēdīs tādus produktus kādus ēdam mēs paši-vecāki,tādēļ mēs varam pat ļoti ietekmēt mazuļa gaumi uz ēdieniem.Garša ie viena no vissarežģītākajām maņām.

 

Iepazināmies ar Kristu un Edgaru,dāvida un Gabrielas vecākiem.Interesanti ir tas ka meitai negaršo tas ko ēd māmiņa, bet gan tas ko ēd un kas garšo tētim,vecāki cer ,ka varbūt vismaz dēliņam tam paaugoties garšos tas ko ēd mamma.

 

Vislabāk māmiņām pašām gatavot piebarojumu, nevis pirkt jau gatavos zīdaiņa ēdienus, jo tie ir ļoti saldi un bērniņš var pierast pie salda un ko savādāku neēst.Arī sāli mazuļa ēdienam nevajag pievienot,jo labāk lai bērns izjūt un izgaršo gan kartupeļu, burkānu un citu dārzeņu garšas,jo tā īsti vai ir vai nav pievienot sāls, bērniņš saprot tikai 6 gadu vecumā.

 

Par sāls lietošanu man bija jaunums, jo biju dzirdējusi,ka nedaudz sālīti var pielikt un vajag,bet ja tā labi padomā,tad varam izsecināt paši ka tieši tā un ne savādāk būs labi.

 

Mazuļa aptieciņa.

 

Ja mums šķiet ka vis ir jauki un oasakaini, bet reiz varam nonākt situācijā kad mazulis gūst traumas,apdedzinās un gūst visdažādākās traumas.

NMPD ārste Līga Zvirgde stāstīja,kas jāzina par mājas aptieciņas veidošanu.

aptieciņā vajadzētu būt:

*pret temperatūras zālēm,sīrupveidīgie vai svecīšu veidā

*jūras ūdenim un aparātiņam iesnu atsūkšanai

*joda šķīdumam un plāksteriem kā arī marles pārsējiem

*ūdeņraža pārskābes šķidrumam

*pret apdeguma līdzekļiem

*zālēm pret klepu

*zālēm,kas ārstē caureju, vemšanu un aizcietējumus

 

Bet zāles dažos gadījumos var aiztāt ar pārtikas produktiem:

aizcietējumiem-plūmes un bumbieri

šķidram vēderam lietot Banānus, baltmaizi, grauzdiņus, dārzeņus. griķus,rīsus.

 

Ārste neiesaka lietot briljanzaļo šķīdumu, jo tad dodoties pie ārsta viņš nespēj saskatīt kas tur īsti ir!

 

Māmiņa Alise mēģina iztikt bez zālēm un ārstē Kati ar dabas produktiem,bet uzsver ja būs nepieciešamība pēc zālēm tad tās arī lietos.

 

P.S.Vēlējos,dzirdēt tieši zāļu nosaukumus,kādus vislabāk lietot,tas būtu bijis plus šai tēmai.

 

*Gribētu dzirdēt un uzināt tādas lietas kā: ko lietot pret odiem,odu kodumiem,bišu un citu kukaiņu kaitējumiem? No kāda vecuma un ko var lietot?

*Tā kā pavasaris jau klāt,tad jau vasara arī nav aiz kalniem,tad nu būtu jauki dzirdēt kā pasargāt mazuļa ādu pret saules stariem,un ja ādiņa ir apdegusi,kā labāk to kopt un kādi līdzekļi būtu labākie.

 

 Bet nākamajā raidījumā redzēsim:

*Brokastosim pie kādas ģimenes

*Runāsim par  ģimenes budžetu

*Bērni uz skatuves ;)

 

Uz tikšanos jau svētdien!

 

SKATIES 20.MARTA RAIDĪJUMA ATKĀRTOJUMU!