Jaunajiem vecākiem prezentēs filmu par imunizāciju Latvijā

Jaunajiem vecākiem prezentēs filmu par imunizāciju Latvijā

10. Nov 2009, 21:34 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

21. aprīlī, no plkst. 12.00 – 14.00, Rīgas dzemdību namā, Miera ielā 45,  notiks Atvērto durvju diena, kurā topošajiem vecākiem būs iespēja iepazīties ar Dzemdību namu, saņemt speciālistu konsultācijas un izglītojošo dvd filmu „Imunizācija Latvijā”.

Pasākums tiek rīkots Eiropas imunizācijas nedēļas ietvaros, lai uzsvērtu pasīvās un aktīvās imunizācijas lomu katra bērna veselības stiprināšanā. Pasīvo imunizāciju zīdainim nodrošina mātes piens, taču rūpes par aktīvo imunizāciju ir valsts un sabiedrības ziņā. Veselības ministrija ir sagatavojusi izglītojošu filmu jaunajiem vecākiem, kas palīdzēs izprast vakcinācijas nozīmi un sniegs detalizētu informāciju katras valsts imunizācijas kalendārā ietvertās vakcīnas nozīmi jaundzimušā drošai attīstībai.

Pasākumā piedalīsies veselības ministrs Ivars Eglītis, 4Rīgas dzemdību nama valdes priekšsēdētāja Ilze Lietuviete, galvenā neonatoloģe Ilze Kreicberga, ginekoloģe – dzemdību speciāliste, veselības aprūpes ārste, docente Dace Rezeberga, neonatoloģe Ilona Gulbe, galvenā vecmāte Brigita Kriķe u.c. Rīgas dzemdību nama speciālisti, kā arī Veselības ministrijas un Sabiedrības Veselības aģentūras speciālisti.

                                                                         Bērnu un ģimenes lietu ministrija

31. May 2008, 00:57

Noskaties www.limon-online.ru sadaļā dokumentālais kino "Patiesība par vakcināciju "- diemžēl krievu valodā.