Izstādē “Bērnības laiks” būs aplūkojamas padomju laika rotaļlietas

Izstādē “Bērnības laiks” būs aplūkojamas padomju laika rotaļlietas

15. Sep 2010, 13:15 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

No 21.decembra līdz 2010.gada 24.janvārim Rīgas Motormuzejā būs aplūkojama izstāde “Bērnības laiks”, informē muzeja pārstāvis Agris Šmits. Izstādes atklāšana – 21.decembrī plkst.15.

 

Izstādē „Bērnības laiks” būs apskatāmas ap 50 dažādu veidu un desmitgažu padomju laika rotaļlietas. To skaitā- kravas un vieglās automašīnas, trīsriteņu velosipēdi, kājminamās mašīnītes, protams, arī lelles, lejkannas un bumbas. Izstādes galerijā būs aplūkojami bērnības laika oriģinālfoto. Visu izstādes laiku, apmeklētājus priecēs padomju laika multiplikācijas filmu klasika, kā arī īpaši sarūpēts bērnu dienu muzikālais fons.

 

“Katram no mums bērnības laiks asociējās ar savām personiskām atmiņām un vērtībām, šo vērtību vidū noteikti ir arī mīļākā rotaļlieta. Bumba, lelle, kravas mašīna vai lecamaukla reiz bija lietas, dēļ kurām bijām gatavi vairs neraustīt kaķi aiz astes, labāk mācīties, nekauties starpbrīžos, nelēkāt pa peļķēm un noteikti klausīt mammu.

 

Laiks ritēja, mašīnām nolūza riteņi, rotaļu lācim noplīsa auss, lecamaukla pazūda bez vēsts, bet atmiņas par saulainajiem brīžiem nepazūd un laiku no laika liek par sevi manīt. Tās pārklājās ar jaunu glazūru un reiz tik nevajadzīgais salauztais auto, noplukušais lācis un lelle no jauna uzrunā.

 

Izstādē  „Bērnības laiks” lielākais vairums apskatāmo rotaļlietu tehniskā valodā runājot,  nav ne labi saglabātas, ne teicamā vizuālā stāvoklī, bet to lielākā vērtība ir tā, ka šīs rotaļlietas ir dzīvas, dzīvas ar bērnības stāstiem un pieredzi. Tās darījušas mūs labākus un laimīgākus,” uz izstādi aicina A.Šmits.

Izstādes atklāšana: 21.decembrī plkst.15.00

Izstādes norises laiks: No 21.decembra līdz 24. janvārim

Muzeja darba laiks:  Katru dienu  no 10.00 līdz 18.00 ( izņemot svētku brīvdienas)

Muzeja adrese:   S. Eizenšteina iela 6, Mežciems. 

Agris Šmits

Foto: Arnis Balčus