Īpašas apmācības topošajiem tētiem 6.martā

Īpašas apmācības topošajiem tētiem 6.martā

17. Feb 2011, 16:52 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Klubs rīkos ekskluzīvu nodarbību kopā ar psiholoģi Sanitu Aišpuri kā izdzīvošanas rokasgrāmatu vīrietim, kura partnere ir paziņojusi, ka viņa gaida bērniņu.

1

Semināru vadīs psiholoģe Sanita Aišpure

Aiz visa šī mātišķā prieka un sajūsmas, hormona līmeņa svārstībām mēs nereti aizmirstam par vīrieti. Pievēršam uzmanību sieviete- kas ar viņu notiek fizioloģiski, kas ar viņu notiek emocionāli, tas ir arī pārdzīvojums jaunajam topošajam tētim, jo viņš savā ķermenī neko nejūt. Viņš patiesībā ir apjucis un nobijies, kas spēlē milzīgu lomu tajā, kā viņš pratīs un mācēs atbalstīt savu sievieti grūtniecības laikā- vai viņš sapratīs, kāpēc sieviete vienu dienu ēdīs saldo ar skābajiem gurķiem, kāpēc sieviete vienā mirklī var raudāt, bet otrajā brīdī- histēriski smieties.

Nodarbības laikā klīniskā psiholoģe Sanita Aišpure izstāstīs gan par fizioloģisko norisi grūtniecības laikā, gan par emocionālo pusi- kāpēc svārstās garastāvoklis, ko nozīmē ligzdas vīšanas sindroms, ko nozīmē periods, kad sieviete sāk pārstumdīt visas mēbeles, visu pārkārtot un pārkrāsot.

„Es ceru, ka arvien vairāk vīriešu piedalīsies ģimenes dzemdībās un atbalstīs savu partneri. Tā kā vīrieši ir praktiskas būtnes, nodarbības laikā es izstāstīšu, kā izskatās, kas notiek, ko sagaidīt, iestājoties dzemdību nodaļā- kādi tur būs aparāti, ko darīs ar sievieti, kādi mērījumi tiks veikti, kā vīrietis var sagatavoties, ko viņš var darīt,” atklāj Sanita Aišpure.

Lekcijas laikā tiks runāts arī par to, kas notiek pirmajās stundās – kā atbalstīt jauno māmiņu, kā uzrunāt ar mazo, ko darīt tajā mirklī, kad vecmāte ģimenes dzemdībās saka: "Nu, tēti, pārgrieziet nabassaiti!", bet vīrietim ceļi ļimst.

Bieži vien lekcijas tiek veltītas sievietēm, bet šī beidzot būs tāda lekcija, lai informētu, izglītotu, nomierinātu un atbalstītu vīriešus! Līdz ar to ieguvējas būs arī sievietes, jo vīrietis līdzās sievietei grūtniecības, dzemdību un pēcdzemdību periodā jutīsies mierīgāks, drošāks, stabilāks, neuztvers personīgi dusmu izvirdumus, viņam būs iespēja runāt par savām emocijām.

Uz nodarbību aicinām topošos tētus un arī māmiņas jau no pirmajām grūtniecības nedēļām! Ja Tu jūti, ka vēlies savu partneri kā stabilu un mierīgu atbalstu, aicini topošo tēti uz nodarbību!

Lekcijas laikā tiks runāts arī par to, kas notiek pirmajās stundās:

  • kā atbalstīt jauno māmiņu,
  • kā runāt ar mazo,
  • ko darīt tajā mirklī, kad vecmāte ģimenes dzemdībās saka: "Nu, tēti, pārgrieziet nabassaiti!", bet vīrietim ceļi ļimst.

 

Nekad nav par vēlu uzzināt ko vairāk!

Nodarbības laiks: 6.marts 18:00 līdz 20:00

Nodarbības maksa: 10 lati (neatkarīgi no tā, vai partneris nāk viens vai kopā ar Tevi)

Nodarbības vieta: Vīlandes iela 1 (ieeja no Elizabetes ielas), 5.stāvā

PIESAKIES UZ NODARBĪBU ŠEIT!