Ieskats 20.marta Māmiņu kluba raidijumā

Ieskats 20.marta Māmiņu kluba raidijumā

25. Jan 2012, 09:35 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

20. marta raidījums mums ļauj ielūkoties , kā māmiņas atgūst sievišķību un skaistumu, kā bērns iepazīst garšu pasauli un kam jābūt mājas aptieciņā. Bet par visu pēc kārtas.

 

 

Māmiņu pavasara skaistumu kūres- daiļās dāmas ir sajūsmā. Katrai tiek piedāvāts savs skaistuma komplekts. Un māmiņa Līga atkal uzplaukst kā skaista un starojoša sieviete. Viņa ir atskārtusi, ka ir atstājusi novārtā tādus skaistuma modināšanas lietas kā pīlings un krēmi. Un šīs procedūras ir bijušas kā atgādinājums par sevis mīlēšanu.

 

Mums ir ļauts ielūkoties , kā tad Līga ir baudījusi skaistuma procedūras un ko tieši speciāliste Guna Gulbe piedāvājusi izbaudīt.

Ādas raga kārtas noņemsana- pīlings. G.Gulbe rekomendē dabīgos pilingus, kas ne tikai attīra, bet arī pabaro ādu. Kā arī mājās no sāls un medus varam paši pagatavot. Visbrīnišķīgākais padoms ir par 70 pieskārieniem- dienas deva, kas cilvēkam ir vajadzīgs pilna liamei. Un  nemeklēt pie kosmetologa, bet gan pīlingu veikt vīram . Nākamais solis- pelde īpašā vannā. Šī pelde vienlaicīgi veic linfudrenāžu, cīnās ar celulītu un veic relaksējošu masāžu mugurai Termo sega, lai aktivizētu procesu. Masāža, kurā pašai līgai nākas nopietni piestrādāt un līdzdarboties masāžas procesā. Un noslēgumā tējas tase un ļoti nopietnas atskārsmes par paveikto un vēl veicamo. Un ne tikai fiziskajam ķermenim, bet arī emocionālajai pasaulei.

 

Šīs dienas raidījums arī Līgas ģimene dalās ar pavasara gaidīšanas pasākumiem- sējot garšaugus . Kā arī kas tad ir lielākie klupšanas akmeņi cīņā ar klāt nākošajiem kilogramiem. Tie ir gan saldumi, gan arī nepatika dzert tīru ūdeni. Un šis paradums- bieži padzerties ir jāsāk mācīties no jauna.

 

Pats patīkamākais ir vīra novērtējums par atkal laimīgo un starojošo sievieti sev blakus.

 

Bērna garšas attīstība. Garšas pasaule jau vien ir kaut kas fantastisks, jo kā nekā tas ietver vienu no cilvēka lielākajām baudām. Un kā tad bērnam attīstās garša? Izrādās, ka garšas nianses bērniņš izšķir jau būdams mammas puncī. Kā arī šajā laikā mamma apzināti vai neapzināti var ietekmēt mazuļa garšas īpatnības.

 

Iespēja arī paklausīties kā vecāki dalās savā pieredzē par to, kā tad gājis viņiem ar bērnu ēšanas un garšas paradumiem. Un vai patiešām bērniem garšo tas , ko mamma ir ēdusi gaidību laikā?

 

Tas nav noslēpums, ka bērns ēdiena nianses iepazīst caur mammas pienu. Un tā kā tas ir salds, tad šī garšas nianse ir viss atpazīstamākā. Tad kas 6 mēnešos ir laiks iepazīstināt ar citiem ēdieniem- izvēlēsimies pašu taisītas putras un augļu biezenīšus. Kā arī uzmanīgi ar sāli. Vai jūs zinājāt , ka pārsālītu ēdienu bērns spēj izšķirt tikai 6 gadu vecumā? Tāpēc  izvēlēsimies bērniem visatbilstošāko ēdienu.

 

Kam tad ir jābūt bērnu aptieciņā?

 

Superbēbītes Kates mamma Alise stāsta par savas ģimenes „attiecībām” ar zālēm. Gan savulaik Alises ģimenē zāles ir lietotas reti, gan arī pati Kates mamma tagad dod priekšroku dabīgām ārstēšanas metodēm.

 

Bet kam tad tomēr ir jābūt katra mājās:

 

-         Pret temperatūras līdzeklim. Tas var būt gan sīrups, gan svecīte. Bet kādās situācijās lietot sīrupu un svecītes. Vemšanas gadījumā svecīti, bet caurejas gadījumā sīrupu.

-         Līdzeklis iesnu un klepu gadījumā. Bērns prot elpot tikai caur degunu, tāpēc ir jābūt pa rokai līdzekļiem ar ko atbrīvot deguntiņu. Tāpēc labi noder iesnu attīrošās ierīces. Bet klepum der sīrupi. Nevajag tikai aizmirst , ka maziem bērniem klepus var liecināt par nopietnām saslimšanām. Tāpēc pēc iespējas ātrāk jāgriežas pie ārsta.

-         Aizcietējumu, vemšanas, caurejas gadījumā nepieciešamie līdzekļi. Šajos gadījumos nevajag aizmirst par ūdeni un pareizu uzturu.

-         Sasitumiem un pušumiem vislabāk palīdzēs ūdeņraža pārskābe, jods, marle un plāksteri. Kāpēc nevajag izmantot briljanta zaļo- jo ja brūce ir nopietnāka, tad ārstam vēlāk ir grūti izpētīt brūci.

-         Pret apdegumiem atsvaidzinoši līdzekļi.

 

Kā arī nedrīkst aizmirst aptieciņu glabāt pietiekami drošā vietā, kur bērns nevar tikt klāt.

 

Tāpat atcerēsimies- ļausim ārstiem darīt savu darbu un paši nenodarbosimies ar pašārstēšanu. Aptieciņas saturs ir paredzēts pirmajai palīdzībai un pie pirmās iespējas griezīsimies pie speciālista .

 

Nākam svētdien varēsi skatīties par brīnišķīgiem brokastu stāstiem, bērna attiecībām ar skatuvi un raudzīsim ko iesākt ar Superbēbītes ģimenes budžetu.

 

Uz tikšanos nākamsvētdien :)

 

SKATIES 20.MARTA RAIDĪJUMU ŠEIT!