Iepazīsimies: Agnese Linka, „Ģimenes studijas” vadītāja

Iepazīsimies: Agnese Linka, „Ģimenes studijas” vadītāja

19. Aug 2011, 12:47 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Turpmāk katru darba dienu no plkst. 15 līdz 16 Latvijas Radio 1 skan raidījums sadarbībā ar Māmiņu Klubu. No pirmdienas līdz trešdienai tā vadītāja ir jaunā māmiņa Agnese Linka.



Agnese ar savu mazuli. Foto: Ervīns Links.

 

Kā jūties pēc pirmajiem „Ģimenes studijas” raidījumiem?

 

Patiesībā ļoti labi. Man ir prieks, ka atgriešanās darbā ir maiga pret bērnu, jo darbā uz vietas man jābūt trīs dienas nedēļā. Pateicoties modernajām tehnoloģijām visu pārējo laiku varu pavadīt strādājot no mājām. Nav noslēpums, ka gadu vecam bērniņam ļoti vajag mammas tuvumu. Bet raidījuma tematika, par kuru man jārunā, man ir kā kulaks uz acs. Jau vairāk kā gadu esmu aktīvi interesējusies par ģimenes un mājas lietām. Esmu ļoti pateicīga Dieviņam, ka viņš man atsūtījis tieši šādu iespēju.

 

 

Kā tava meitiņa pārdzīvoja tavu atgriešanos darbā?

 

Jau septembrī, kad sākām plānot raidījumu, sāku radināt meitiņu, ka došos uz darbu. Dažreiz ņēmu Karlīnu līdzi uz darbu, dažreiz atstāju viņu ar auklīti. Mums ir ļoti mīļa auklīte – Karlīnai kā draudzene un rotaļu biedrene. Viņa ir drusku vecāka par Karlīnu, bet nedaudz jaunāka par mani. Citreiz jau Karlīna ir kreņķīga, kad pamana, ka ne tētis, ne mamma nav mājās. Viņa ar raudāšanu un čīkstēšanu pārbauda, vai mēs tiešām neesam mājās, un tad sāk rotaļāties ar auklīti. Priecājos, ka meitiņai tik viegli izdevās pierast, ka man jādodas uz darbu.

 

Izstāsti, kā nokļuvi līdz radio?

 

Latvijas Radio strādāju jau gandrīz desmit gadu. Sāku strādāt jau vidusskolas pēdējā klasē. Caur paziņu paziņām pieteicos brīvprātīgi padarboties jauniešu raidījumā „Radiobumba”. Gribēju iegūt pieredzi žurnālistikā, lai man būtu vieglāk iestāties augstskolā. Biju dzirdējusi, ka žurnālistikas nodaļā ir vieglāk tikt tad, ja ir jau pieredze šajā profesijā. Tā kā man ir tuvas stabilas vērtības, turpināju strādāt Latvijas Radio arī pēc augstskolas pabeigšanas. Esmu vadījusi gan bērnu un jauniešu raidījumus, esmu strādājusi kā ekonomikas žurnāliste. Kolēģi uzskatīja, ka man tas pat diezgan veiksmīgi padodas, bet man pašai tā nešķita. Bet „Ģimenes studija” man pašai šķiet šobrīd ir mana īstā vieta.

 

 

Bet kādēļ strādā tieši radio žurnālistikā, nevis televīzijā vai kādā žurnālā?

Toreiz, kad vidusskolā meklēju, kur iegūt pieredzi, tā bija dažādu apstākļu sakritība. Caur paziņu paziņām nokļuvu „Radiobumbā” un tā no Latvijas Radio nespēju aiziet. Esmu ļoti lojāla un savā ziņā arī patriote. Manuprāt, Latvijas Radio ir viens no kvalitatīvākajiem un uzticamākajiem medijiem Latvijā. Esmu priecīga, ka šeit strādāju.

 

 

Kas vēl bez radio aizpilda tavu ikdienu?

 

Protams, ka tā ir mana meitiņa Karlīna un ģimene. Ar vīru esam kopā jau septiņus gadus, no kuriem pēdējos divus esam arī precējušies. Bet joprojām mums ir sajūta, it kā būtu tikai nesen iepazinušies. Vienmēr liekas, ka neesam gana viens priekš otra. Gandrīz divus gadus dzīvojam Pierīgā – mājā ar piegulošo teritoriju, kuru ceru kādreiz nosaukt par savu dārzu. Pašlaik pie tā vēl tikai piestrādāju. Ja agrāk mācījos, skrēju visur un ballējos, tad tagad ļauju sev izbaudīt mazos mājsaimnieces prieciņus. Man tie tiešām ļoti patīk.

 

 

Kā izdodas šos prieciņus apvienot arī ar darba pienākumiem?


Esmu no cilvēkiem – plānotājiem. Man ir „to do” listes, kurās ierakstu visu, ko šodien vajag izdarīt. Bet nu man nāksies drusku palaist vaļīgāk tieksmes būt visās jomās perfektai. Modernā psiholoģija māca, ka sievietei, mammai un darbiniecei, nemaz nav jābūt perfektai visās jomās. Droši vien man būs jāsamierinās, ka būšu lieliska mamma un darbiniece, bet manās mājās biežāk valdīs nekārtība. Šobrīd centīšos sevī apslāpēt šo teicamnieces sindromu.

 

 

Kur smelies iedvesmu un enerģiju?


Savā ģimenē un draugos. Kopš dzīvojam mājā, ar vīru mērķtiecīgi rīkojam mājas ballītes. Man patīk, ka pie mums brauc ciemiņi. Turklāt dīvainākais, ka nesen skaitījām – mūsu radu, draugu un paziņu lokā gada laikā piedzimuši 12 bēbīši. Dieviņš manā dzīvē visu tā ir sakārtojis, ka nekad nav garlaicīgi. Kas gan var vēl vairāk vienot draugus, ja ir kopīgas intereses, kuru centrā ir bērni.

 

 

Pastāsti, par ko runāsi jau tuvākajos „Ģimenes studijas” raidījumos?

 

 

Šodien runāsim par mūsdienīgajiem rokdarbiem. Ja sievietes agrāk tikai daudz adīja un tamborēja, tagad viņas ir arī ļoti iecienījušas dekupāžu, zīda apgleznošanu, porcelāna darbus. Bet trešdienas raidījumā noskaidrosim, kā ģimenei ar bērniem vislabāk doties pretī zelta rudenim.

 

 

 

Kādēļ ieteiktu visiem klausīties raidījumu?

 

Lai novērstu uzskatu, ka šis raidījums ir paredzēts tikai mammām, ieviesām nosaukumu „Ģimenes studija”. Pirmajos raidījumos uz studiju mums jau ir zvanījušas ne tikai mammas, bet arī tēti, vectētiņi un vecmāmiņas. Raidījums jau nav tikai par un ap bērniem un viņu audzināšanu. Tajā runāsim par visu, kas interesē mūsdienu sievietes. Roku uz sirds liekot, varu teikt, ka „Ģimenes studija” ir mans sirds darbs un pēc labākās sirdsapziņas un radošajām spējām veidošu tematu loku tādu, lai raidījums būtu gan interesants, gan arī kvalitatīvs. Lai katrā raidījumā katrs varētu uzzināt kaut ko jaunu un noderīgu.

 

 

Ko tu gribētu uzzināt jaunajā Māmiņu Kluba raidījumā „Ģimenes studijā”? Kādas šobrīd ir tavas aktuālās problēmas vai iedvesmas, kuras nodarbina prātu?

 

Kintija Bulava, www.sieviesuklubs.lv

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:00

dincc

Vakar dzirdēju jūs abus ar Ralfiņu radio😃

Baigi smieklīgi bija, ka tas onka run;aja tur par zīlēm, bet Ralfiņam bija savs sakāmais😃

Jauki!