Ieklausies profesionāla fotogrāfa padomos

Ieklausies profesionāla fotogrāfa padomos

20. Dec 2010, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai zini, kā pareizi sagatavoties savai pirmajai fotosesijai? Kas jādara, lai ātrāk un labāk spētu atbrīvoties, lai fotografētos kaila? Un galu galā, kādu pozu ieņemt, lai fotogrāfijā sev vienmēr patiktu?

 

Stāsta eksperts Aleksandrs Sokolovs, fotogrāfs, www.sokolovstudio.com


2

 

Kas jāievēro, lai fotosesija būtu veiksmīga?

Manuprāt,veiksmīgas fotosesijas noslēpums ir fotogrāfa meistarība un idejas. Fotogrāfam jabūt kā režisoram – viņam modelei ļoti precīzi jāpasaka pozas un kustības. Modele var atpūsties un baudīt procesu. Fotogrāfējot es vienmēr ļoti detalizēti stāstu par katru pozu. Pirms katras fotosesijas ļoti rūpīgi sagatavojos, izdomāju pozas un ar katru modeli strādāju individuāli.

 

Kas jāievēro, lai būtu veiksmīga kailfoto sesija?  

Lai kailfoto sesija būtu veiksmīga, modelei ir jāatrod fotogrāfs, ar kuru viņa var sastrādāties un justies labi! Fotosesijas rezultāts ir atkarīgs no fotogrāfa un viņa meistarības. Labs rezultāts sastāv 70% no fotogrāfa darba, 20% ir datorgrafikas speciālista meistarība un tikai 10% ir modeles meistarība!

 

Uz parasto fotosesiju janāk ar tīriem, izmazgātiem matiem un sejai jābūt bez kosmētikas, lai make-up speciālists varētu veiksmīgi sagatavot modeli. Kailfoto sesijai jāparūpējas, lai viss ķermenis būtu sagatavots un tīrs.

 

Man, strādājot ar modelēm, nav gadījies, ka meitenes nevarētu atbrīvoties. Manā studijā ir īpaša un ļoti unikāla vide. Modeles šeit jūtas ērti un brīvi.

 

Kā labāk nostāties fotokameras priekšā, lai bildēs sev vienmēr patiktu?

 

Fotosesijas laikā sievietei nevajag satraukties par pozām un izskatu, par to rūpēšos es kā fotogrāfs. Fotosesijas laikā vajag izbaudīt procesu un ļauties piedzīvojumam. Vajag pilnīgi paļauties uz fotogrāfa profesionalitāti. Fotosesijas sākumā es izplānoju, kāds rakurss ir piemērotākais un vai modelei labāk izskatās smaids vai nopietna sejas izteiksme.

 

 

Kintija Bulava, www.sieviesuklubs.lv

Tev ir kādreiz bijusi īsta fotosesija pie profesionāļa?

 

IZVEIDO SAVU FOTOGRĀMATU PICTURE HAPPY!

 

Vairāk lasi www.picturehappy.lv