Ģimenes dzīves krīzes. Kā tās pārvarēt?

Ģimenes dzīves krīzes. Kā tās pārvarēt?

08. Jan 2011, 11:37 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai cik bieži mēs nelaulātos, bet ģimenes krīzes iestājas vai ikvienās attiecībās. Lielākas vai mazākas, bet ir.

 

- Kā Tu domā, vai pastāv sakarība starp krīzi ģimenē un termiņu, kādā ģimenes ir kopā? Mēdz teikt, ka krīze iestājas 1., 2., 5., 7. un 14.gadā.. Vai tā ir?

- Ko darīt krīzes situācijā– palikt kopā vai tomēr labāk šķirties?Kā saprast, kad nu mērs ir pilns un atpakaļ ceļa vairs nav?

- Kā risināt krīzi, ja ģimenē ir arī mazi bērni? Palikt kopā tikai bērnu dēļ?

- Kā tikt ar to galā? Kā pārvarēt?

 

Pastāsti, vai arī Tu savās attiecībās esi sajutusi krīzi? Kā jūs ar partneri tikāt tam pāri?

 

Jau ceturtdien radio raidījums par krīzēm ģimenes attiecībās! Tiekamies LR1 no 15:00 līdz 16:00!

31. Mar 2010, 22:46

Nedomāju, ka ir kāds sakars starp krīzēm un kopā būšanas termiņim. Tas drīzāk tāds psiholoģisks faktors, uz ko visu novelt, ja nu tā krīze pēkšņi iezogās ģimenē. Pirmkārt, krīze nevar būt par iemeslu šķiršanās faktam, jārisina! Visvieglākā izeja vienmēr ir nedarīt neko. Bērnu dēļ palikt kopā ir bezatbildīgi - bērnam labāk redzēt nelaimīgus un neapmierinātus ar dzīvi vecākus kopā vai tomēr laimīgus, kaut arī atsevisķi?
Manās attiecībās nav bijušas krīzes... kā to vispār var saprast - strīds, skandāls? Cik ilgs tad ir tas problēmu laiks ģimenē, kad to var nosaukt par krīzi? Varbūt pateikšu rupji, bet krīze rodas tad, kad attiecībās ir iezadzies slinkums, slinkums strādāt pie tām un kopt tās. Bet krāpšanas un faktu, kad viens otru vairs nemīl... to visu jau sauc citos vārdos. Tāpēc man termins krīze ir pārāk vispārināts termins.