Ģimenes dienas pasākumi notiek visā Latvijā

Ģimenes dienas pasākumi notiek visā Latvijā

19. Nov 2009, 19:13 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tuvojoties Starptautiskajai Ģimenes dienai, visā Latvijā notiek dažādi izklaides un izglītojoši pasākumi, kas īpaši vērsti uz ģimeņu un bērnu saturīgu laika pavadīšanu. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šogad visa informācija par plānotajiem pasākumiem ir apkopota, sakārtota pa reģioniem un atrodama vienkopus Bērnu un ģimenes lietu ministrijas mājas lapā http://www.bm.gov.lv/, tādējādi palīdzot ikvienam Latvijas iedzīvotājam plānot sava brīvā laika pavadīšanu un izvēlēties visinteresantāko pasākumu kādā no Latvijas novadiem. Pasākumu skaits palielinās no gada gadā, kas ļauj secināt, ka kopumā ģimenes vērtība sabiedrībā kļūst arvien nozīmīgāka.

Piedāvāto pasākumi klāsts un daudzveidība ļauj izvēlēties kaut ko sev piemērot katrai Latvijas ģimenei. Tā, 15. maijā Ventspilī, Jēkabpilī un Valkā notiek vērienīgi Ģimenes dienas pasākumi, bet centrālais Ģimenes dienas pasākums ar divu dienu programmu notiks Rīgā 24. un 25. maijā, Vērmanes dārzā un Doma laukumā - tur notiks aptaujas par labākajām ģimenēm dažādās nominācijās uzvarētāju godināšana. Jau piekto gadu sadarbībā ar interneta portālu Delfi ministrija organizē aptauju par ģimenei draudzīgākajām atpūtas vietām, kuras uzvarētājus arī sveiks pasākumā Doma laukumā. Šogad īpaši tiek aktualizēts jautājums par Tēva dienas ieviešanas nepieciešamību un veidiem, kā un kad to vislabāk atzīmēt, apzinot sabiedrības viedokli ar dažādu masu mediju starpniecību, kā arī paužot savu viedokli ministrijas mājas lapā vai arī aizpildot anketu izstādē Bērnu pasaule 2008.

Daudz saistošu pasākumu notiek reģionos. Tā, piemēram, Saldū 15. maijā norisināsies sporta svētki ģimenēm "Vingro ar zvaigzni", Valmieras rajona skolu jaunatnes Dziesmu svētki 23. maijā noritēs Mazsalacā Lībiešu pilskalnā, Raiskuma pagasta parkā 21. maijā tiks organizēts bērnu popgrupu festivāls "Pienenīte". Savukārt Ogrē no 30. maija līdz 1. jūnijam 1. vidusskolā norisināsies jauniešu salidojums "Īsta mīlestība gaida". Tā devīze ir: "Apzinies savu un ģimenes vērtību". Rēzeknē “Nacionālo biedrību” kultūras namā 21. maijā notiks pirmskolas iestāžu festivāls. Minētie pasākumi ir tikai neliela daļa no piedāvājuma.

Bērnu un ģimenes lietu ministrija