Ģimenes aktivitātes ziemā

Ģimenes aktivitātes ziemā

07. Dec 2010, 17:08 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā Tu pavadi brīvo laiku ziemā ar savu ģimeni? Mājās pie TV? Spēlējot spēles? Māmiņa Sandra Voitkāne piekopj visai aktīvu dzīvesveidu!

 

Sveiki, Māmiņu kluba apmeklētāji. Vēlos jums beidzot uzrakstīt un pastāstīt par to kā mūsu ģimene pavada brīvdienas un ne tikai tās, jo aktīvi izsportojamies katru dienu, kad ir labs laiks un nav pārāk auksts, lai ietu ārā ar meitiņu.

 

Mēs dzīvojam ļoti skaistā Latvijas dabas ainavu vietā -  Līgatnē (Gaujas Nacionālā parka teritorijā). Šeit ir tiešām daudz gan mazu, gan lielu kalnu un kalniņu, kurus gan lieli, gan mazi izmanto slēpošanai, braukšanai ar ragaviņām un ,protams, ar vēl visādām plastmasas pannām un ko nu kurš izdomā par savu braucamrīku :)

 

Tie, kas jau nopietni nodarbojas ar slēpošanu var doties uz „Līgatnes kalnu”, kas savu parametru ziņā ierindojas pirmajā pieciniekā starp kalnu slēpošanas trasēm Latvijā – nobrauciens 300 m, augstuma starpība 50 m.

 

Līgatnes kalnā ir divas trases – lielā trase, kas neatstās vienaldzīgu pat slēpošanas profesionāli un trase iesācējiem jeb apmācību trase. Ja kāds vēlas apskatīties varat ieiet

http://www.ligatne.lv/sleposana .

 

Abas trases ir aprīkotas ar pacēlājiem, kvalitatīvu sniega segumu un apgaismojumu tumšajās diennakts stundās.

 

Tomēr, kamēr mēs vēl profesionāli neprotam ar slalomslēpēm laisties no kalna, nolēmām patrenēties uz kalna, kas atrodas pie skolas un ir pietiekami augsts pat iesācējam.

 

Tad sagatavojušies ar ekipējumu  - slēpēm, ragavām un plastmasas pannu devāmies uz kalnu trennēties. Pirmajās dienās neizdevās tik labi un bija daudz kritienu par ko, protams, tagad var pasmieties, skatoties jautros video...

 

Tā nu būsim trenējušies ilgāku laiciņu un kautko jau protam. Domāju, ka drīz uz lielo kalnu varēsim doties izmēģināt veiksmi. Un pats lielākais ieguvums šīm ziemas aktivitātēm ir tas, ka izkustamies svaigā gaisā, meitiņai ir lieli prieki, kad saku, ka ejam uz kalnu, kā arī ar savu entuziasmu esam iesaistījuši arī kaimiņu ģimenes un pat omu, kura nobrauca ar ragavām no kalna, sakot, ka pēdejo reiz to darījusi pirms 30 gadiem.

 

Tagad pašiem liels prieks, ka iesākām slēpot un darīsim to līdz pat sniega nokušanai, cerams, ka tas tik drīz vēl nebūs, lai gan ļoti jau gaidam  pavasari :)

 

Fotoreportāža no ziemas prieku baudīšanas!

  {smallpic:1}

  {smallpic:2}

  {smallpic:3}

  {smallpic:4}

  {smallpic:5}

  {smallpic:6}

  {smallpic:7}

  {smallpic:8}

  {smallpic:9}

  {smallpic:10}

Vai jūs šogad esat izbaudījuši ziemas priekus tā pa īstam un mazos arī ņēmuši līdzi? Kādus kalnus iesakat slēpošanai visai ģimenei?

 

 

 

Sandra Voitkāne

10. Mar 2010, 22:04

KI4IJA = meitiņu drošvien ņem līdzi uz hokeja spēlēm 😀😀😀😀

rita123 rita123 10. Mar 2010, 10:19

Mēs ari visi kopā braucam uz mežu,lai varam laisties no kalnina ar ragavām un pikoties😀

10. Mar 2010, 09:52

Ziemas prieku baudīšana šogad tā pa īstam nav sanākusi, jo mazā vēl nav pat gadiņu veca. Turklāt mūsu tētim jebkurā gadalaikā aktuāla ir riteņbraukšana - arī mīnus 15 grādos ar ziemas riepām. Vienīgais ziemas prieks, ja tā var teikt, bija Valentīndienā, kad mīļotais vīrietis bija saorganizējis braukšanu ar auto pa sniegotu trasi, lai mācītos sānslīdi. Tas tā aizrauj! Ja par kalniem, tad ļoti daudzi brauc uz Sauleskalnu.