Esi bez darba? No septembra izmanto jauno kuponu sistēmu bezdarbniekiem!

Esi bez darba? No septembra izmanto jauno kuponu sistēmu bezdarbniekiem!

08. Feb 2010, 21:38 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

No šā gada 1.septembra bezdarbnieki ar jau iegūtu vai nepabeigtu augstāko izglītību, izmantojot kuponu jeb vaučeru, varēs apgūt 1.un 2.līmeņa profesionālo augstāko izglītību, aģentūru LETA informēja Labklājības ministrijā (LM).

 

Kupona maksimālā summa būs 1000 latu par vienu apgūstamo izglītības programmu. Apmācību laikā cilvēks varēs saņemt arī stipendiju 70 latu apmērā mēnesī.

 

Pakalpojumu piedāvās Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) sadarbībā ar izglītības iestādēm, izveidojot izglītības iestāžu reģistru, ar kurām NVA noslēgs sadarbības līgumu par apmācību kuponu sistēmas lietošanu. Ja bezdarbnieks izvēlēsies skolu, kas nebūs NVA reģistrā, ar attiecīgo izglītības iestādi tiks slēgts atsevišķs sadarbības līgums.

 

Apmācību apmaksas kārtība būs noteikta sadarbības līgumā par apmācību kupona sistēmas pielietojumu. Šis NVA izsniegtais kupons tiks noformēts kā garantijas raksts, proti, kupons apliecinās, ka NVA izglītības iestādei veiks apmaksu par konkrētā bezdarbnieka apmācību.

 

Apmācība tiks veikta ar Eiropas fondu atbalstu. Jaunā kuponu sistēma bezdarbnieku un darba meklētāju profesionālo apmācību padarīs efektīvāku un klientam individuālāku, uzskata LM speciālisti.

 

Kopumā bezdarbnieku un darba meklētāju apmācību programmu īstenošanai LM ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu četru gadu laikā plāno ieguldīt aptuveni 22 miljonus latu.

 

Galvenās nozares, kurās varētu būt nepieciešami apmācīti darbinieki, ir apstrādes rūpniecība, elektroenerģija, gāzes un siltumapgāde, transports un uzglabāšana, informācijas un komunikāciju pakalpojumi, komunālās saimniecības un infrastruktūras apkalpošana, sociālā sfēra.



Ilze Mežniece
LETA

22. Jul 2009, 15:42

ooo, super!!!
Es studēju Alberta Koledžā, un kopš aprīļa neesmu maksājusi studiju maksu. ja līz septembrim nesamaksāšu parādu (300ls), tad- hasta la vista..