Ekoloģiskas idejas Ziemassvētku dāvanām

Ekoloģiskas idejas Ziemassvētku dāvanām

05. Oct 2011, 23:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Nevari izdomāt, ko dāvināt savam darba kolēģim, draudzenei, mammai vai pat vīram? Dabas dobe ir izveidojusi lielisku dāvanu ideju topu, kuru izpētot, domājam, ikviena iedvesmosies dāvanai.

 

 

Rūgti saldā Fairtrade dāvana. Tā ir bioloģiski audzētas Arabikas kafijas pupiņas un tumšā Fairtrade biošokolāde (100 g) – smalka dāvana sociāli aktīvam draugam, kuram patīk palīdzēt citiem un arī baudīt melnu kafiju ar melnu šokolādi. (Ls 4,13)

 

 

Dāvana iedvesmai virtuvē. Krēmīgs bio kokospiens (400 ml), indiešu garšvielas (35 g) un bio Indijas rieksti (100 g) iepriecinās to, kurš nolēmis pievērsties Austrumu virtuves iepazīšanai. Pārsteigumam klāt pieliksim vienkāršu recepti! (Ls 6,24).

 

 

Dāvana kolēģim, kurš daudz strādā. Bio valrieksti (100g) smadzeņu darbībai, bio mandarīni (0.5 kg) Ziemassvētku noskaņai, melnā šokolāde (100g) – laimes sajūtai! Šis salikums derēs tiem, kas daudz strādā, daudz domā un ir drusku noguruši pirms svētku sezonas. (Ls 3,88).

 

 

Veselīgo našķu dāvana. Bio Indijas rieksti, saldumsaldas un ķīmiski neapstrādātas bio dateles iepriecinās jebkuru kārumnieku! Klāt arī bio mandarīni un bio valrieksti – kā jau uz Ziemassvētkiem pienākas. (Ls 6,92).

 

Dāvana tad, kad nevar izdomāt, ko uzdāvināt. Dabas dobes populārākā bio kafija (250g), žāvēti bio mango (100g), kas gan graužami tāpat, gan izmantojami izmērcēti dažādās kulinārās izpausmēs, bio piena šokolāde (95g), ko no Fairtrade izejvielām pagatavojuši beļģu meistari – ar šādu dāvanu kļūdīties nevar! (Ls 7,07).

 

 

Dāvana omītei. Cigoriņu-zīļu kafija (200g) kā bērnībā, īsta un tīra medus burciņa (200g), našķu sainītis no dažādām sukādēm (100g) – vecmāmiņa būs aizkustināta! (ls 6,15).

 

 

Dabīgu kārumu paciņa bērniem. Veselīgu našķu komplekts. Sastāvs: bio pilnpiena šokolādīte ar piena pildījumu, bio sezama sēkliņu batoniņš, ķirbju sukādes, dižbrūkleņu sukādes, bio gumijlācīši, bio piparmētru ledenes. (Ls 3,20).                     

 

Zeltainā cidoniju dāvana. Šī ir īsta ekodāvana - bioloģiski audzētu cidoniju sīrups un sukādes ir gan saldi un gardi, gan veselīgi. Uzdāviniet to draugam, kurš bērnībā dzīvojis laukos vai draudzenei, kura pēc Jaunā gada plāno sākt veselīgas dzīves kūri!

Šīs dāvanas sastāvā: vides veselības saimniecībā Jaunieviņas (Cēsu raj.) gatavots cidoniju sīrups un cidoniju sukādes. (Ls 5,59).

 

 

Eko klasiskā dāvana - medus un lauku tēja. Eko klasika - īsts, tīrs bio medus un Latvijas slavenākās zāļu sievas Brigitas Lūkinas Lauku tēja. Šīs dāvanas sastāvā: bioloģiskā saimniecībā Kalna Smīdes ievākts meža ziedu medus (200g vai 450g) un bioloģiskā saimniecībā Ozoliņi ievākta lauku zālīšu tēja (50g). Tējas sastāvā: piparmētra, melisa, meža aveņu un meža zemeņu lapas, raspodiņi, raudene, kliņģerīte, kumelīte, vīgrieži, āboliņš, bērzu lapas. (sākot no Ls 3,55).

 

 

Eko veselīgā dāvana - medus un kumelīšu tēja. Uzdāviniet šo komplektu kādam, kurš sūdzas par to, ka vīrusi pārāk bieži ķeras klāt. Kumelīšu tēja ir gandrīz universāli dziednieciska, turklāt burvīgi smaržo pēc laukiem un vasaras, bet bio medus ir pārbaudīta vērtība. Šīs dāvanas sastāvā: bioloģiskā saimniecībā Kalna Smīdes ievākts meža ziedu medus (200g vai 450 g; bildē redzamā ir mazā burciņa) un bioloģiskā saimniecībā Paukulnieki ievākta kumelīšu ziedu tēja (40g). (sākot no Ls 3,55).

 

Visas Dāvas Dabas dobe iesaiņo videi draudzīgā Ziemassvētku noskaņā - brūnā papīra maisiņā ar sizala lentīti.

 

Lai uzzinātu vairāk par dāvanām, spied šeit! 

04. Dec 2010, 22:46

Savam mazajam un brāļa dēlam plānoju nopirkt mazos bērnu našķu iepakojumus, ko zem eglītes nolikt 😀

04. Dec 2010, 09:30

Šķiet jauki. Cenas ar nemaz nav tik grandiozas.
Es priecātos, ja man kāds tādu jauku dāvaniņu uzdāvinātu.