Dzīvās skaņas terapija pret dzemdību bailēm

Dzīvās skaņas terapija pret dzemdību bailēm

19. Aug 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja šobrīd pati vai kāda tava draudzene gaida bērniņu un tu redzi - viņa ir norūpējusies, streso un baidās par dzemdībām vai grūtniecību kā tādu, iesaki viņai izmēģināt dzīvās skaņas terapiju. Kā tā palīdz grūtniecības laikā, Māmiņu Klubam raksta tās vadītājs Arvis Rekets. 

Pastāvīgas skaņas terapijas procedūras  grūtniecēm ir viens no vislabākajiem veidiem, kā tikt galā ar pirmsdzemdību stresu un bailēm. Šajā procedūrā klausītāji ir divi. Mazulim pirmā maņa, kas attīstās ir tieši dzirde. Mazuļiem mammas vēderā dzīva harmoniska mūzika ir ļoti labvēlīga mazuļa attīstībai un priekšnoteikums vēlākai draudzībai ar mūziku. 

Skaņas terapijā ir speciālas skaņas frekvences, kuras ir ārkārtīgi efektīvas trauksmes mazināšanai un baiļu sajūtas noņemšanai, kas ir priekšnoteikums lai mazulis mammas bailes un trauksmi neuztvertu kā normālu fizioloģisku stāvokli. Bērni, kuri jau mammas vēderā ir dzirdējuši daudz mūzikas, bieži vien ir daudz mierīgāki un to attīstība rada daudz mazāk bažu.

Principā jau no neatminamiem laikiem mātes instinkts ir licis jaunajām mammām gan dungot un dziedāt mazulim, gan mūsdienās bieži likt pie vēdera austiņas ar patīkamu un mierīgu mūziku. Daudzi mazuļi to klausoties mierīgi kustās tās ritmā. Skaņas terapijas procedūra var palīdzēt jaunajām māmiņām dziļi un pilnībā relaksēties, noņemt  bailes, stresu neizmantojot medikamentus ( Māc bažas par to daļu jauno māmiņu, kas izvēlās lietot grūtniecības laikā antidepresantus) , līdzsvarot sevi un mazuli, kā arī uzlabot miega kvalitāti.Visi šie komponenti labvēlīgi ietekmē dzemdību norisi. Ja nav iespējas jaunajai māmiņai apmeklēt skaņu terapijas procedūras, tad viennozīmīgi ir jāatceras, ka grūtniecības laikā, skaista un harmoniska mūzika – jo vairāk jo labāk.

Visprātīgākā izvēle būtu izvēlēties mūziku klausīties ar kvalitatīvu austiņu palīdzību ( tas novērš skaņas atstarošanos telpā)  un aizvērtām acīm. Mūzikai nevajadzētu būt pārlieku skaļai, jo grūtniecības laikā jau tā jūtība ir paaugstināta. Kas attiecas uz pašas mūzikas satura izvēli, tad katra jaunā māmiņa zin, kas viņai un viņas mazulim vislabāk patīk. Mātes instinkts šajā gadījumā ir praktiski nemaldīgs.  Lai mazulim mūzika ietu labumā vislabāk ir izvēlēties harmonisku un melodisku mūziku. Nav starpības vai tā ir ātra vai lēna.

Protams ir arī jāatceras, ka dzīvi atskaņotai mūzikai, labvēlīgā ietekme ir 3,5 reizes spēcīgāka, tādēļ gan koncertiem, gan  dzīvās skaņas terapijai ir priekšrocības. 

Arvis Rekets, http://rekets.wordpress.com/

Dzīvās skaņas terapija noderēs ikvienai mūsdienu sievietei (arī vīrietim!). Tā ir efektīvs līdzeklis iekšējās trauksmes, satraukuma un spriedzes mazināšanai. Sniegs dziļu relaksāciju, uzlabos miegu un vispārējo veselības stāvokli. 

PIESAKIES GRŪTNIEČU DIENAI UN UZZINI VAIRĀK PAR MŪZIKAS TERAPIJU GRŪTNIECĪBAS LAIKĀ!