Diedzēta zāle ir ikgadēja tradīcija

Diedzēta zāle ir ikgadēja tradīcija

07. Jan 2011, 21:03 mamma27 mamma27

Lieldienas ir vieni no jaukākajiem svētkiem mūsu mājā. Jau gadu gadiem atceros, ka mamma   pin lielu ligzdu, kurā liek olas un krāsainas spalvas

 

{pic:2}

 

Arī diedzētā zāle ir ikgadēja lieta, kura rotā mūsu svētku galdu

 

{smallpic:1}

 

Tas viss top pirms Lieldienām. Bet Lieldienu rīts parasti paiet krāsojot olas. Tad nu pirms krāsotāji ķeras pie darba, ir lielā materiālu vākšana. Zemeņu lapas, pumpuri, papardes lapas, rīsi, grūbas, mellenes ievārījumā, svece, ar kuru zīmē latviešu rakstus, protams, sīpolu mizas, krāsaini dzijas kamoli, sniegpulkstenītes, ja tās jau zied un daudzas citas lietas, kuras aizmirsās pieminēt.

 

Kad olas nokrāsotas ,sākās svētku mielasts un lielas olu kaujas. Un tad dodamies pie kaimiņiem sisties ar olām, kā dāvanu nesam savējas, notiek arī mainīšanās. Tad  visi draudzīgi ejam uz dārzu meklēt, kur tad Zaķis olas noslēpis. Šī tradīcija mums ir neatkarīgi no vecuma. Kamēr nebija mazā, mamma mums ar vīru vienmēr saslēpusi bija šokolādes olas čībās no rīta. Tad nu mēs jau kā zinādami, vienmēr pārbaudījām pirms vilkām kājās.

 

Tagad ,kad ir Adrians, olas ir arī čībās, bet visvairāk ārā. Pa kuru laiku, tas zaķis olas krāso, nav zināms, jo it kā gulēt ejam reizē, norīta mostamies gandrīz reizē:) ,bet olas vienmēr  ir nokrāsotas un paslēptas.

 

Un ,kur nu bez šūpošanās. Tas, protams, ir visu pienākums neatkarīgi gadu vecs vai vairāk.

 

{pic:3}

 

Visiem novēlu Priecīgas Lieldienas!!!

Piedalies arī Tu Lieldienu konkursā un laimē kafiju mammai, bet putras- bēbītim! Vairāk lasi šeit!