Čuči saldi, mazulīt! Nāc uz psiholoģes Sanitas Aišpures lekciju un iegūsti idejas veselīgam bērna miedziņam!

Čuči saldi, mazulīt! Nāc uz psiholoģes Sanitas Aišpures lekciju un iegūsti idejas veselīgam bērna miedziņam!

28. Oct 2010, 21:24 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Veselīgs mazuļa miedziņš- tāds ir galvenais mērķis, kāpēc vecāki nāk uz psiholoģes Sanitas Aišpures lekcijām par miedziņu.

PIESAKIES UZ MIEGA LEKCIJU!

Var izšķirti vairākus faktorus, kas ietekmē veselīgu bērna miedziņu. Pētījumi rāda, ka zīdaiņa uzvedību, tai skaitā, arī miega režīmu, un pat gāzu esamību vai neesamību, vispārējo bērna labsajūtu ietekmē notikumi, kas piedzīvoti jau grūtniecības laikā. Prenatālais periods ir ļoti būtisks tālākā bērna nervu sistēmas veidošanā un līdz ar to nosaka, kāds būs mazuļa miedziņš.

Jāņem vērā arī tas, ka bērnam noteiktā vecumā pastāv noteiktas vajadzības, kuras nepieciešams apmierināt – piemēram, līdz 6 mēnešu vecumam visas bērna vajadzības jāapmierina pilnā apmērā. Turklāt, tas nozīmē, ka ne tikai bērnam jābūt paēdušam un sausam, bet jāapmierina zīdaiņa emocionālās vajadzības – pēc kontakta, tuvuma, mīļuma un sapratnes.

Nākamais svarīgais faktors ir visu to notikumu, kas attiecas uz vecākiem, ietekme uz bērna emocionālo labsajūtu. Bērns ne tik daudz dzīvo savu dzīvi notikumu līmenī, cik savu vecāku dzīvi, atrodoties viņu emocionālajā vidē.

Ja vecāki nemitīgi atrodas dažādās grūtībās ar sevi, ar savām attiecībām, darbu, valsti un citos stresos, tad  arī bērns pārdzīvo līdzi un ir nemierīgs – tātad arī sliktāk guļ, murgo, viņam ir traucēts miegs, varbūt pat sākas nakts slapināšana vai citas problēmas.

Laba miega pamats – režīms!

Režīms ir ļoti būtiska lieta laba miega nodrošināšanā. Režīms ir noteikts diennakts ritms, kas atkārtojas un bērnam tas palīdz sakārtot pasauli. Cita lieta – vai pieaugušie spēj bērna dienas režīmu nodrošināt? Ne vienmēr tas izdodas. Atnāc uz nodarbību un uzzini ieteikumus, kā izveidot veiksmīgu režīmu bērna miedziņam!

Ko darīt, ja bērns vakaros ir tik uzbudināts, ka nespēj aizmigt?

Nereti bērni ir tik “uzvilkušies” vakaros, ka ar lielām grūtībām dabonami gultās. Šādai uzvedībai vienmēr ir kādi iemesli. Kādi tie ir un no kurienes rodas hiperaktivitāte, kādi kairinātāji šo bērna uzvedību izraisa – tas jāskatās, novērtējot dienas režīmu. Vai ir ieslēgts televizors, pa dienu bērns nav bijis ārā, daudz laika pavadījis pie datora vai bijuši kādi citi spēcīgi stimuli?

Nereti tā atkal ir vecāku problēma, kas regulāri atnāk mājās pārguruši un bērns no tā ietekmējas, jo nevienam nav ne īsti laika, ne spēka viņam veltīt pietiekamu uzmanību, mīlestību un gādību, un tad trakojot un skraidelējot pa istabu, starp vecāka vienaldzīgo skatienu un televizoru, tiek ubagota uzmanība.

Arī uzturam ir liela nozīme. Daudz saldinātu, gāzētu dzērienu, nekvalitatīvu saldumu arī spēj traucēt iemigt vakaros un rada pāruzbudinātību, jo bērnam kaut kā ir jāatreaģē, jānotērē uzņemtā liekā enerģija.

Gatavošanās miegam

Liela nozīme bērna miega kvalitātē ir gatavošanās nakts mieram, iemigšanas rituāli, pasakas, šūpuļdziesmas, varbūt vienkārši vakara buča vai zobu tīrīšana. Bērns jau zina, ka tūlīt aiz tā sekos gulēšana un var paspēt nomierināties un sagatavoties miega procesam.

Tāpēc svarīgi ir izveidot piemērotu miega rituālu tieši jūsu bērnam! Kas viņam vislabāk patīk? Vai viena un tā pati pasaciņa, kas kalpo par savdabīgu miega kodu, vai varbūt apziņa, ka tūlīt, kad mammīte nodzēsīs gaismu, atnāks miega pele un atvilks miedziņu? Vai varbūt mammai atliek nodziedāt tieši mīļākās šūpuļdziesmas (un ne citas!), vai īpašā veidā noglāstīt bērna galviņu! Galvenais, lai mazais sajūt, ka tiek ieaijāts drošībā, siltumā un mīlestībā, ka viņa nakts ceļojums – došanās sapņu pasaulē, tiek pavadīta ar īpašu gādību. Mammas dziedāta dziesmiņa vai vakara buča nereti ir jaukākās un siltākās atmiņas, kas saglabājas atmiņā uz visu mūžu.

 

1

Lekcija ieteicama topošajiem vecākiem un vecākiem, kuriem ir bērni no 0 līdz 7 gadu vecumam

Piesakies uz psiholoģes Sanitas Aišpures lekciju un uzzini:

-         miega normas katrā vecumā;

-         kāpēc ikvienam no mums ir jāguļ;

-         labiem/ sliktiem miega paradumiem;

-         miega rituāliem;

-         kāpēc bērni niķojas pirms miega;

-         kāpēc mostas naktīs;

-         par nakts barošanu;

-         par vides ietekmi;

-         salda miega receptes;

-         par bērna miega saistību ar ģimenes atmosfēru;

-         par miegu un piesaisti;

-         par bērnu vecāku gultā!

 

Cena par 1 nodarbību - Tikai aprīlī Ls 8

Nodarbības notiek Vīlandes ielā 1 (ieeja no Elizabetes ielas)

 

PIESAKIES UZ MIEGA LEKCIJU!