Cik veselīgi skolā ēd tavs bērns? Vai esi apmierināta ar skolas pusdienu piedāvājumu?

Cik veselīgi skolā ēd tavs bērns? Vai esi apmierināta ar skolas pusdienu piedāvājumu?

18. Jun 2012, 09:23 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Klubs sadarbībā ar laikrakstu "Diena" aktualizē jautājumu skolas bērnu vecākiem par ēdināšanu skolās, tāpēc aicinu piedalīties šajā diskusijā rakstot komentāros par savu pieredzi:

 

  • Vai esat kādreiz piedalījušies skolās vecāku sapulcēs vai ieteikumos par to , ko jūs kā vecāki vēlētos redzēt sava skolas bērna pusdienu šķīvī?

  • Vai esat apmierināti ar skolas ēdnīcu piedāvājumu? Vai tas ir pietiekami veselīgs bērnam?

  • Vai bērns ir apmierināts ar skolas pusdienām? Vai viņam tās garšo?

  • Vai skolas ēdināšanā ir nodrošināti svaigi dārzeņi un augļi?

 

Katru skolu apkalpo cits ēdināšanas uzņēmums, ar ko skola ir noslēgusi sadarbības līgumu. Nav noslēpums, ka bieži vien konkursos uzvar tieši tā ēdināšanas iestāde, kas spējusi nodrošināt vislētāko piedāvājumu, kas ne vienmēr arī ir labākais, garšīgākais un kvalitatīvākais.

 

Tā kā sākumskolas bērniem ēdināšana skolās ir bez maksas, "dāvinātam zirgam zobos neskatās" un vecāki nereti nemaz nezina un neiebilst, ja ar ēdināšanu skolā nav kaut kas, kā vajag. Visbiežāk par problēmām ar skolas virtuvi liecina bērna sūdzības- viņam vienkārši negaršo un viņš neēd. Rezultātā šāds neapmierinātais, bet izsalkušais bērns meklē mierinājumu tuvējos pie skolas veikalos pērkot našķus - visbiežāk, čipšus vai šokolādes batoniņus.

 

Māmiņu Kluba novērojumi liecina - ja skolā tiek pasniegts kvalitatīvs un gards ēdiens, klases audzinātāji organizē bērnus uz ēdnīcu, bērns nemaz nevar izvairīties no pusdienām un bieži vien pusdienas skolā izvēršas par galveno un visveselīgāko, sabalansētāko dienas maltīti.

 

Padalieties savā pieredzē, rakstot komentāros, kā ir jūsu bērnu skolās ar ēdināšanu?

Uzzini, kādēļ jāēd dārzeņus un augļus 5 reizes dienā >>