Būsim smaidīgas un laimīgas māmiņas!

10. Nov 2010, 12:58 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērns jau māmiņas puncī aug un tur arī transformējas pamats visām organisma sistēmām. Bet vai zināji, ka bērniņš mācās no tā, ko saņem no mums, vecākiem? Tieši tā.

{pic:1}

Kā stāsta perinatālā psiholoģe Mirdza Liepiņa, bērniņš saņem bāzisko emociju priekšstatus par to, kāda ir dzīve šajā pasaulē. Ja pamata ķieģelīšos būs ielikts prieks, miers, labsajūta, tad arī bērniņš pasaulē attiecības veidos pēc šāda modeļa un meklēs iespēju izjust emocijas un sajūtas, lai nonāktu līdz šiem stāvokļiem.

 

Tomēr, ja pamata bāzes emocijas būs saistītas ar negatīvismu, tad arī bērna uzvedība būs ar negatīvisma pieskaņu un pat pieaugušā vecumā ikvienā lietā tiks meklēts negatīvais, jo bērns nezina, ka var būt arī savādāk.

 

Dziedi, dudini, žūžini, runājies ar mazuli! Viņš sajutīs Tavu mieru, Tavu prieku un jutīsies tikpat laimīgs, cik esi Tu! Turklāt, ja grūtniecības laikā būsi pietiekami runājusies ar mazuli, arī mazulim piedzimstot Tev būs vieglāk viņu nomierināt, jo mazulis zinās, ka Tavs ķermenis ir kā miera avots un piespiežot mazulīti pie sevis un dzirdot Tavus sirdspukstus, viņš spēs nomierināties.

 

{smallpic:2}

Kā veidot attiecības ar mazuli? Piesakies uz 26.februāra Grūtnieču dienu, aizpildot anketu zemāk un uzzini psiholoģes Mirdzas Liepiņas lekcijā!

 

Grūtnieču dienas programma 26.februārī

12:00 līdz 13:00

Perinatālā psiholoģe Mirdza Liepiņa stāstīs, kā veidojas attiecības starp māmiņu un bērnu puncī? Kā veidojas mātes instinkts? Attiecību veidošana ir svarīga jau grūtniecības laikā, jo bērniņš dzīvo mammas puncī un viņš vēlas just, ka viņš ir gaidīts, ka par viņu domā. To visu bērns sajūt jau mammas puncī, ne tikai piedzimstot.

 

13:10 līdz 14:10

Sertificēta vecmāte Mārīte Inzule Grūtnieču dienās stāstīs un rādīs elpošanas vingrinājumus un dzemdību pozas, kas būs lieliska iespēja izkustēties, kā arī topošās māmiņas varēs uzzināt vairāk par dzemdību priekšvēstnešiem. Ja grūtniecības laikā pievērš uzmanību elpošanas nodarbībām, tad dzemdību laikā topošā māmiņa neapjuks un neaizturēs elpu tikai tāpēc, ka sāp.

 

14:20 līdz 15:20

Juriste Diāna stāstīs par pabalstiem, kas saistīti ar bērniņa nākšanu pasaulē. Atnāc un uzzināsi nianses par maternitātes pabalstu, bērna piedzimšanas pabalstu, bērna kopšanas pabalstu, paternitātes pabalstu, vecāku pabalstu, ģimenes valsts pabalstu.

 

15:30 līdz 16:00

Kādas ir priekšrocības un trūkumi vakcinācijai? Vakcinēt vai nevakcinēt mazuli? Atnāc un uzzini Rīgas Stradiņa universitātes pediatrijas katedras docentes infektoloģes Ilzes Gropes viedokli!

 

Grūtnieču dienas notiek: Māmiņu Kluba studijā Vīlandes ielā 1-9 (ieeja no Elizabetes ielas)

Februārī Grūtnieču dienas notiks: 26.februārī no plkst.12:00 līdz 16:00

 

Samaksa par Grūtnieču dienu: 12 Ls (ja topošā māmiņa apmeklē Topošo Vecāku skolu, maksa- 10Ls) Cenā iekļauta arī kafijas pauze

 

 

5

Dāvanas! Māmiņu Kluba DVD, dāvanas no Huggies un citiem atbalstītājiem.


Piesakies uz Grūtnieču dienu, aizpildot anketu!