Biežāk uzdotie jautājumi & atbildes par dzemdību sagatavošanas kursiem

Biežāk uzdotie jautājumi & atbildes par dzemdību sagatavošanas kursiem

31. May 2012, 19:31 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Cik maksā dzemdību sagatavošanas kursi? Vai jāapmeklē visas no dzemdību sagatavošanas kursu lekcijām, lai iegūtu zīmodziņu? Cik ilgā laikā var iziet kursus Māmiņu Klubā?

Kādi pasniedzēji pasniedz dzemdību sagatavošanas kursus Māmiņu klubā?

Māmiņu kluba kursus veidojot, aicinājām par pasniedzējām vadošās ekspertes no dažādām Latvijas dzemdību nodaļām un iestādēm - tā teikt, lai ir plaša un aptveroša informācija viena kursa ietvaros. Tas īpaši noderīgi tiem vecākiem, kas vēl nezina, kur tieši dzemdēs - tā ir lieliska iespēja satikt speciālistus, kas pastāsta katrs par savas pārstāvētās dzemdību iestādes atšķirībām un priekšrocībām.

Apmeklējot MK dzemdību kursus, viena lekciju kursa ietvaros Tu vari satikt dažādu dzemdību nodaļu vecmātes un speciālistes un viena kursa laikā uzzināt visu nepieciešamo informāciju par šīm iestādēm, lai izdomātu, kur un kā labāk dzemdēt tieši Tev!

Aicinot lektorus-pasniedzējus Māmiņu Kluba Vecāku skolā, ņēmām vērā arī savu ilgus gadus esošo filmēšanas pieredzi dzemdību iestādēs un tur esam noskatījuši patiešām izcilas speciālistes, kas tiek augstu vērtētas gan no savu kolēģu, gan vecāku puses.

Vai ar Māmiņu Kluba kursos iegūto zīmogu mātes pasē var dzemdēt visās dzemdību nodaļās?

Šādu jautājumu Māmiņu Klubs saņem diezgan bieži! Un atbilde ir viena- JĀ, var! Ar Māmiņu kluba dzemdību sagatavošanas kursos iegūto zīmogu mātes pasē var dzemdēt ikvienā dzemdību nodaļā Latvijā!

Lai iegūtu zīmodziņu mātes pasē, kas apliecina, ka esat gatavi ģimenes dzemdībām, jāapmeklē 4 lekciju cikls, kurā uzzināsi vairāk par dzemdību vietas izvēli, dzemdību priekšvēstnešiem, pozām dzemdību laikā, krūts ēdināšanu, jaundzimušā aprūpi un citām interesantām lietām, kas saistītas ar dzemdībām un bēbīti! 

Tātad uz kursiem vari nākt kopā ar partneri, draudzeni, mammu vai kādu citu uzticības personu, ar kuru plāno kopā piedalīties dzemdībās. Un šai atbalsta personai obligāts apmeklējums ir lekcijās, kuras pasniedz vecmātes (krūts ēdināšanas un jaundzimušā aprūpes lekcijas apmeklējums ir pēc izvēles, tomēr priecājamies, ka arvien vairāk tēvu apmeklē arī šīs lekcijas), savukārt Tev, topošā māmiņ, jāapmeklē visas četras lekcijas! 

Kad būsi apmeklējusi ar savu partneri visas četras lekcijas, pēdējā lekcijā iegūsi zīmodziņu mātes pasē un vecmātes parakstu, kas apliecinās, ka esat gatavi ģimenes dzemdībām jebkurā Latvijas dzemdību nodaļā!

Cik ilgā laikā var iziet Māmiņu Kluba dzemdību sagatavošanas lekciju ciklu? Vai ir iespējams individuāls plāns?

Māmiņu Kluba Dzemdību sagatavošanas kursi ilgst 4 nedēļas. Bet ko darīt, ja dzemdības paredzētas jau pavisam drīz, bet nav iespējams gaidīt 4 nedēļas, lai izietu visas lekcijas? Protams, ka ir risinājums! Sastādīsim individuālu plānu!

Risinājums ir vienmēr, arī šādos gadījumos, kad nav iespējams iziet dzemdību sagatavošanas kursus 4 nedēļu garumā, cik ilgi notiek Dzemdību sagatavošanas kursu cikls.

Tā kā Māmiņu Klubā dzemdību sagatavošanas kursi notiek katru darba dienas vakaru, ir ērti izveidot tieši Tev piemērotu individuālo plānu un tad iespējams iziet kursus pat mazāk kā 2 nedēļās! Vienīgais ir tas, ka lekcijas apmeklēsiet pie dažādām grupām. Tomēr arī šo it kā trūkumu var pavērst par priekšrocību, jo iepazīsi daudz vairāk topošos vecākus :)

Tātad, ja zini, ka dzemdību sagatavošanas kursus vēlētos iziet ātrāk, zvani uz 67350750 darba dienās no 10 līdz 17 un piesakies uz dzemdību sagatavošanas kursiem! Sastādīsim tieši jums piemērotu plānu!

Vai var izvēlēties tikai vienu nodarbību, ja pārējās nav aktuālas?

Varēt var visu! Arī sastādīt individuālu nodarbību grafiku. Mums bieži ir tādas situācijas, ka vecāki attopas par kursiem vien dažas nedēļas pirms dzemdībām. Tad nāk talkā lielie kombinatori no skolas administrācijas un sastāda ātro plāniņu, kā iespējams kursus iziet ne mēneša, bet nedēļas laikā. Mēs taču zinām, kādas mēdz būt grūtniecītes un ja vajag ātri, tad izdarīsim!

Var izvēlēties arī tikai kādu no lekcijām, piemēram, daudzas zvana tieši par krūts zīdīšanas lekciju pie Diānas Zandes -protams, var apmeklēt tikai vienu sev interesējošo lekciju, taču par to diemžēl netiek dots zīmogs mātes pasē. Dzemdību sagatavošanai pārim tomēr ir zināmi standarti.

Kādas dāvaniņas saņem dzemdību sagatavošanas kursu absolventi?

Dzemdību sagatavošanas kursi Māmiņu Klubā ir īpaši. Ne tikai iegūto zināšanu dēļ, bet arī tāpēc, ka ikviens kursu absolvents saņem dažādas dāvanas no Māmiņu Kluba un citiem atbalstītājiem!

Dāvanu klāsts ir tiešām plašs:

  • Māmiņu Klubs dāvina DVD par Jaundzimušā aprūpi, kā arī DVD "Imunizācija Latvijā", lai nepalaistu garām tik svarīgo informāciju par potēm.
  • Arī Huggies sagādājis īpašu dāvaniņu- Huggies Newborn autiņbiksītes topošajiem vecākiem!
  • Cilmes šūnu banka dāvina 40,-Ls atlaidi cilmes šūnu paņemšanai.
  • Savukārt Bubchen dāvaniņā atradīsi ādas kopšanas līdzekli!

Kādos apstākļos notiek MK kursi un cik bieži?

MK dzemdību kursu telpas atrodas Rīgā, Vīlandes ielā 1 - tas ir klusais centrs, uz Elizabetes un Vīlandes ielas stūra. 

Kursu lekcijas notiek divās telpās - MK mājīgajā TV studijā (tajā pašā, ko katru svētdienu vērojat TV3 ekrānos) vai 2.stāvā Kluba telpās, kamīna zālē. 

Vienā reizē kopā grupā piedalās ne vairāk kā 10-12 pāru. Kursu laikā mēģinam rast ērtākos sēdēšanas paņēmienus, uz spilveniem vai krēslos. 

Lai nebūtu tik grūti koncentrēt 2 stundas savu uzmanību bērnkopībai, ieturam kafijas pauzītes ar cepumiem, kafiju, tēju, papļāpājam, sapazīstamies savā starpā.

Dažkārt grupas biedri sadraudzējas un vēl pēc dzemdībām turpina kontaktēties.

Cik maksā Māmiņu Kluba dzemdību sagatavošanas kursi?

Māmiņu Kluba Dzemdību sagatavošanas kursi maksā 15 lati par nodarbību, ja nāc kopā ar partneri. Maksa par nodarbību apmeklēšanu, ja nāc viena, ir 10 lati par nodarbību.

Kopā jāapmeklē 4 nodarbību cikls (topošajam tētim obligāta ir 1. un 4.lekcijas apmeklējums par grūtniecības veselīgu norisi un par dzemdībām). Bet par kvalitatīvu informāciju tas taču nav daudz, vai ne? Tāpēc vienmēr priecājamies satikt topošos tētus arī jaundzimušā aprūpes un krūts ēdināšanas lekcijās!

PIESAKIES UZ DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSIEM ŠEIT!

Māmiņu Klubu Baltijas valstīs atbalsta autiņbiksītes HUGGIES®!