Bērnu perkusiju nodarbības Ritmu skolā

Bērnu perkusiju nodarbības Ritmu skolā

18. Jan 2011, 20:36 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

No maija Tehniskās jaunrades namā "Annas 2" norisināsies bērnu perkusiju nodarbības. Aicinām bērnus vecumā no 5-10 gadiem.

 

 

Programmā ir iekļauta daudz un dažādu perkusiju ritmu apmācība, kuru izcelsme sniedzas līdz pat Latīņamerikai, Karību salām, kā arī Āfrikas ciltīm. Piedalīties var jebkurš bērns, kas vēlas apgūt perkusiju ritmus, un nav nepieciešamas nekādas iepriekšējas zināšanas vai prasmes.

 

Perkusiju ritmu apguve sniedz iespēju attīstīt ne tikai muzikālo dzirdi, ritma izjūtu un radošās izpausmes sajūtu, kas ir labs pamats, lai pēc tam turpinātu sitamo instrumentu apmācību vai izvēlētos jebkuru citu muzikālo instrumentu. Tā sniedz iespēju daudz labāk izprast apkārtējo vidi un tās raksturu, izprotot daudz un dažādu gatavu un pašdarinātu priekšmetu skaņu īpatnības, kas piemīt jebkurai dzīvai būtnei vai lietai.

 

Tā kā muzikālie ritmi ir daudzu ikdienas un tradicionālo svētku nozīmīga sastāvdaļa, tad, paplašinot bērna pasaules redzējumu, ģeogrāfisko izpratni un toleranci pret citām tautām, nodarbības sniedz ievadu arī Latīņamerikas, Karību salu un Āfrikas kultūras zinībās.

 

Pedagogi Māris Prombergs (Latvija) un Migels Hernandezs (Čīle) ir apguvuši perkusiju ritmus un uzstājušies tādās valstīs kā Argentīna, Brazīlija, Čīle, Bolīvija, Ķīna, Jaunzēlande, Taizeme, Mozambika u.c.

 

Bērnu perkusiju nodarbības ir paredzētas bērniem vecumā no piecu līdz septiņu un no astoņu līdz desmit gadu vecumam.

 

Nodarbības norisinās ceturtdienās no 14:30 (divas stundas), Tehniskās jaunrades namā "Annas 2" (Annas iela 2, Rīga).

 

Pieteikties var līdz 26. aprīlim pa tālruni 29167738