Bērnu apģērbs bez PVC un ftalātiem

Bērnu apģērbs bez PVC un ftalātiem

10. Jan 2011, 17:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lielai daļai bērnu patīk valkāt apģērbus ar viņiem tik atpazīstamiem tēliem kā Spiderman, Hello Kitty un Disneja figūras. Bet var gadīties, ka skaistajās apdrukās uz bērnu apġėrba ir izmantots problemātiskais PVC, kurš nevar būt mīksts, neizmantojot ķīmisku vielu ftalātus.


Ir pierādīts, ka daži no ftalātiem ir bīstami bērniem un tie var ietekmēt hormonus un daži tiek turēti aizdomās kā bīstami. Visbīstamākie trīs ftalāti Eiropas Savienībā  (DEHP, DBP, BBP) ir aizliegti lietot visās rotaļlietās bērniem no 0 līdz 14 gadiem, un trīs mazāk kaitīgie (DINP, DIDP un DNOP) ir daļēji aizliegti. Tāpēc mums kā vecākiem var būt grūti saprotams, kāpēc vēljoprojām ir atļauts izmantot ftalātus bērnu apģērbos? Arī dabai šie apģērbi, kuros izmanto PVC nav draudzīgi, jo izmetot tos laukā mēs piesārņojam vidi.

{smallpic:1}

Ko var darīt, lai pasargātu savus bērnus?

 

Problēma ir tā, ka daudzi apģērbu ražotāji nemaz nenorāda ar attiecīgu uzlīmi, ka apgērbu ražošanā ir izmantoti ftalāti. Nav arī nekādas garantijas, ka ftalāti nebūs drēbēs, kuras ražo videi draudzīgi uzņēmumi. Piemēram, Skandināvijā tagad tiek izstrādāts saraksts ar tiem ražotājiem, kuri garantēs, ka viņu drēbēs netiek izmantoti ftalāti.

 

Jautājums ir mums kā vecākiem, ko darīt līdz brīdim, kamēr tiek sagatavots saraksts un varbūt saraksts, kas būtu kopējs visai ES?  Par laimi ir daudz bērnu apģērbu ražotāji, kas attiecas ļoti nopietni  un tāpēc arī Latvijā var iegādāties ļoti labus apģērbus bez ftalātiem.

 

Bet vai vēlies uzņemties risku, ja iet runa par Tavu bērnu veselību? Mēs iesakām vienmēr jautāt pārdevējiem veikalos un interneta veikalos vai apģērbi ir brīvi no ftalātiem. Gadījumā, ja pārdevēja nav informēta, viņa vienmēr var sazināties ar ražotājiem vai izplatītājiem Latvijā. Veikals pēc tam var Tevi sazvanīt vai nosūtīt ziņu elektroniski ar Tev interesējošo informāciju. ATCERIES, ka tas ir Tavs bērns un Tev ir tiesības jautāt!

 

Tāpēc arī Royalkids.lv ir par to, lai Tu un Tavs bērns justos droši un valkātu drošu apģērbu.  Royalkids.lv interneta veikalā Tu atradīsi tikai drošus apģērbus BEZ PVC un Ftalātiem!

 

Ieskaties pie Royalkids.lv un atrodi savam princim vai princesei ko noderīgu!

 

1