Baby Shower: Gaidāmā bērniņa raudzības!

23. Nov 2010, 10:11 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jau martā Māmiņu Klubs aizsāks jaunu Latvijā (bet ne pasaulē) tradīciju - gaidāmā bēbīša raudzības! Tie būs regulāri grūtnieču un viņu draudzeņu tusiņi Māmiņu kluba Vecāku skolā!

 

Kas ir Baby Shower?


Pasaulē, īpaši ASV, šī tradīcija ir tikpat stipra kā pie mums jaundzimušā raudzības, tikai šajā gadījumā topošā māmiņa ballīti rīko grūtniecības pēdējos mēnešos.

 

Pasākumam ir ne tikai emocionāli jauks iemesls- gaidību laikā satikties ar labām draudzenēm un gūt atbalstu pirms dzemdībām, bet arī  savākt nepieciešamās lietas mazuļa pūriņam! Draudzenes jau nenāk tukšām rokām!

 

Arī Māmiņu klubs savās lielajās, gaišajās un viesmīlīgajās telpās Rīgā, Vīlandes ielā 1 dos iespēju rīkot šādus pasākumus grūtniecēm un viņu draudzenēm jau martā. Mēs gan atkāpsimies nedaudz no vēsturiskās tradīcijas, bet vienalga būs interesanti!

{smallpic:1}

Kluba telpās ir 2 plašas zāles māmiņu tusiņiem!

 


Bet tagad daži fakti no Baby Shower pasākumu norises...

 

Tradicionāli tā ir tējas pēcpusdiena tikai sievietēm - topošās māmiņas tuviniecēm un draudzenēm, lai palīdzētu savākt mazuļa pūriņu. Dāvanas, ko saņem Baby Shower karaliene - gaidāmā mazuļa mamma,   ir ļoti praktiskas vai ar roku darinātas īpaši bērniņam.

{smallpic:3}

Tradicionālās Baby Shower autiņu tortes! Varbūt mēs arī tādas mākam uztaisīt? 

 

Vēsturiski šī tradīcija veidojusies tā, lai tiktu sveikts ģimenes pirmdzimtais mazulis (galvenais mantinieks!), bet laika gaitā Rietumu pasaulē pasākums tiek rīkots katram gaidāmajam bēbītim, jo ikviens bērns taču ir brīnums un tāpēc pelnījis daudz dāvanu un mīlestības vēl mammas puncī esam!

 

"Gaidību raudzības" tiek rīkotas pēdējos grūtniecības mēnešos un to parasti organizē kāda grūtniecei tuva sieviete - draudzene, mamma, bet mūsu gadījumā - arī Māmiņu klubs!:)

 

Ir sievietes, kas šādus Baby Shower(us) rīko pat vairākus savas grūtniecības laikā - vienu ar ģimenes sievietēm, citu - ar draudzenēm vai darba kolēģēm.

 

Pasākumi var notikt gan pie sievietes mājās, gan restorānā un arī Klubos (arī pie mums - jau martā!).

 

Kā tas notiks Māmiņu Klubā?

 

Mēs piedāvāsim  grūtniecītēm ar savām draudzenēm piedalīties topošo mazuļu raudzībās jaunajās Māmiņu Kluba telpās.

 

Māmiņai nebūs jāuztraucas par pasākuma organizēšanu - tējas pēcpusdiena ar gardiem cepumiem un augļiem gaidīs jau Klubā, pašai būs jāsaaicina tik draudzenes un jāpiereģistrē tās online!

{smallpic:2}

Būs uzklāts kafijas galdiņš Tev un Tavām draudzenēm!

 

Atkarībā no dalībnieku skaita izdomāsim, cik topošo mammu mums vienā reizē būs - nu, ne vairāk par 2  - 3 kompānijām:) Lai vietas pietiek visiem.

 

Līdzi varēs ņemt arī citus bērnus - kamēr mammas tusē, tie varēs spēlēties krāsaino bumbu baseinā!

{smallpic:4}

 

Māmiņu Kluba Gaidāmā Mazuļa raudzību pasākumiem būs arī savas krustmātes un atbalstītājas! Martā tā būs mūsu iecienītā pediatre Dr. Irēna Putniņa, kas pasākuma laikā neoficiālā gaisotnē pastāstīs interesantas lietas par mazuļa pūriņa izveidi (pavisam praktiski, demokrātiski un galvenais - mūsu apstākļiem piemēroti padomi!)

{smallpic:5}

 

Un vēl...

 

Draudzenes varēs uz vietas Klubā iegādāties priekš gaidāmā mazuļa nepieciešamās lietiņas un uzdāvināt tās topošajai mammai!

 

Dāvanu grozs būs visai iespaidīgs - sākot no knupīšiem, pudelītēm, autiņbiksītēm, bērnu pārtiku lidz pat ratiem un autosēdekļiem, ja vien būs tāda vēlēšanās:)

 

Pats galvenais jau ir sanākt kopā un iesākt šīs tradīcijas, kas nekad nav par sliktu vai par daudz, ja runa iet par mūsu brīnišķīgajiem bērniem, vai ne?

 

Seko līdzi Baby Shower jaunumiem savā e-pastā vai Māmiņu Klubā!

 

Maksa par pasākumu: 4 lati katrai dalībniecei

 

Nodarbības datumi un laiki: 16.marts (no plkst.15:00 līdz 17:00), 30.marts (no plkst.12:00 līdz 14:00)

 

{smallpic:8}

{smallpic:9}

Piereģistrējies laicīgi, aizpildot anketu!

 

01. Mar 2010, 14:20

Prieks, ka tik daudz jauninājumu MK. Jūs esat malači ar lielo burtu M 😀 Lai veicas! Domāju, ka šī lieta tautās ieies.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:00

olchen

Jā, bet tomēr lielākā daļa, kas staigā jau ar milzīgiem punčiem, neatteiktos par to paziņot citiem ģimenes locekļiem😀 Sākumā jā, bet ne grūtniecības pēdējā mēnesī, kad lielākoties notiek jau gatavošanās dzemdībām

01. Mar 2010, 10:52

izklausās būs intresants pasākums...superīga ideja Jums 👍

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:00

Jā, ja šis ieiesies tautās , tad būs kā regulārs pasākums

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 01. Mar 2010, 10:23

mieziite, arī pavasarī būs tādi pasākumi, tā kā visu varēs uzspēt 😀

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:00

Jā, tas būs kas jauns LV!

01. Mar 2010, 09:43

jauks piedavajums