AUDIO: valsts politika un demogrāfiskā situācija valstī!

AUDIO: valsts politika un demogrāfiskā situācija valstī!

19. Aug 2011, 18:43 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai gan pensijas politiķi solījuši nesamazināt, ir skaidrs, ka budžeta samazinājumi, visdrīzāk, būs jāveic arī sociālajā jomā, un to varētu darīt uz valsts pabalstu rēķina. Labklājības ministrija gan uzsver, ka tā pabalstus samazināt neplāno.

 

Kāda pašreiz ir valsts politika, demogrāfiskā situācija valstī, pabalsti ģimenēm ar bērniem, ceturtdien LR1 no 15 līdz 16 Ģimenes studijā runāsim ar Labklājības ministrijas un Māmiņu kluba pārstāvjiem, kā arī demogrāfijas eksperti Pārslu Eglīti un Pēteri Leiškalnu.

 

NOKLAUSIES RADIO RAIDĪJUMU!

14. Oct 2010, 16:09

Jā, pirmais bērniņs atnāca daudz par to pabalstu nedomājot, jo viņš būtu vienlaga ir pabalsts vai nav. Bet tagad, kad ir jādomā par otru bērnu, situācija ir citāda. Emocionāli ļoti vēlētos, bet praktiski un racionāli es nespēju tam saņemties. Jo ģimeni uzturu es un, ja man ir gan tas bērns jāiznēsā, jādzemdē, gadu jābaro un visu laiku ir jādomā arī par naudu un darbu, es ļoti šaubos, vai saņemšos. Es esmu redzējis, ko tas maksāja manai mammai uzaudzināt divus bērnus un būt ģimenes uzturētājai. Vai es to gribu...? Gaidu jaunās valdības lēmumus attiecībā uz ģiemens pabalstiem un atbalstu...

14. Oct 2010, 12:23

Skaista jau tā runāšana Radio ēterā būs, bet kāds no tās labums? Ja valstij ir politika nevis demogrāfiskās situācijas uzlabošanai, bet gan pasliktināšanai!
Teikšu godīgi- agrāk cītīgi iestājos par nodokļu maksāšanu, bet tagad tam neredzu vispār nekādu jēgu. Labi, mēs vēl paspējām uz "neapgrieztajiem" pabalstiem, bet kas notiks tad, kad pirmais meitiņas gads būs riņķī un normālais vecāku pabalsts tiks aizstāts ar 30 latiem un pēc tam vispār ar 8! Īstenībā tas ir izsmiekls, cik gadus maksāju nodokļus no salīdzinoši lielas algas, bet tuvākajā laikā šķiet, ka tiks iedibināta tradīcija- jo vairāk maksā nodokļos, jo mazāk tev no valsts pienākas 😀
Protams, protams, protams- valsts atbalsts nevar būt galvenais iemesls lēmumam par bērniņu (un mums tas tāds arī nebija), bet par nākamiem bērniem jau būs jāpadomā, vai varēšu bērnu atļauties, jo bērni ir ne tikai jādzemdē, viņi ir arī jāuztur!!!

taschinka taschinka 13. Oct 2010, 19:26

Man varbut nebutu tik svarigi ta bernu nauda,cik svarigi ir,lai butu darbs ar labu atalgojumu.kad planoju savu pirmo berninu,vispar nedomaju,par to,ko sanemsu no valsts.Vienu bernu pagaidam varam uzturet,bet par otro un treso pat nesapnoju.Tas tadel,ka tagad ne tikai ir niecigas bernu naudas,bet ari algas ir smiekligas,un tas ir tas svarigakais iemesls,kapec nedomaju par to,ka varetu vel kadu bernu.
ja cilvekiem butu cilvecigas darba vietas un atbilstosas algas,tad ari nebutu jadoma par bernu naudam.Bet musu valsti nav ne viena,ne otra.Ta ka atbalsts nu nekads!

13. Oct 2010, 18:32

ne nekadu tuksus solijumus pirms velesanam un viss

13. Oct 2010, 16:05

Kādu atbalstu ? Vai tad ir kāds atbalsts? Es laikam ko būšu palaidusi garām ☹