AUDIO: Jā vai nē laulību līgumam?

AUDIO: Jā vai nē laulību līgumam?

28. Mar 2011, 11:51 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai laulību līguma slēgšana liecina par neuzticēšanos pāra starpā?

 

Bet varbūt vienkārši tas ir veids, kā izvairīties no nepatīkamiem pārpratumiem? 

 

Kā Tu domā? Un vai Tev ir laulību līgums?

Kā pareizi slēgt laulību līgumu, par ko jāvienojas noteikti un kas ir mazāk svarīgs? Par šiem jautājumiem rīt raidījumā "Ģimenes Klubs" Mairita Znotiņa runās ar juristi Elizabeti Bruksli un psihoterapeitu Sandi Dūšeli. Neaizmirsti ieslēgt LR1 pulksten 15.00!

NOKLAUSIES RADIO RAIDĪJUMU!

10. Jun 2010, 15:05

Pilnīgi piekrītu muuna un uzskatu, ka laulības līgumam nav nekāda saistība ar neuzticību vai citām līdzīgām, atvainojiet, muļķībām. Tas ir veids, kā pasargāt vienu pusi no otras puses parādiem. Piem., mūsu situācijā, kad vīram ir lieli kredīti, es un mūsu berns ir pasargāts un varam gulēt mierīgi, ka man nebūs jāatbild par viņa uzņemtajām saistībām, kuras pašlaik ir neiespējami nokārtot. Savādāk arī mana dzīves vieta, kur pašlaik dzīvojam, varētu aiziet pa tiesām.

Muuna Muuna 10. Jun 2010, 11:49

nav tā, ka līgumam ir tikai un vienīgi emocionālā puse, kas nezinātājiem uzreiz šķiet kā neuzticība utml negatīvas lietas. Līgumam ir daudz plusu un tam ir noteikta juridiska funkcija, kas, kā jau minēja arī mieraosta, ir pozitīvi. Līgums neradās tāpēc, ka kāds kādam kaut ko negribēja dot. Laulība uzliek pienākumu arī otrai pusei par pirmās darbiem, nedarbiem, biznesiem un vēl sazin ko, bet, ja viena puse nevēlas ņemties ar otras puses darīšanām un uzņemties atbildību (jo varbūt nemāk vai vienk'. negrib), tad tiek taisīts laulību līgums.. Ir vēl tik daudz šādu iemeslu. Iesaku paklausīties raidījumu, jo laulību līgums kā vienādības zīme ar neuzticību ir stereotips..

taschinka taschinka 10. Jun 2010, 08:50

Moskis
piekritu!

taschinka taschinka 09. Jun 2010, 18:41

Es tomer uzskatu,ka laulibas ligums liecina par neuzticibu,par neparliecinatibu.Es neslegtu un mans virs ir tadas pasas domas.Tas ir manas domas.