Atklāta kampaņa „Ēdīsim dārzeņus un augļus 5 reizes dienā!”

Atklāta kampaņa „Ēdīsim dārzeņus un augļus 5 reizes dienā!”

13. Jun 2012, 17:07 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šodien Latvijas Ārstu biedrība, sadarbībā ar Māmiņu Klubu, Veselības ministriju un Zemkopības ministriju, atklājusi mēnesi ilgu, veselīga dzīvesveida kampaņu „Ēdīsim dārzeņus un augļus 5 reizes dienā!”

 

Šodien Ārstu biedrības rīkotajā preses konferencē uzsākta mēnesi ilga sabiedrības veselības veicināšanas kampaņa „Ēdīsim dārzeņus un augļus 5 reizes dienā!”. Tajā iesaistījies arī Māmiņu Klubs, lai ar rakstu sēriju, dažādu informatīvo materiālu, pasākumu un citu aktivitāšu palīdzību mudinātu Latvijas sabiedrību ikdienā patērēt vairāk dārzeņu un augļu.

 

Kā preses konferencē stāstīja Veselības ministrs Juris Bārzdiņš, akcijas laikā Latvijas iedzīvotāji tiks mudināti izdarīt 5 veselīgas izvēles dienā, tātad, piecas reizes dienā izvēlēties dārzeņus un augļus, ar mērķi mazināt saslimstību ar tādām dzīvesveida slimībām kā diabēts, aptaukošanās, sirds un asinsvadu slimības.

 

Uzsākot kampaņu „Ēdīsim dārzeņus un augļus 5 reizes dienā!”, liela uzmanība vērsta uz veselīgu ēšanas paradumu veicināšanu jau bērnībā. Kā apgalvo Veselības ministrs, šobrīd augļus un dārzeņus ik dienas uzturā lieto apmēram 23% skolēnu, kas nav daudz.

 

Tādēļ bērni pie veselīga uztura paradumiem būtu jāradina jau mazotnē! „Lielākās problēmas sākas, kad bērns tiek nosēdināts pie kopīgā ģimenes galda, kur viņš spiests ēst to pašu, ko ēd vecāki. Kā pierāda vairākas aptaujas un pētījumi, Latvijas iedzīvotāji uzturs nav pietiekami veselīgs, līdz ar to, šādu uzturu uzņem arī bērni. Tādēļ zinot, ka bērna ēšanas paradumi pakāpeniski veidojas ģimenē, jau bērnībā, viņu par veselīgu ēdienu ir jāieinteresē, liekot lietā izdomu,” tā Māmiņu Kluba vadītāja Sandija Salaka.

 

 

Jau drīzumā, Māmiņu Klubā, gaidāmas kampaņas ietvaros veidotas rakstu sērijas!

 

 

Līva Zaksa, www.maminuklubs.lv

 

 

Kādas ir tavas domas par jauno kampaņu?