Atbalsti Laimīgas sirsniņas!

Atbalsti Laimīgas sirsniņas!

10. Dec 2009, 13:42 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas 8. nodaļā atrodas priekšlaikus dzimušie bērniņi no visas Latvijas, kuri piedzimuši ar ļoti mazu svaru un, kuriem ir nopietnas veselības problēmas. Te ir vienīgā vieta valstī, kur vajadzības gadījumā priekšlaikus dzimušos bērniņus arī operē. Tā ir īpaša māksla – izaudzināt cilvēciņu, kuram vēl jāatrodas māmiņas vēderā, un kurš nemaz nav gatavs ārpasaulei ne emocionāli, ne fiziski. Te atrodas bērni, kuri dzimuši pat 4 mēnešus par ātru! Pilnīgi nesagatavoti – mediķu rokās.

Nodaļā izmanto ļoti sarežģītu tehniku. Nepieciešams laiks, pacietība, ļoti daudz personāla un zināšanas, lai palīdzētu mazuļiem izaugt un attīstīties. Visā pasaulē priekšlaikus dzimušo bērnu skaits pieaug, jo zinātne iemācās izaudzināt aizvien agrāk dzimušus bērniņus. Taču paralēli tehnikas un farmācijas attīstībai jāaug arī zināšanām par to, kā nodrošināt piemērotu vidi. Un ar inkubatoru ir daudz par maz... Tāpēc mediķiem, īpaši māsām, jāmācās no kolēģiem valstīs, kur šajā ziņā bijušas lielākas iespējas. No daudziem it kā sīkumiem ir atkarīgs, kā attīstīsies priekšlaikus dzimušā bērniņa smadzenes, kādus panākumus viņš gūs tālākajā dzīvē, mācībās un darbā, kādu pienesumu nesīs sabiedrībai kopumā, galu galā – cik laimīgs cilvēks viņš būs! Māsu zināšanas ir ārkārtīgi būtiskas, lai ietekmētu šo procesu pozitīvā virzienā.

Tikpat svarīga katram bērniņam ir māmiņas klātbūtne, kurai līdzās bērnam slimnīcā jāiztur pat vairākus mēnešus. Ne pacienta statusā, bet –  kā pavadošā persona, kas nav valsts prioritāte, citiem vārdiem – mammas nav bērnu slimnīcas pacienti. Sievietes, kuras izvēlējušās būt blakus nodaļā savam bērnam visas diennakts garumā, ir pelnījušas šodienas prasībām atbilstošus apstākļus, kas patreiz nav no tiem labākajiem. Gribas kaut nedaudz privātās telpas un mūsdienīgas sadzīves iespējas, īpaši, ja mājas ir Liepājas vai Daugavpils rajonā, un tuvinieki nemaz neatbrauc tik bieži...

Aicinām iesaistīties un atbalstīt līdzekļu vākšanas akciju Bērnu klīniskās Universitātes slimnīcas jaundzimušo nodaļas telpu remontam.

Par projektā iegūtajiem līdzekļiem ir paredzēts uzlabot sadzīves apstākļus BKUS jaundzimušo nodaļā un veicināt personāla profesionālās izglītības paaugstināšanu.

Sākot ar 2008. gada 1. jūliju līdz 27. jūlijam visos AS „Drogas” veikalos norisināsies labdarības akcija „Atbalsti Laimīgas sirsniņas”. 5 santīmi no katras akcijas preces (Vanish, Woolite, Cillit Bang, Calgon, Air Wick, Veet, Harpic, Tiret, Dosia) pirkuma tiks ziedoti Bērnu klīniskās Universitātes slimnīcas jaundzimušo nodaļas telpu remontam.

Ziedot ir iespējams arī pārskaitot ziedojuma summu uz  kontu  SEB bankā: LV84UNLA0050012160326. Saņēmējs „Bērnu slimnīcas fonds”, reģ. nr.: 40008057120.

Kā arī atbalstu sniedz: „Operas mākslinieki bērnu slimnīcas jaundzimušo nodaļai”. Labdarības projektā ir apvienojušies labi pazīstami un sabiedrībā cienīti Latvijas operas mākslinieki Sonora Vaice, Inese Galante, Kārlis Zariņš, Ingus Pētersons, Aleksandrs Antoņenko, Krišjānis Norvelis, Kristīne Zadovska, Liene Kinča, Evita Zālīte – Raituma un diriģents Normunds Vaicis. Labdarības projekta mērķis ir sabiedrības izpratnes veicināšana par Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) vajadzībām, kā arī ziedojumu piesaiste slimnīcas jaundzimušo nodaļai.

Sonora Vaice, operdziedātāja un akcijas iniciatore: „Mēs ticam un esam pārliecināti, ka katra mūsu sabiedrības locekļa neliels ieguldījums var uzlabot Bērnu slimnīcas jaundzimušo nodaļas stāvokli, palīdzēt slimnīcai un sniegt iespēju medicīnas personālam apgūt jaunākās zināšanas priekšlaicīgi dzimušo zīdaiņu aprūpē. Tādējādi mēs visi kopā spēsim atgriezt pilnvērtīgai dzīvei vēl kādu mazo cilvēciņu.”

2008. gada septembrī, Latvijas nacionālajā operā notiks labdarības koncerts, kuram operas mākslinieki gatavo speciālu programmu. Koncertā piedalīsies izcilākie Latvijas operas dziedātāji un to diriģēs Normunds Vaicis.

Sīkāka informācija par atbalsta projektu:

Linda Kalniņa, SIA „Mārketinga komunikācijas aģentūra „Danda Baltic”” tālr: 67566833, e-pasts: linda@dandabaltic.lv

Baiba Sprice, Bērnu slimnīcas fonda administratore, tālr.: 6706 4475, mob. tālr.: 29283366; e-pasts: baiba_s@latnet.lv