Arī man pirmie gumijnieki jeb pirmais priekpilnais izgājiens pa peļķēm!

Arī man pirmie gumijnieki jeb pirmais priekpilnais izgājiens pa peļķēm!

18. Jun 2012, 10:17 avene* avene*

 

Visas lietas, kas notiek pirmoreiz ir ļoti īpašas. Pirmie smiekli, pirmie soļi, pirmie vārdi, pirmais saldējums ...  Un jā, arī pirmais izgājiens pa peļķēm gumijas zābakos. Šis notikums mazā staigātāja Ernesta vasarā bija ļoti īpašs un priekpilns.

 

Kādu sestdienu pamodāmies un izradījās, ka tieši todien Rīgā bija svētki, arī mēs devāmies lūkot, kā tad tā svinēšana notiek. Nolēmām sākt ar Vērmanīti,pastaigāt pa amatnieku tirdziņu, paklausīties dziesmas un mazliet padauzīties pa rotaļu laukumu un doties tālak.

 

Bet ak vai, rotaļu laukumu lietus bija pārvertis rotaļu ezerā!

 

 

Cik labi, ka mamma un tētis bija tik prātigi, ka tomēr bija paņēmuši līdzi manus jaunos gumijniekus, ko tik cītigi ik dienas, kopš biju tos ieguvis savā īpašumā, mājās aplūkoju un apbrīnoju, cerēdams tos drīzuma iemēģināt.

 

Kad vairs nebija nekādu cerību mani aizvilinat no rotaļu ezera, tad manas kedas tika nomainītas pret gumpeļiem, kā mana mamma tos sauc, un lielie prieki varēja sākties.

 

Eh, cik laba sajūta un cik lieliski, ka tētis ir līdzās man šajā man tik nozīmīgajā notikumā, kad svētkus svin ne tikai Rīga, bet arī es – savus gumpelīšu svētkus.

 

J

 

Jāsaka gan, ka svētki nebija ilgi, jo bikses ātri vien saslapa un vajadzēja doties mājup. Tā nu es, braucot mājup, visas tuvējās peļķes izbridis, saldi iemigu, sapņodams par vēl lielākam, vēl dziļākām, vēl foršākām peļķēm.

 

 

Mazais staigātājs un peļķu fans Ernests

 

Vai jums patīk peļķes?

 

31. Aug 2011, 14:15

Jā , bērniem peļķu prieki ir pati interesantākā nodarbe. Rodrigo arī vienmēr ir slapšssss un nomūrējies;D