Apceļojam Latviju - ceļojums uz Siguldu

Apceļojam Latviju - ceļojums uz Siguldu

14. Feb 2010, 17:29 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šoreiz piedāvājam kopā ar mūsu ģimenīti paceļot tepat pa Latviju varbūt dažam jau labi zināmām vietām, bet varbūt citiem tas būs pavisam, kas jauns un vēl neredzēts. Ceļosim tepat pa Siguldas pusi. Sigulda visbiežāk asociējas, ar Siguldas un Turaidas pilīm, Gūtmaņalu un mazo gaisa tramvajiņu. Bet mēs kā siguldieši piedāvājam apskatīt citas ne tik populāras vietas. Turklāt kā jau taupības apstākļos iepriecinās tas, ka apskates vietās nebūs jāmaksā, vienīgie izdevumi degvielai.

 

Tad nu varam doties ceļā

 

Vispirms dodamies apskatīt Velnalu un trošu tiltu. Mazajiem protams lielāko prieku sagādās tieši tilts, ejot līdz tiltam salasam čiekuriņus, ko pēc tam var no tilta iemest Gaujā, vai kādu sīku sprungulīti, lai uzspēlētu Pūksprunguļus.

 

{pic:1}

 

Lielākiem bērniem un protams pašiem vecākiem noteikti patiks skats uz velnalu. Ala ir leģendām apvīta. Tiesa alā ieiet nevar, bet ainava skaista.

 

{pic:2}

 

Ceļojot kopā ar bērniem būtu grēks neiegriezties Raiņa parkā, kur ir pat vairāki rotaļu laukumi. Kamēr visu izstaigās un iemēģinās noteikti paies kāds laiciņš. Tur ir atrakcijas gan lielākiem gan mazākiem bērniņiem.

 

{pic:3}

 

Pēc izklaides rotaļu laukumā dodamies uz Gleznotājkalnu (Paradīzeskalns) un Kraukļaizu. Tur arī ir bezmaksas autostāvieta, tiesa gan līdz pašam Gleznotājkalnam kāds gabaliņš jāpaiet kājām, bet pa skaistu meža taku. Artūrs parasti pa turieni skrien, rudenespusē, lasam kļavu lapas, pavasarī, vasarā čiekuriņus, parasti pārrodamies mājās ar čiekuriem kabatās. Par cik mazie ir kārtīgi izskrējušies, tad esam paņēmuši līdzi maizītes un citas piknika uzkodas un paēdam pusdienas. Gan pie Gleznotājkalna gan pie Kraukļa aizas ir soliņi, kur apsēsties un paēst. Jāsaka gan, ka aizā iekšā mēs šoreiz nekāpjam, jo mazie jau tāpat ir gana piekusuši.

 

{pic:4}

 

Tālāk mazliet pabrauksim uz Allažu pusi, jo tur ir vairāki ļoti skaisti avoti. No sākuma pieturam pie Saltavota. Piebraukt pie avotiņa var pavisam tuvu. Tāpēc paņemiet līdzi kādu lielāku pudeli, kurā var iepildīt ūdeni līdz vešanai. Uz šo avotu pēc ūdens brauc ļoti daudz siguldiešu. Bet te var ne tikkai padzerties un paņemt ūedeni, bet uztaisīt patiešām skaistas bildes. Maniem mazajiem jau vispār ūdens ļoti patīk.

 

{pic:5}

 

Tad, ja mazie līdzbraucēji nav galīgi pārguruši iesakam aizbraukt arī līdz Allažiem., kur atrodas Kaļķugravas jeb Mežmuižas avoti, to skaits atkarībā no nokrišņu daudzuma svārstās no 3 – 14. Lai nokļūtu līdz avotiņiem jāseko norādēm Allažu dabas takas. Diemžēl jāpiebilst, ka šeit gan bija jāmaksā ieejas maksa. Par cik mēs bijām ar diviem mazajiem, tad mēs kopā samaksājām vien 50 santīmus, tāpēc pat nemācēšu pateikt kāda ir pilna ieejas maksa, bet domāju, ka nekāda lielā nav.

{pic:6}

 

http://tourism.sigulda.lv/public/lat/kartes/novada_karte/

 

Šajā kartē ir iespējams atrast visas mūsu minētās un arī citas apskates vietas. Ceru, ka kādu iedvesmojām pavadīt dienu Siguldas pusē. Patiesībā ja dzīvojat no Siguldas stundas brauciena attālumā, tad var atbraukt arī kādā darba dienas vakarā, protams, tad nepaspēs apskatīs visas minētās vietas, bet kādu vienu, divas noteikti. Visu par Siguldas interesantākajām vietām un atpūtas iespējām var uzzināt mājas lapā www.sigulda.lv