Aizvadīta pirmā Rīgas ratiņu parāde

Aizvadīta pirmā Rīgas ratiņu parāde

07. Sep 2011, 12:58 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirmo reizi Rīgā, 31.oktobrī jaunā tirdzniecības centra „Galleria Riga” pirmajā stāvā notika „Lielā bērnu Ratiņu parāde”. Parādei reģistrējās kopā 61 dalībnieks.

 

Žūrijas locekļiem bija grūts uzdevums izvēlēties trīs labākos katrā no trim kategorijām, jo ikviena ģimene varēja lepoties ar oriģināli izgreznotiem un līdz nepazīšanai izdekorētiem bērnu ratiņiem. Bērnu transportu līdzekļus žūrija vērtēja trīs kategorijās: jaundzimušo ratu, sēžamo ratu un bērnu rotaļu ratu kategorijā.

 

„Mums ir patiess prieks, ka par spīti dažiem ne tik priecīgiem notikumiem, kas valstiski skar ģimenes, vecāki nezaudē optimismu un dzīvesprieku, bet dāvā saviem bērniem svētku sajūtu un izbauda ģimenes kopā būšanas mirkļus. Aiz skaistajiem ratiņiem slēpjas burvīgs ģimenes kopdarbs, kam vecāki, kopā ar bērniem, veltījušai savu laiku un pūles, lai iepriecinātu ne tikai sevi, bet arī pārējos – gan parādes dalībniekus, gan skatītājus. Māmiņu klubs rūpēsies arī turpmāk, lai šādi pasākumi bērniem Rīgā nebūtu retums,” stāsta Sandija Salaka, Māmiņu klubs vadītāja.

 

Ratiņu parāde ir „Māmiņu klubs” tradīcija, kas dalībniekus un līdzjutējus pārsteidz ar krāšņiem ratu rotājumiem un vēlreiz liek pārliecināties, ka vecāku radošajai izdomai nav robežu. Līdz šim Māmiņu klubs šādus pasākumus rīkojis Rēzeknē, Daugavpilī un Cēsīs pēc vecāku ierosinājuma un izvērties par krāšņu karnevālu. Piedalīties Rīgas lielajā Ratiņu parādē aicināta ikviena ģimeni, kuras īpašumā ir bērnu ratiņi.