Aicina ziedot meitenītei, kurai veikta barības vada sašūšanas operācija

Aicina ziedot meitenītei, kurai veikta barības vada sašūšanas operācija

29. Sep 2012, 12:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Aicina ziedot līdzekļus septiņus mēnešus vecai Annai, lai nodrošinātu viņu ar pārtiku, kas nepieciešama pēc barības vada sašūšanas operācijas.

 

Operācija Annai tika veikta šogad 7.novembrī, un tā bija pirmā veiksmīga barības vada sašūšanas operācija zīdainim Latvijā. Pēc operācijas Anna kritiskā stāvoklī 20 dienas atradās reanimācijas nodaļā un bija pieslēgta mākslīgās elpināšanas aparātam, bet novembra beigās meitenīti pārcēla uz parasto palātu, aģentūru LETA informēja biedrībā "Sociāli nozīmīgu projektu centrs "Varonis"".

 

Pēc tik sarežģītas operācijas meitenīte var ēst pavisam nedaudz, lai nepārslogotu kuņģi, tādēļ ir nepieciešama specializētā medicīniskā pārtika, kas ir maisījums ar ļoti augstu enerģētisko vērtību. Viena šāda pārtikas maisījuma iepakojuma cena ir 1,21 lats, bet dienā Anniņai ir vajadzīgi pieci šādi iepakojumi, un šo pārtiku viņai būs jālieto divus mēnešus.

 

Pirms Ziemassvētkiem meitene tika izrakstīta no slimnīcas un nodrošināta ar šo pārtiku vienai dienai. Annas vecāki jau ir iepirkuši pārtiku vēl vienai nedēļai, taču viņiem ir vajadzīga palīdzība, jo meitenes māte nestrādā, bet kopj bērniņu, savukārt meitenes tētis ir celtnieks, kuram patlaban darba ir maz un naudas nepietiek.

 

Anniņai ir vajadzīgi aptuveni 300 līdz 310 šīs pārtikas iepakojumu, kas kopumā izmaksās 375 latus. Piezvanot pa tālruni 90 006 782, meitenītei tiks ziedoti 0,88 lati (maksa par zvanu ir viens lats). 

Tāpat naudu var ziedot, pārskaitot uz centra "Varonis" kontiem, kā arī interneta vietnē "www.varonis.lv".

 

Mazulīte Anna piedzima ar smagu slimību - barības vada atrēziju, kas ir iedzimta barības vada attīstības anomālija, kā rezultātā barības vads nav izveidots kā caurulīte, kura savieno rīkli ar kuņģi, bet gan veidojas divi fragmenti un, bērnam ēdot, pārtika nevar nonākt kuņģī, un viņš aizrijas. Latvijā ar šādu iedzimtu anomāliju piedzimst viens mazulis divos līdz trīs gados.

 

Alina Lastovska

LETA

A&B mamma A&B mamma 08. Oct 2012, 09:50

Pievienojos Jākabamammas jautājumam par 4 izmēra pamperiem...