Aicina neatcelt jaundzimušo pabalstu Rēzeknē

Aicina neatcelt jaundzimušo pabalstu Rēzeknē

13. Jan 2010, 22:14 Māmiņu klubs Māmiņu klubs
Partija "Sabiedrība citai politikai" (SCP) aicinājusi Rēzeknes domi atcelt izmaiņas saistošajos noteikumos par sociālo palīdzību, saskaņā ar kuriem no šā gada pavasara vairs netiks izmaksāts 50 latu pabalsts jaundzimušā aprūpei, aģentūru LETA informēja SCP preses sekretārs Kaspars Funts.

SCP uzskata, ka Rēzeknes pilsētas domes rīcība, atceļot jaundzimušā pabalstu, ir nepamatota, jo kopumā šim mērķim ir nepieciešams neliels finansējuma apjoms, tāpēc aizbildināšanās ar budžeta līdzekļu trūkumu un taupīšana uz sociālās palīdzības rēķina ir nosodāma.

"Rēzeknes domes lēmums no pavasara neizmaksāt jaundzimušā pabalstu 50 latu apmērā nav pārsteigums un kārtējo reizi apliecina pie varas esošo partiju piekopto cilvēknīdēšanas politiku. Demogrāfiskās situācijas rādītāji Rēzeknē decembrī dramatiski parāda procesu virzību - statistika liecina, ka 2008.gada decembrī pilsētā dzimuši 29 bērni un miruši 44 cilvēki. Tas nozīmē, ka tauta strauji izmirst," sacīja SCP valdes locekle, SCP Rēzeknes nodaļas vadītāja Gundega Rancāne.

SCP Rēzeknes nodaļas vadītāja arī atzina, - lai gan 50 lati nav liela nauda, tomēr ļoti daudziem vecākiem tas ir būtisks atbalsts pēc bērna piedzimšanas un, būtiskākais, dod vecākiem sajūtu, ka mazais cilvēks pilsētai un valstij ir vajadzīgs.

"Pašlaik, piedzīvojot kārtējo finanšu un ekonomisko krīzi, redzam, ka pie varas esošie izmantos visas iespējas, lai nepieļautu savas labklājības samazināšanos, nabadzībā dzenot tos, kas vismazāk spēj sevi aizstāvēt," uzskata Rancāne.

Jau ziņots, ka no pavasara Rēzeknē vairs netiks izmaksāts pabalsts jaundzimušā aprūpei, kas līdz šim bija 50 lati, - to paredz veiktie grozījumi Rēzeknes domes saistošajos noteikumos par sociālo palīdzību.

Kā informēja Rēzeknes domes Sociālās aprūpes pārvaldes vadītāja Jeļena Laškova, atbilstoši likumam pašvaldībām obligāti jānodrošina garantētā minimālā ienākuma pabalsts un dzīvokļa pabalsts, bet pārējo pabalstu piešķiršana iespējama, ja pašvaldībai ir pietiekami līdzekļu.

Visi grozījumi saistošajos noteikumos stāsies spēkā pēc publikācijas Latvijas Republikas oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", iespējams, marta sākumā.



Einārs Dervinieks 
LETA 

05. Feb 2009, 14:21

visi tikai grib atņemt, bet, kas dos? atraduši uz, ko taupīt paši uz savu nākotni, Latvijā viss iet sviestā, pretīgi paliek.