47,7% māmiņu katru dienu ēst gatavošanai izmanto tieši eko produktus!

47,7% māmiņu katru dienu ēst gatavošanai izmanto tieši eko produktus!

30. Sep 2011, 15:44 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Noslēgusies Māmiņu Kluba Dabas Dobes rīkotā aptauja par ekoloģisko produktu lietošanu.

 

Vairums ģimeņu- 27,9% ekoloģisko  produktu tirdziņos vai veikalos iepērkas reizi nedēļā, iegādājoties visu nepieciešamu. Reizi divās nedēļās šādos veikaliņos iepērkas 24,3% aptaujāto. Savukārt katru dienu kaut ko sev vai ģimenei no dabas produktiem nopērk vien 1,8% respondentu.

 

Lai gan rezultāti parādīja, ka produkti netiek iegādāti katru dienu, nākamais aptaujas jautājums atklāj- ekoprodukti ēdienu gatavošanā tiek izmantoti katru dienu. Šādu atbildi atzīmēja 47,7% aptaujāto. Jautāsiet, kur viņi dabū šos produktus, ja katru dienu ģimene nedodas uz veikaliem vai tirdziņiem? Vai nu viss tiek iegādāts nedēļu "uz priekšu" vai arī tiek izmantoti lauku labumi.

 

Ekoloģiskie produkti ir dārgāki nekā daļa ievesto pārtikas produktu, tāpēc ne visi tos var atļauties. Visa ģimene, cik vien iespējams, ikdienā ēd ekoloģisku pārtiku 47,7% gadījumu, tomēr ekoloģisko pārtiku tikai bērniem var atļauties iegādāties 35,1% aptaujāto.

 

Visbiežāk iegādātie ekoprodukti Māmiņu Kluba ģimeņu vidū ir dārzeņi un augļi- šo atbilžu variantu atzīmēja 61,3% aptaujāto. Tad otrā vietā seko gaļa- 9,9% un zivis 1,8%.

 

Uz jautājumu- kāpēc Tev ir svarīgi lietot eko produktus, biežākā atbilde bija- Gribu maksimāli izvairīties no visādām ķimiskām un hormonu piedevām, lai izvairītos no alerģijām un citām iespējamām veselības problēmām nākotnē. Ja mēs mīlam sevi, savu ģimeni un bērnus, mēs vēlēsimies viņiem to labāko, tai skaitā dabiskāku pārtiku ikdienā!

 

 

Dāvanu karti 15Ls vērtībā no Dabas Dobes iegūst māmiņa Maija Lielmane! Maija, Tu vari izvēlēties jebkurus produktus no eko produktiem! Ja ir jautājumi par balvas  saņemšanu, raksti uz kristine@maminuklubs.lv!


Dabas Dobe sākās 2007. gadā, piedāvājot vēl nebijuši pakalpojumu – bioloģisku produktu piegādi uz mājām. Šobrīd Dabas Dobe ved daudziem simtiem klientu uz mājām visplašāko ekoproduktu klāstu – bioloģiskos dārzeņus, svaigus piena produktus, gaļu, tēju, kafiju un kārumus, kosmētiku un tīrīšanas līdzekļus - visu, kas nepieciešams zaļai un videi draudzīgai dzīvošanai.

 

Kā iepirkties Dabas Dobē? Pavisam vienkārši – mājaslapā www.dabasdobe.lv sadaļā Bode izvēlaties visu vajadzīgo, un nākamajā dienā mēs to aizvedīsim uz norādīto adresi.

 

Sekojiet Dabas Dobes jaunumiem www.dabasdobe.lv un Twitter.com/DabasDobe!