17.aprīlī Ģimenes diena Nacionālajā vēstures muzejā

17.aprīlī Ģimenes diena Nacionālajā vēstures muzejā

19. Jan 2011, 22:56 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

17. aprīlī Nacionālā vēstures muzeja Ģimenes dienā viesosies Ausma Kantāne ar savu rotaļlāču kolekciju

 

Sestdien, 17. aprīlī, plkst. 12.00, Latvijas Nacionālais vēstures muzejs (LNVM) aicina ģimenes ar bērniem uz Rīgas pils 3. stāvu, kur Ģimenes dienas norisē piedalīsies aktrise Ausma Kantāne ar savas kolekcijas rotaļu lāčiem.

 

Aktrises bērnībā, kas ritēja Otrā pasaules kara (1939-1945) laikā, krustmāte viņai uzdāvinājusi milzu rotaļlāci no baltas jērādas. Ģimenes bēgļu gaitu laikā lācis diemžēl pazaudēts, un šis zaudējums mazajai Ausmai izrādījies tik emocionāli smags, ka bijis svarīgs arī pieaugot. Pirmais šo traumu mēģinājis dziedēt Ausmas dzīvesbiedrs dzejnieks Imants Ziedonis, 1965. gadā savai iemīļotajai uzdāvinot milzīgu rotaļlāci.

 

Uzzinot šo stāstu, arī citi Ausmas draugi, paziņas, talanta cienītāji sākuši dāvināt aktrisei rotaļlācīšus. Dāvinājumi šo gadu laikā sasnieguši kolekcijas apmērus, un šodien Ausma Kantāne ir ap 140 lācīšu īpašniece.

 

Par to, kā lācīši nonākuši pie viņas un ar ko tas vai cits lācis īpašs, aktrise stāstīs arī Ģimenes dienā. Ar savu grāmatgaldu tajā piedalīsies arī izdevniecība „Liels un mazs”.

 

Ausmas Kantānes kolekcijas rotaļlāču ekspress izstāde „Lāči nāk” papildinās muzeja rotaļlietu, galda spēļu un leļļu izstādi „Rotaļlietu noslēpumi pilī” un būs apskatāma līdz š. g. maija beigām. 

 

Ģimenes dienas biļetes cena neatkarīgi no cilvēku skaita – 2 lati.

 

 

Papildinformācija:

Ilze Jākobsone, tel. 67221357, 26127333

info@history-museum.lv

www.lnvm.lv