13.10. STV: Ādas kopšana ziemā, putras mazuļa uzturā, cilmes šūnu saglabāšana

13. Oct 2019, 10:15 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveiciens visiem šajā vējainajā un lietainajā nedēļas nogalē!

Mēs no sirds ceram, ka Māmiņu Kluba raidījums bija šīs nedēļas gaidītākais notikums, jo vismaz mums katra satikšanās ar jums, skatītājiem, tāda noteikti ir. Nesteidzīgas sarunas, padomi un pārdomas.

Noskaties 13.oktobra raidījumu šeit, vai arī atkārtoti sižetus par sev interesējošajām tēmām!

Lielajā intervijā tikāmies ar jaunā Latvijas un Ukrainas kopražojuma seriāla “Markuss” galveno varoni - 11 gadus vecao Aleksandru Neikenu. Astoņu sēriju detektīva - melodrāmas "Markuss" centrā ir skolotāja Poļina, kuras bērnu Marku jeb Markusu pēc nolaupīšanas adoptējis pāris no Latvijas. Titullomā būs rīdzinieks Aleksandrs Neikens, bet viņa latviešu vecākus atveidos Rihards Lepers un Agnese Cīrule, savukārt bioloģisko māti – Krievijas aktrise Jevgēnija Rozanova.

Tikāmies ar māmiņu, kura pieņēmusi lēmumu uzglabāt bērniņa cilmes šūnas. Uzzinājām viņas apsvērumus par labu šim lēmumam, kā arī vaicājām speciālistam, kā šis process notiek, un kāds gan no tā ir nākotnes ieguvums.

Uzzinājām, kāda ir atšķirība starp bērna un pieauguša cilvēka ādu, un kā par maza cilvēka ādu parūpēties gada aukstajos mēnešos - kad lietot speciālus aizsargkrēmus un vai tos vispār lietot?

Kopā ar uzturu speciālisti runājām par putru ieviešanu bērna pārtikā. 

Māmiņu Kluba raidījumus skaties arī

TV