12 pasākumi ģimenēm ar bērniem šajās brīvdienās

12 pasākumi ģimenēm ar bērniem šajās brīvdienās

11. Oct 2018, 08:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Foto: pexels.com

Rudens pamazām izdaiļo Latviju, un tikpat krāšņs paliek arī pasākumu klāsts ģimenēm un bērniem. Laikā starp lapu kaudžu vākšanu un Siguldas pakalnu izstaigāšanu portāls Kurp.es piedāvā 12 citus aizraujošus pasākumus, kuros aizvadīt šo nedēļas nogali kopā ar ģimeni.

Piektdien 12. oktobrī

Frīdas vasara | Kino Bize 18:15

Filma paredzēta visai ģimenei un vēsta par sešgadīgo Frīdu, kas pēc lieliem pārdzīvojumiem 1993. gadā tiek aizvesta no lielpilsētas dzīves Barselonā pie mammas brāļa ģimenes laukos. Jaunie audžuvecāki un trīsgadīgā meitiņa Anna sirsnīgi uzņem Frīdu, taču bezrūpīgās bērnu rotaļas un saulainā vasaras ikdiena mijas ar nevainīgu dumpinieciskumu un pārpratumiem, grūtsirdīgajai meitenei ar nerātnajām, tumšmatainajām cirtām cenšoties sadzīvot ar jaunajiem apstākļiem un ģimeni.

 

Sestdien 13. oktobrī

Tirgus un bērnu grāmatas atklāšana | Kalnciema kvartālā no 10:00

Kalnciema kvartālā zemnieku un amatnieku tirgus laikā ģimenes tiks aicinātas apgūt senus latviešu amatus – bērnu grāmatas atklāšanā iejusties skroderu un maiznieku lomā, mācīties šūt pogas, cept savus kliņģerus un izspēlēt atraktīvas spēles.

Improvizācijas teātris bērniem un vecākiem | I-Dejas Mājā 10:00

Ja meklējat aktivākas nodarbes, ikviens bērns tiks gaidīts kopā ar vecākiem uz atvērto improvizācijas teātra nodarbību I-DEJAS MĀJA mājīgajās telpās. Nodarbībās varēs mācīties, kā droši riskēt un priecāties kļūdīties. Strādāt komandā un kopīgi veidot improvizētus stāstus.

Rāpošanas sacensības “Rāpo jauns un rāpo vecs” | ONSC sporta hallē 10:00

Biedrība “Osports” aicina uz līdz šim vēl nebijušu pasākumu Ogrē un Latvijā - rāpošanas sacensībām “Rāpo jaus un rāpo vecs”, kuru mērķis ir veicināt fiziskās aktivitātes Ogres novada iedzīvotāju vidū, noskaidrojot Ogres novada “Veiklākā rāpotāja” titula ieguvējus. Idejas autori šajā projektā aicina piedalīties ikvienu interesentu, kas jūtas pietiekami možs, aktīvs un atvērts jaunām idejām. Galvenais mērķis šajā dienā ir izkustēties kopā ar ģimeni, draugiem vai kolēģiem mazliet netradicionālā veidā- rāpojot.

Pasaku Meditācija bērniem (5-8 gadi) | Mandalu Pasaulē 11:00

Pasaku meditācijā - piedzīvojumā bērniem īpašā vidē un noskaņā varēsiet veltīt laiku, lai saklausītu un iekšēji saskatītu tik unikāli kā tikai katrs pats to sevī spēj. Šī nodarbība tiks veltīta Imanta Ziedoņa pasakām. Vai Tu, mamma, tēti, atceries Dzelteno pasaku? ... Ne īpaši? – tas nekas – Tavs mazais to piedzīvos un Tev pastāstīs pats :)

Mammu un meitu pucēšanās nodarbība | Mammu Pitstopā 11:00

Šis piedāvājums veltīts tieši mammām un meitām. Pucēšanās nodarbība ir domāta Tev, ja arī Tu nespēj saprast kā savākt savas vienradžu fejas vai meža laumiņas izpūrušos matus pieklājīgā frizūrā ātri un ērti. Burvīgā vizuālā tēla stiliste Danija Garūta parādīs dažnedažādas firzūru veidošanas viltības un bižu pīšanas tehnikas, kas ļoti noderēs mammām, lai sapucētu savas meitas un meitām, lai sapucētu savas lelles vai draudzenes.

Pasakas midzināšana | Tērvetes dabas parkā no 12:00

Arī LVM dabas parkā Tērvetē pamazām ienāk rudens, jau manāmas pirmās dzeltenos toņos krāsotās lazdu un bērzu koku lapas, kas krāsām pieber mūžzaļo priežu silu. Pavisam drīz noslēgsies aktīvā pasaku zemes sezona, Pasakas midzināšanas svētki jau 13. oktobrī, sestdienā! Pēdējo reizi šogad pasaku pasaulē būs sastopami brīnumainie pasaku tēli un citi pārsteigumiem bagātā meža iemītnieki. Izdzīvo pasaku zemes stāstu!

Ģimenes diena "Senā skola" | Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā 12:00

Gan tiem, kuriem skolas gaitas vēl priekšā, gan tiem, kuri tās nesen sākuši vai arī turpina, varētu būt noderīgi uzzināt, kā latvieši gāja skolā pirms simt gadiem un agrāk. 13. oktobrī plkst. 12.00 būs šāda iespēja – izglītojošā un izklaidējošā nodarbībā visai ģimenei “Senā skola”. Pasākumā vecāki kopā ar bērniem uzzinās, kādas bija skolas Latvijas laukos 19. gadsimtā un ar ko tās atšķīrās no mūsdienu izglītības iestādēm.

Gaisa joga & radošā darbnīca ģimenēm | ATMA Center LV 14:00

Ja vēlaties izprast un izbaudīt kopābūšanas un kopāmācīšanās prieku caur jogas un radošuma aktivitātēm, varat pievienoties gaisa jogas nodarbībai: partneru un individuālās jogas pozas uz zemes un lakatos, jogas elpošana un kopīga relaksācija ar Elīnu Seņkovu un viņas meitu Kati, kā arī radošā darbnīca ar Jeļenu Horsti-Pirhu un viņas meitu Mariju.

 

Svētdien 14. oktobrī

Izrāde / radošā darbnīca bērniem - Teātris ir visur! | Galerijā ISTABA 10:00

“Izrādē kopā ar bērniem cenšamies atbildēt uz dažiem fundamentāli svarīgiem jautājumiem par teātri kā ēku un mākslas veidu. Meklējot atbildes uz jautājumiem par teātra telpas elementiem, tādiem kā skatuve, skatītāju sēdvietas, gaismu aprīkojums - mēs kopīgiem spēkiem izveidojam savu teātri no apkārt esošajiem priekšmetiem un vides iespējām. (..) Protams, ka stāstu rada paši bērni par sev aktuālām lietām. Caur šādu spēles elementiem piepildītu stāstu mēs nonākam pie idejas, ka galvenais teātra elements ir fantāzija un ja Tev ir stāsts, kuru vēlies izstāstīt un vismaz viens skatītājs/klausītājs, tad teātris var dzimt jebkur.” tā Reinis Suhanovs.

Kino Bize: Eiropas Mākslas kino diena ģimenēm | Kino Bize no 12:00

Kino Bize par godu Eiropas Mākslas kino dienai ir radījuši programmu, kas saistīs gan pavisam mazus kino skatītājus, gan izvēlīgus jauniešus un kompromisus meklējošus vecākus. Programma tiks iesākta ar starptautiski godalgotām animācijas filmām - "Mazais spoku detektīvs" un "Mana dzīve kā Cukini". Tās visvairāk priecēs bērnus pirmsskolas un skolas vecumā. Savukārt dienas turpinājumā tiks izrādīti kinofestivāla "Berlināle" laureāti. Divas ģimenes filmas - Latvijā veidoto "Mammu, es tevi mīlu" un autobiogrāfisko stāstu par pielāgošanos jaunai dzīvei Spānijas laukos "Frīdas vasara". Vakars tiks noslēgts ar filmu jauniešiem "Mana tievā māsa".

Izrāde visai ģiemeni - Vafeļu sirdis | Galerijā ISTABA 12:00

“Vafeļu sirdis” stāsta par diviem raksturos atšķirīgiem bērniem un viņu draudzību. Lēna Līda atceras bērnību un savu labāko draugu Trilli. Abu sasvstarpējās attiecībās nav pieņemts teikt labo, uzslavēt, atzīties draudzībā. Tā vietā draugi metas brīnišķīgos, bieži bīstamos piedzīvojumos, kuros viņu lielākie sabiedrotie ir vectēvs un vectante. Grāmatā visi notikumi stāstīti vienīgi no Trilles skatupunkta. Savukārt, izrāde ir kā Lēnas atbilde Trillem.

Vairāk bērnu pasākumu meklē platformā Kurp.es: https://kurpes.lv/pasakumi/gimenem,berniem