1.oktobrī plkst.17:00 nāc uz bezmaksas minifotosesiju pie Valtera Poļakova un koncertu Jelgavas kultūras namā!!!

1.oktobrī plkst.17:00 nāc uz bezmaksas minifotosesiju pie Valtera Poļakova un koncertu Jelgavas kultūras namā!!!

01. Oct 2014, 08:44 Ambera_2012/ Jelgavas MK Ambera_2012/ Jelgavas MK

20140929113241-68382.jpg1. oktobrī pulksten 17 Jelgavas kultūras nama 3. stāvā pasākuma „Ar saknēm Tēvzemē” ietvaros notiks fotoizstādes „Latvijas bērni” atklāšana. Darbu autors ir Valters Poļakovs.

Apceļojot Latvijas novadus, Valtera Poļakova fotogrāfiju izstāde „Latvijas bērni” Jelgavā būs projekta noslēguma vieta. Valtera Poļakova fotoizstāde „Latvijas bērni” ir turpinājums sabiedrībā plašu rezonansi ieguvušajam fotociklam „Cerību laiks”, kurā mākslinieks portretēja topošās māmiņas. Tagad, ceļojot pa Latvijas novadiem, top jau nākamais cikls „Ar saknēm Tēvzemē”, kas iecerēts kā savdabīgs no bērnu portretiem veidots latviešu nācijas spēku un pamatīguma apliecinošs simbols. 

Katru izstādes atklāšanas reizi pavada diskusija par mūsu nācijai vitāli svarīgiem jautājumiem – kāpēc Latvijā bērnu dzimst arvien mazāk, kāpēc ar bērniņa radīšanu ģimenes nereti vilcinās pārlieku ilgi, kāpēc trīs un vairāk bērnu ģimenes ir retums, nevis normāla un pati par sevi saprotama lieta un daudzām citām lietām, ko ikdienā mēdzam apzīmēt ar vārdu „demogrāfija”.

Līdzšinējās tikšanās reizēs Tukumā, Kandavā, Jaunpilī, Engurē, Iecavā, Dobelē, Augstkalnē un Vecumniekos iedzīvotāju ieinteresētība un uzdotie jautājumi apliecināja, ka vairumam Latvijas ļaužu savas tautas un valsts nākotne nav vienaldzīga – cilvēki ir gatavi ar savu artavu piedalīties demogrāfiskās situācijas ceļa kartes veidošanā. Tieši uz to tikšanās un diskusijas laikā aicina gan Saeimas Demogrāfijas lietu apakškomisijas priekšsēdētājs Imants Parādnieks un citi Saeimas deputāti, gan demogrāfs Ilmārs Mežs, gan publicists un viens no Tēvu frontes dibinātājiem Otto Ozols, gan „Māmiņu kluba” vadītāja Sandija Salaka, Jelgavas māmiņu kluba vadītāja Ieva Cīrule un citi diskusijas dalībnieki. 

Pateicoties iedzīvotāju aktīvai dalībai, precīzi sāk parādīties to problēmu loks, kas ir īpaši aktuāls tieši ārpus Rīgas dzīvojošajām ģimenēm – sākot ar dzīvokļu jautājumu, bērnudārzu nodrošinājumu un ārpusskolas nodarbību iespējām un  beidzot ar tādām atziņām kā nesamērīgums atbalsta sniegšanā starp nelabvēlīgajām un pārējām ģimenēm, jauno un topošo māmiņu neaizsargātība darba tirgū, vecvecāku lomas pieaugums ģimenē un daudzām citām.

Tā kā katrā pilsētā un novadā iedzīvotāju jautājumi un ierosinājumi nedaudz atšķiras, tāpēc visos pasākumos piedalījušies arī vietējās pašvaldības vadītāji, sociālā dienesta darbinieki un bāriņtiesas pārstāvji. Tas padarījis diskusiju vēl konstruktīvāku un kvalitatīvāku.

Uz pasākumu 1. oktobrī īpaši aicinātas Jelgavas pilsētas un novada skolu sagatavošanas un 1.–3. klašu audzēkņu ģimenes, kā arī vecāko klašu skolēnu vecāki, skolu pedagogi un visi citi interesenti. Būs iespēja uzdot jautājumus Saeimas deputātiem un diskutēt par aktuālām demogrāfijas situācijas uzlabošanas iespējām un atbalsta sniegšanu ģimenēm.

Izstādes laikā fotogrāfs Valters Poļakovs rīkos nu jau tradicionālo bērnu fotosesiju, kuras dalībnieki kļūs par jaunā projekta „Ar saknēm Tēvzemē” dalībniekiem. Šobrīd izveidoti jau vairāk nekā 70 unikāli fotoportreti. Katrs fotomodelis tiks pie vienas fotogrāfijas.

Ar muzikālu sveicienu piedalīsies LNT “Dziedošo ģimeņu” šova 2. vietas ieguvēji Baumaņu ģimene no Aizkraukles kopā ar Olgu Rajecku.

Bērnus izklaidēs ballīšu ideju aģentūras “Tieši  Tev” Mikipele Minnija. Ieeja – bez maksas.