Pēc tikšanās ar Diānu Zandi tikai pozitīvas emocijas

Pēc tikšanās ar Diānu Zandi tikai pozitīvas emocijas

29. Jul 2015, 12:50 annijalise annijalise

Pēc tikšanās ar Diānu Zandi tikai pozitīvas emocijas.

Viesītē 27.jūlijā pašā pusdienlaikā  notika tikšanās ar projekta augosai.lv vēstnesi Diānu Zandi lekcijā "Kā izprast savu mazuli?".

Lekcija notika nesen atvērtajā kafejnīcā "Zaļā varde", laika apstākļi bija burvīgi, māmiņu ar mazuļiem arī bija daudz, kā vēlāk tapa zināms mammas, vecmammas bija 27, visiem bija lielisks garastāvoklis, un ar lielu interesi gribēja uzzināt informāciju ko sniegs lektore.

Es labprāt uzrakstīšu,ko piefiksēju savās piezīmēs no teiktā, jo tie visi vārdi bija zelta vērti, tās tik tiešām bija neapgāžamas patiesības kuras reizēm mums dzīves skrējienā aizmirstās, un tad tas jautājums Kā izprast savu mazuli? kaut kā paliek neatbildēts.

  • Katram bērna vecumam ir savas prasības, un prasme paparasīt palīdzību ir spēka izpausme, nevis vājums.
  • Pārmērīgas rūpes, nav par labu, bet tomēr, ja nereaģējam uz mazuļa prasībām, tad tā sliktā ietekme paliek uz visu mūžu- bērns saprot ka nav jēga raudāt, mani vienalga neviens nedzird, pašam ar visu jātiek galā, tad dzīvē arī bērns to visu arī tā saprot.
  • Augot bērnam svrīgi ir apzināties ka es esmu svarīgs, mani mīl.
  • Bērniņam 1-2 g.v. ir svarīgi saņemt drošības sajūtu, tiesa gan vecāki ir tādā kā Sunīša pozā, bet 3.-4. g.v. bērnam ir autonomijas periods, ar lozungu "Es pats'', un vecāki gan drīkst ieņemt Benzīntanka pozu.
  • Būt par mammu tas ir pats nozīmīgākais darbs uz pasaules.

Mazulis augot mums vecākiem nemitīgi dod dažādus signālus.Periodā no 1.-3.mēn. vecākiem jāiemācās izprast mazuļa signālus, kurus tas jau no pirmās dzīves sekundes mums sniedz, jo bērns NEVAR gaidīt, un vēl KATRS BĒRNS ir ar SAVU TEMPERMANTU.

Pie signālu izpratnes D.Zande uzsvēra ka milzīga kļūda ir uz katriem signāliem atbildēt ar ēdiena pudelīti.

  • Ja iemācamies izprast signālus dzīves kvalitāte mums uzlabojas vairākkārtīgi, un nereti atbilde uz signālu ir tikai maigs pieskāriens, mierīga saruna vai pastaiga svaigā gaisā.

Nereti mēs ikdienas steigā saprotam ka kaut kas nav lāgā, kaut ēdiens labu labais ir uz galda, labākais dators ir tīnim, vai brendīgākās drēbes mugurā pašai, vienkārši vienalga ir strīdi un nesaskaņas, bet atbide uz to ir ārkārtīgi parasta- viens otram sen neesam pateikuši ES TEVI MĪLU.

Lekcijā uzsvēra arī to ka mēs esot gan mammas un tēti un sievas un vīri vienā personā neprotam spēt būt tikai sieva un vīrs un tikai mamma un tētis, milzīga māksla ir to visu prast līdzsvrot, jo ja sev nemākam atrast nedēļas laikā 1 h tkai sev tad mēs varam nokļūt pie spēku izsīkšanas, pārim vismaz 1 reizi 2 nedēļās arī sev būtu jāprot atrast, citādi ģimenes sabrukums drīz vien pienāks.

  • Pret sevi ir jāizturās tāpat kā pret jebkuru mehānismu,( Kas gan būtu ja automašīnai mēs neielietu degvielu?)

Ģimenes dzīvē nereti gadās ka mēs mammas žēlojamies ka vīrs mūs nesaprot, nelutina, nepalīdz, un nesaprotam savu kļūdu, mums vienkārši vīriem ar VĀRDIEM IR JĀPASAKA KONKRĒTI, ko mēs vēlamies.

SVRĪGĀKAIS GALU GALĀ IRT TAS KA LAIKS AR MAZULI IR TKAI TĀDS BRĪDIS, TĀDS MIRKLIS, KURŠ NAV MŪŽĪGS.

Lūk tās tikai tādas frāzes kuras piefiksēju savās piezīmēs un ar prieku dalos ar jums citām portāla lietotājām.

Zinu ka šāda veida lekcijas notiek pa visu Latviju, un iesaku arī citām mammām uzrakstīt par pieredzēto.

Es sev personīgi ļoti daudz ko sev izmantošu dzīvē, jo lekcijā katrs sadzirdētās vārds bija zelta vērts, un man pagaidām acis aizverot ausīs skan Diānas teiktie teikumi.

Pēc lekcijas mēs visas saņēmām jaukus pārsteigumus, un arī jauku grāmatiņu Kā izprast savu mazuli.

P.S. tā nav reklāma, bet laba vietne 

www.augosai.lv

smukinja86 smukinja86 30. Jul 2015, 21:09 annijalise

Tas, kas Jūsu rakstā, par to identiski stāstīja mums😀
Nekādu jaunu info nevarēšu piedāvāt👋

annijalise annijalise 30. Jul 2015, 20:42 smukinja86

uzraksti savu rakstu, jo zinu ka lekcijas nebija vienādas, kā arī mūsu pārdomas atšķirīgas.

smukinja86 smukinja86 29. Jul 2015, 19:07

Es arī biju uz Diānas Zandes lekciju un viņa mani ļoti iedvesmoja ar savu pozitīvo enerģiju un vienkāršību😀
Uzzināju daudz interesantas un noderīgas informācijas, sapratu arī savas iepriekš pieļautās kļūdas sakarā ar audzināšanu! Labprāt vēl aizietu uz šāda veida lekcijām. ļoti jaukā atmosfērā pavadījām laiku👍