Zaļa, bet nedaudz savādāka eglīte.

Zaļa, bet nedaudz savādāka eglīte.

06. Jan 2016, 11:08 nosiguldas nosiguldas

Ir daudz pretinieku eglīšu ciršanai un tapēc es šoreiz pastāstīšu par kādu citu augu, kas pat ļoti atgādina eglīti un nav grūti audzināms, bet svētku laikā to var izrotāt un būs skaists ziemassvētku kociņš. Manā mājā Araukārija dzīvo vairākus gadus, varu teikt, ka pasakains augs, bez kaprīzēm un mūžam zaļš, mani bērni to sauc par eglīti.

 

Araukārija

var izaugt kā telpaugs – līdz 1,80m. Nepieciešams augu uzturēt viegli mitru, jo gan pārlieks mitrums, gan augsnes izžūšana var izsaukt skuju dzeltēšanu. Araukārijai patiks gaiša vieta, reizēm saule, augsts gaisa mitrums, rasināšana un tā teiks paldies. Noteikti jātur tālāk no apsildes ierīcēm. Vasarā priecāsies, ja to iznesīsiet dārzā. Ja augam kaut kas nepatīk, tas met skujas, un galvenais jāatcerās, ka Araukārija nepieļauj nekādas formēšanas ( graizīšanas).

Rotāšana

Var izmantot vieglas plastmasa bumbiņas un eņģeļmatus, neko smagu likt nedrīkst.

Kadiķis

Uzreiz gribu brīdināt, ka mazie kadiķīši, kas nopērkami uz svētkiem ir tikai viereizējs pasākums. Tā viņi tiem audzēti, ja tādu izdodās saglabāt ilgāk, to var saukt par brīnumu. Lai sirds nesāpētu var pirkt arī lielākus eksemplārus, kas ir audzēti, lai varētu turpināt dzīvi mūsu dārzos. Es gan neatbalstu, to, ka pārdevēji šos augus izrotā ar bumbām, kas tiek piestiprinātas ar karsto līmi, bet tas nenozīmē, kad nevar nopirkt zaļu kociņu un to izrotāt pēc savas patikas. Tieši šādu dāvanu es saņēmu šogad ziemassvētkos darba pasākumā. Kad sākās aukstais laiks, kociņš pārvācās uz dzīvi mājā un vai izdzīvos līdz pavasarim vēl nezinu, bet ja tomēr man izdosies viņu saglabāt, tam jau ir zināma vieta, kur tas dzīvos pēc izstādīšanas.