Vispārattīstošā vingrošana bērniem no 1.5 gada vecuma (Imantā)

Vispārattīstošā vingrošana bērniem no 1.5 gada vecuma (Imantā)

04. Jan 2018, 21:56 Maaminja Diaana Maaminja Diaana

     Kādu laiciņu atpakaļ biju izveidojusi komentāru konkursu, kur zem maniem blogiem lūdzu Jūs dalīties savās pieredzēs un viedokļos. Tad nu, sagaidot dēliņa pusotra gada vecumu (vēl nav pienācis, bet pēc nepilnas nedēļas būs), pēc Jūsu ieteikumiem, nolēmu aizvest dēliņu uz vispārattīstošās vingrošanas nodarbību. 

     Vispārattīstošā vingrošana – tā ir bāzes sagatavošana vairākiem sporta veidiem.

     Vispārattīstošā vingrošana ir nepieciešama ne tikai bērnu veselībai un labam garastāvoklim, bet arī, lai harmoniski attīstītos visas muskuļu grupas, kustību koordinācija, spēks, lokanība, veiklība un stāja. Bērniem tiek piedāvāta lēkāšana uz batuta, akrobātika, iespēa iemācīties daudzveidīgus vingrojumus.

     Mēs izvēlējāmies apmeklēt treniņus "International Gym" (Imantā), kur piedāvā vispātrattīstošo vingrošanu bērniem jau no 1.5 gada vecuma. 

     1.5 – 3g. grupās mazuļiem vingrot palīdz kāds no vecākiem, kas ir lietderīgi, jo arī vecāki iemāca bērnus vingrot pareizi, izvairoties no iespējamām traumām. Vecāku līdzdalība – būtisks un nepieciešams bērna pozitīvas un veselīgas attīstības faktors. (http://www.igym.lv/lv/page/vingro%C5%A1ana)

     Izcenojumus skatīt tabulā:

20180104214919-34948.jpg

     Pirmā (izmēģinājuma) nodarbība ir bezmaksas. Ieteicams iepriekš paziņot par savu ierašanos (t.26660660 vai pa e-pastu: igymimanta@gmail.com).

Apģērbs:

  • Vecākiem - tā kā telpā ir diezgan silti, tad pilnīgi pietiek ar t-kreklu un plānākām brīvā stila/sporta biksēm vai arī šortiem un zeķēm (bez apaviem);
  • Bērnam - t-krekls, šortiņi un zeķītes (zeķītes nodarbības laikā pat novilkām, tā dēliņam bija ērtāk, jo, skrienot pa tiem matračiem, zeķītes visu laiku slīdēja nost). Katram gadījumam paņēmu līdzi arī ūdeni, bet mazais bija tik aizņemts, ka par ūdeni pat nebija laika domāt. Noteikti ieteiktu paņemt arī kaut ko ēdamu - mazajam pēc treniņiem bija parādījusies ļoti liela apetīte.

Nodarbības notiek:
     • Katru darba dienu no plkst. 17:00-17:50;
     • Sestdienās no plkst. 11:00-11:50.

     Adrese:
     Jūrmalas gatve 78D, 3.stāvs

Kā mums gāja?
     Ideāli! Dēliņš bija sajūsmā!
     Lai gan dēliņš tur bija pats jaunākais (nākamajam jaunākajam bērniņam bija jau 2 gadiņi), viņš "turējās" ļoti braši - centās pildīt noteiktos vingrinājumus: daudzus pildīja ar lielāko prieku, bet dažiem gan bija nedaudz par jaunu (bez manas palīdzības nevarēja uzkāpt uz šķēršla, kurš viņam pašlaik ir par augstu) vai arī vēl nebija tādu iemaņu, lai veiktu šos vingrinājumus (piemēram, staigāt uz pirkstgaliem, staigāt uz papēžiem utt.). Vislielāko prieku dēliņam dažādu sagādāja šķēršļu pārvarēšana un lēkāšana pa batutu.
     Par treneri - ļoti patika tas, ka trenere sasveicinājās ar visiem bērniņiem, pieejot klāt katram, "iedodot pieci", bija jūtama tā patīkamā treneres un bērnu sadarbība (izveidojušais kontakts). Nodarbību vadīja divās valodās - gan latviešu, gan krievu valodā. Arī atvadīšanās bija ļoti jauka - katrs bērniņš uz rociņas saņēma zīmodziņu, mans bērniņš par zīmodziņu bija sajūsmā arī aizbraucot mājās. 

     Vēlreiz Liels Paldies Jums par to, ka esat tik foršas un dalījāties savā pieredzē un ieteikumos, mums tie bija ļoti noderēja un noder! :)

Fotoattēli no: http://www.igym.lv

Maaminja Diaana Maaminja Diaana 01. May 2018, 22:57 lebebe

Atvainojos par nokavēto atbildi, nebiju pamanījusi Jūsu komentāru ☹
Esam sākuši iet rīta grupā (nodarbības pašlaik ir pirmdienās 11:00 un trešdienās 10:30), jo vakara grupas pēdējās nedēļas bija pārpildītas, sākot no 15 bērniem + vecāki + zālē treniņi arī citām vecuma grupām, bet no rītiem parasti ir līdz 10 bērniem, tad ir tikai viena (mūsu) grupiņa 😀 dalību bezmaksas nodarbībai apstiprināja jau tajā pašā dienā, kad pieteicāmies 😉