Visgaršīgākais ir tas, kas mammai uz šķīvja :)

04. Mar 2013, 15:31 zandish zandish

Tā kā mazais Timotejs ir mūsu pirmais bērniņš, tad ar nepacietību gaidam katru jaunu attīstības posmu, lai liktu lietā visu lasīto, redzēto, dzirdētu un priecātos kopā par mazulīša sasniegumiem! Un arī piebarošanas pasākums nebija izņēmums :) Kārtīgi un pacietīgi nogaidījām līdz sešu mēnešu vecumam, lai varētu likt lietā jau no rudens savākto gardumu krājumus! Jau kādu laiku bijām ievērojuši, ka mazais dikti kāri skatās arī uz mūsu pusdienu šķīvjiem, un tā nu arī mūsu pirmā lielā ēdiena diena bija klāt! Tajā laikā ciemojāmies pie vīra vecākiem Brazīlijā, un Timoteja pirmais lielais ņammītis bija Brazīlijas ķirbis :) 

20130304151618-92122.jpg

Nezināju gan cik daudz viņam pienāktos pirmās reizes dot jauno gardumu, bet mazais bija tik lielā laimē, ka izēda visu sataisīto porciju - kādas 4-5 bēbju karotes :)

Daktere jau bija mūs samācījusi, ka jaunu garšu vajag dot ik pēc trim dienām. Tad nu palēnām pievienojām pa jaunam dārzenītim, auglītim, kamēr bijām apguvuši visus Brazīlijas labumus!

20130304152011-27422.jpg

Drīz vien mazajam jau gribējās sākt ēst pašam. Bija posms, kad viņš gribēja ēst vienīgi stāvot kājās :) Un tad, lai tomēr piedabūtu ķēniņu apsēsties, pamanījām, ka ar karoti rokās, piekrīt arī sēdēt :)

20130304152336-66808.jpg

Protams, sākām arī dot papildus padzerties. Ar to gan mums gāja grūtāk. Lai arī tikām pie pirmās snīpīškrūzītes, viņam ne par ko negribas bāzt  mutē neko citu kā vien mammas pupu :) Neņēma ne knupīti, ne pudeli, un arī tagad ir grūti ar snīpīšiem. Vislabāk tomēr ir no īstās krūzes! Vēl pašā sākumā devu ar karotīti, lai vismaz kāds piliens tiek!

Nu jau ir pagājuši trīs mēneši, kopš Timotejs ir "lielais puika" un ēd kā normāls cilvēks. Tagad jau ēd praktiski visu to pašu, ko mēs!

Lūk, viens video, kādu lielu prieku var sagādāt padzeršanās no krūzes! :)

Novēlam arī visiem citiem bēbjiem labu apetīti un ļauties daudzajiem garšu un smaržu piedzīvojumiem!!

04. Mar 2013, 18:02

😀 mīļš un ļoti skaists puisītis 😀