Viltīgais pavasaris!

Viltīgais pavasaris!

03. May 2019, 11:16 Olīša mamma Olīša mamma

Visu gadu Olis tik braši turējās un neslimoja. Šad tad protams piemetās iesniņa vai mini klepiņš, bet nekas tāds nopietns. Līdz šim. Nu jau būs gandrīz nedēļa, kopš esam pa mājām, slimojam. 

Joprojām īsti nav skaidrs, kas šo uzsāka pirmais. Zobi vai saaukstēšanās?

Tieši šobrīd Oliveram vienlaicīgi nāk augšā trīs zobi. Smaganas sapampušas, siekalu jūras. Šajā zobu nākšanas laikā, imunitāte  ir ļoti zema un ļoti viegli ir noķert kādu vīrusu. Ko mēs arī izdarījām. Klāt visām zobu nebūšanām vēl riktīgas iesnas un briesmīgs klepus. Arī temperatūra kādas trīs dienas turējās. Paldies Dievam vairāk nav. 

Īstenībā šī slimošana ir sasodīti grūta. Tu dari visu iespējamo, bet mazajam joprojām ir slikti. Un Tu saproti, ka nevari nekādīgi palīdzēt, tikai gaidīt. 

Jau pirmajās dienās, kad mums parādījās nesmukais klepus, es sāku skatīties internetā inhalatoru piedāvājumus. Pēc atsauksmēm stabilu pirmo vietu ieņem Philips firmas Ronītis! Tad nu ilgāk nedomājot pasūtījām Ronīti. Un labi vien ir, ka pasūtījām. Nākamajā dienā pēc vizītes pie ārsta, mums izrakstīja veikt inhalācijas. Teikšu godīgi, nav nemaz tik viegli to mazo razbainieku piedabūt paelpot to aparātu. Būtu nedaudz lielāks, kuram interesētu multenes vai video - būtu vieglāk. Bet Oliveram nekas tāds neinteresē. Pēc divu dienu cīniņa, mēs atradām kompromisu. Es atļauju viņam paturēt savu telefonu, ja viņš paelpo Ronīti. Piebildīšu, ka ikdienā viņam nav ļauts aiztikt vecāku telefonus. Tad nu viņš tagad sēž, groza telefonu, lai iedegtos gaismiņa ekrānā un elpo.

Gan jau, ka daudzas mammas mani tagad nosodītu, par to, ka ar gadžetiem vilinu bērnu. Bet es pagaidām neredzu citu variantu kā likt viņam elpot. Spiest ar varu? Nekāda gadījumā, tas tieši vairāk liks viņam pretoties šai nodarbei. Sarunāt? Vienkārši sarunāt - nereāli, pārāk maziņš un neņem mani galvā. 

Tā nu mēs te cīnāmies ar visādiem tautas un dakteres ieteiktiem līdzekļiem, lai ātrāk kļūtu veseli. Vienīgais mierinājums šajā visā ir tas, ka aiz loga ir diezgan “vē” laiks! Īpaši nepārdzīvoju, ka netiekam ārā. 

Mammītes, sargāsim savus mazos rausīšus, lai viņi neslimotu! Veselību visiem! ?