Viens, divi, trīs- ziemai gatavi drīzi!

Viens, divi, trīs- ziemai gatavi drīzi!

05. Dec 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

www.liberi.lv

Ziemas ekipējums- tā vienā vārdā varētu nosaukt kombinezonus- atsevišķos vai kopējos, ziemas apavus, cimdus, cepures, šallles. Sen pagājis tas uzskats, ka ziemas apģērbam derēs jebkura biezāka ziemas jaka. Vecāki ir sapratuši, ka bērni vēlas būt aktīvi un ka tas noteikti ir jāļauj, jo īpaši mūsdienu tehnoloģiju laikmetā, tāpēc padomājiet divreiz pirms iegādājaties kārtējo ziemas jaku un ziemas apavus, kuros bērnam salst vai varbūt ir vērts ieguldīt vienā kārtīgā komplektā, kurā bērns gribēs rotaļāties ārā vēl un vēl! 

Lai palīdzētu jums paveikt labāko izvēli, esam sagatavojuši sarakstu ar lietām, kas jāņem vērā, jāizlasa uz apģērbu etiķetēm. 

Ūdens izturība

Bērni dauzās sniegā un pavada daudz laika uz ceļiem, būvējot sniega pilis vai veļot sniegavīrus, sniegā taisa eņģelīšus vai vienkārši ripinās pa kalniņu. Izvēloties nepareizu apģērbu un apavus, bērns būtu slapjšs no pirkstu galiņiem līdz augšai.  

Uz apģērbiem ir atzīmes, cik mitruma izturīgs un ūdens necaurlaidīgs ir apģērbs. Atgādinām, ka ūdens izturīgs nav tas pats, kas ūdens necaurlaidīgs.

Siltuma nodrošināšana

Lai bērnam būtu silti ziemas vējjakā, tas nenozīmē, ka kombinezonam jābūt biezam.

Jaunās tehnoloģijas, piemēram, Primaloft, Thinsulate un Omni-Heat ir ražotas no šķiedrām, kas sasilda ķermeni. Ja ražotāja vējjakās vai kombinezonos, bieži arī cimdos, izmantota šī tehnoloģija, apģērbs parasti ir augstas kvalitātes un neliela svara, kas veicina, ka bērns vēlēsies kustēties un nejutīsies satuntulēts.

20171201161321-62692.jpg

Materiāls

Materiāls, no kā ražots apģērbs, ir labs kvalitātes un izturības rādītājs.

Jakai un biksēm jābūt ražotām no elpojoša materiāla, ko atradīsi arī pie apģērba norādēm.

Ziemas pastaigās un aktivitātēs ieteicama ir arī termoveļa kā apakšējā kārta, kurai vajadzētu būt ražotai no sintētikas vai vilnas. Noteikti izvairies no kokvilnas termoveļas, bērns tajā jutīsies nekomfortabli un viņam sals.

Izvēloties ziemas apavus, jāpārliecinās, ka tiem ir gumijas zole vai tā saucamā sintētiskā  gumija jeb Thermolite, kas nodrošinās labāku saķeri, kad parādīsies apledojums.

Piemērīšana

Iegādājoties apģērbu, vēlams, lai bērns to piemēra un pārliecinās, cik viegli/ grūti būs tajā kustēties. Bērnudārznieka apģērbu izvēlē būtisks būs apsvērums, cik ārtri bērns pats saģērbties, tāpēc pogas un šņorītes atstāj iziešanas reizēm, ikdienas lietošanai dodot priekšroku rāvējslēdzēju.

Sniega biksēm pārliecinies, ka ir iespējams regulēt siksnu izmēru. Vēlams, lai bikšu galos ir īpašās gumijas, ko pārlikt pār zābakiem, lai sniegs neiekļūtu zābakos. Piemērot jaku, pievērs uzmanību, cik mīksta ir apkakle un vai tā nosedz kaklu. Tāpat vēlams, lai ziemas jakai būtu kapuce, jo jaka būs jāvalkā dažādos laikapstākļos.

Audz ar mani

Liela daļa populārāko ražotāju piekopj audz ar mani principu, kas ļauj pagarināt piedurkņu un bikšu staru garumu par veselu izmēru, tādējādi, prātīgi izvēloties apģērbu, ar to var staigāt arī divas vai lielākiem bērniem pat trīs sezonas, tādējādi ieguldījums atmaksāsies pavisam drīz!

Ieteikums: lai iegādātais ziemas apģērbs kalpotu ilgāk, noteikti seko mazgāšaas instrukcijām un mazgā tikai ar tam paredzētiem līdzekļiem, nesabojājot apģērba membránu!

 ZIEMAS KOLEKCIJA WWW.LIBERI.LV

20171114154252-90215.jpg